- 2 Şubat 2019
- 59
- 6
- 36
- 29
- Konu Sahibi Eslem_hasrett3
Kızlar 17 aylık oğlum herşeyi yapıyor ismine dönüyor - göz teması az kuruyor sizde de öyle mi ? Göz temasınız nasıl bu ay
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar 17 aylık oğlum herşeyi yapıyor ismine dönüyor - göz teması az kuruyor sizde de öyle mi ? Göz temasınız nasıl bu ay
Bence sosyal medya annelerin psikolojilerini bozuyor. Çocuğunuz çok normal tepkiler veriyor da siz çok iyi gelmediniz. Yanlış anlamayın bunu kırmak incitmek için demiyorum. Gerçekten okuduklarımiz bizi bu hale getiriyor. Bende oğlumla kafayı bozmustum. Halen gerçi öyleyim ama benim oğlumda daha elle tutulur şeyler vardı takılacak. Sizinkinde bir şey yok.Kızlar 17 aylık oğlum herşeyi yapıyor ismine dönüyor - göz teması az kuruyor sizde de öyle mi ? Göz temasınız nasıl bu ay
Bu dediğinizi kızım da yapardı. Halen utangaç tavırları var çünkü aylarının gerektirdiği. Size tavsiyem Medical Park in ay ay çocuklarda olabilecek şeyleri yayınlıyorlar okumanız.Benle konuşurken anne diyor tepki veriyor gözünü gülerek utanıp kaçırıyor
Şuan çok popüler herkes otizm hakkında bir şeyler mutlaka duyuyor üstüne koyuyor içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Benim oğlumda 19. Aya kadar belirti denilecek ciddi davranış bozuklukları vardı. 19. Aydan sonra birden bire değişmeye başladı ve şuan şüphem kalmadı . Aslında benimkinin davranış bozuklukları vardı ve hemen aklıma otizm geliyorduOtizm denen şey gerçekten çok yanlış anlatılıyor ve biliniyor
Otizmin tek hatta en önemli belirtisi göz teması değildir. Otizmli bir çocuk yüksek sesle bağırmadan kafasını bile çevirip bakmaz, içiniz rahat olsun![]()
Bunları benle göz teması kurmadan yapıyor onda takılı kaldımBence sosyal medya annelerin psikolojilerini bozuyor. Çocuğunuz çok normal tepkiler veriyor da siz çok iyi gelmediniz. Yanlış anlamayın bunu kırmak incitmek için demiyorum. Gerçekten okuduklarımiz bizi bu hale getiriyor. Bende oğlumla kafayı bozmustum. Halen gerçi öyleyim ama benim oğlumda daha elle tutulur şeyler vardı takılacak. Sizinkinde bir şey yok.
Çok haklısınız okudukça takıntılı oluyoruzBunları benle göz teması kurmadan yapıyor onda takılı kaldım
Benim vardı öyle bir Öğrencim inşAllah zamanla daha iyi olacaktırŞuan çok popüler herkes otizm hakkında bir şeyler mutlaka duyuyor üstüne koyuyor içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Benim oğlumda 19. Aya kadar belirti denilecek ciddi davranış bozuklukları vardı. 19. Aydan sonra birden bire değişmeye başladı ve şuan şüphem kalmadı . Aslında benimkinin davranış bozuklukları vardı ve hemen aklıma otizm geliyorduşuan için bir tane davranış bozukluğu kaldı elini ısırması isirirken de bağıriyor. Yada o an birinin saçını çekmek istiyor. Duygu değişimin de yapıyor bunu. Mutluluk, korku, sevinç, kızgınlık her duyguda. Randevu aldım götüreceğim. Şöyle Bir şey var ki parkta oynarken, yada kapı önünde oynarken yapmıyor. On gün hasta oldu pek halı yoktu o zaman da yapmadı. Kontrol edebiliyor anlamış değilim
![]()
Hiç mi gözünüze bakmıyor ben size yine yorum yapmışım. İlk konuyu açtığınız zaman da düşünüyorum şimdi gözlerimin içine bakarak konuştukları da oluyor bakmadan da dertlerini anlattıkları oluyor. Bir şey soracağım size. Ben oğlum için ciddi ciddi tedirgin olduğum dönemde Bizim okulda on yıldır özel öğretimde de görev almış bir hoca vardı. Oğlum ile karşılaştı okula götürmüştüm. Kadına bir binadan diğer binaya geçene kadar dönüp dönüp bakmıştı. Hoca bana sonra hocam hiç korku yapmayın otizmli çocuk hiç bir şekilde dönüp bakmaz . Hele gidene kadar seni takip edemez dedi. Oğlunuz nasıl bu konuda. Bir kedi görse sokakta yada bir tanıdığı nasıl tepki veriyor. Otizmli çocuklar kendi iç dünyasında yaşar dedi.Bunları benle göz teması kurmadan yapıyor onda takılı kaldım
Hayvan görünce araba görünce takip ediyor seviyor bakıyor bana ama az bakıyor istedikleri olunca anca gelip bakıyor anne su ver diyor elimi çekiyor kaldırıp mutfağa götürüyor , düğmeye basıp çalıştırıyor … geri içeri geliyor benimle mama istiyor mutlaka veya gaga diyor yani atıştırmadık istiyorHiç mi gözünüze bakmıyor ben size yine yorum yapmışım. İlk konuyu açtığınız zaman da düşünüyorum şimdi gözlerimin içine bakarak konuştukları da oluyor bakmadan da dertlerini anlattıkları oluyor. Bir şey soracağım size. Ben oğlum için ciddi ciddi tedirgin olduğum dönemde Bizim okulda on yıldır özel öğretimde de görev almış bir hoca vardı. Oğlum ile karşılaştı okula götürmüştüm. Kadına bir binadan diğer binaya geçene kadar dönüp dönüp bakmıştı. Hoca bana sonra hocam hiç korku yapmayın otizmli çocuk hiç bir şekilde dönüp bakmaz . Hele gidene kadar seni takip edemez dedi. Oğlunuz nasıl bu konuda. Bir kedi görse sokakta yada bir tanıdığı nasıl tepki veriyor. Otizmli çocuklar kendi iç dünyasında yaşar dedi.
Erkek çocuklarin doğası mı bu keyiflerine göre işine geldiği gibilerHayvan görünce araba görünce takip ediyor seviyor bakıyor bana ama az bakıyor istedikleri olunca anca gelip bakıyor anne su ver diyor elimi çekiyor kaldırıp mutfağa götürüyor , düğmeye basıp çalıştırıyor … geri içeri geliyor benimle mama istiyor mutlaka veya gaga diyor yani atıştırmadık istiyor
Şuan çok popüler herkes otizm hakkında bir şeyler mutlaka duyuyor üstüne koyuyor içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Benim oğlumda 19. Aya kadar belirti denilecek ciddi davranış bozuklukları vardı. 19. Aydan sonra birden bire değişmeye başladı ve şuan şüphem kalmadı . Aslında benimkinin davranış bozuklukları vardı ve hemen aklıma otizm geliyorduşuan için bir tane davranış bozukluğu kaldı elini ısırması isirirken de bağıriyor. Yada o an birinin saçını çekmek istiyor. Duygu değişimin de yapıyor bunu. Mutluluk, korku, sevinç, kızgınlık her duyguda. Randevu aldım götüreceğim. Şöyle Bir şey var ki parkta oynarken, yada kapı önünde oynarken yapmıyor. On gün hasta oldu pek halı yoktu o zaman da yapmadı. Kontrol edebiliyor anlamış değilim
![]()
Hocam yatak odasından git suluğunu al gel diyorum gidiyor alıyor … ama yüze bakmıyor . Bugün görüntülü aradım yavrumu çalışıyorum yüzüme baktı göz kırptı el salladım salladı … bu göz teması kurmama beni yedirdin ediyor
Bilişsel olarak iyi durumda. Çocuk şarkılarını mesele ceviz adamın bütün sırasıyla biliyor böyle beş altı şarkı var. Komutları alıyor. Annemle Kendi aramızda konuştuğumuz şeyleri dahi anlıyor. İsmini söylüyorum giydireyim de hastaneye gidelim dediğim de anlıyor. Rakamlar geometrik şekillerin tak çıkarları var hepsini doğru yere takıyor. Balık tutma oyunu var ikizine göre daha sabırlı işini sağlam yapıyor. Tek sorunumuz ısırması. Ve isirirken saçı çekmek istemesi. Aslında bir aydır elini gösteriyor ufff olmuş diyor. Isırma sonrası. 25 aylık bebeğim. Haftaya Çarşamba günü gideceğiz bakalım hayırlısıylaYeğenim otizmli ve en ağırından en hafifine pekçok krizi hakkında bilgi sahibiyim. İnanın öyle ayy göz teması kurmuyor, denilecek kadar basit bir durum değil.
Yalnız sizin söylediğiniz çok daha ciddi bir durum. Tedbir amaçlı götürmenizde fayda var. Otizmli çocuklar kolay kolay acı hissetmez. O nedenle kanatana kadar elini ısırma, kafasını duvarlara vurma gibi durumlar yaşanabiliyor. Küçükken bizde de durum aynıydı.
Ancak dediğiniz gibi davranış bozukluğu olma ihtimali de çok yüksek
Ahhhhhhh aklından neler geçiyordurErkek çocuklarin doğası mı bu keyiflerine göre işine geldiği gibiler![]()
İkiz çocuklarım arada dağlar kadar fark var biri resmen evcil hayvan diğeri kız çocuğuAhhhhhhh aklından neler geçiyordurbenimki de 17 aylık bugün birşey diyorum resmen bakmıyor duvarım sanki mutfağa geçtim kız bağırıyor anneeeee kardeşim akvaryumu sallıyor…..
Demeli beni dinlerken masum lespisteslere dikmiş gözünü zavallılar nasıl korkmuştur![]()