• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 17 gün oldu normalmi sizce

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

lilyumane

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
292
14
318
kızlar oğlum 29 aylık.18 mayıs itibariyle tuvalet eğitimine başladık .tam 17 gün oldu.oğlum çişini söylemiyor.ben götürünce yapıyor.onun dışında söylemiyor.mesela bugün akşam 8 gibi komşuya gittik.gitmeden yaptırdım.2 saat oturduk.10 da geldik.o süre zarfında hiç sormadım.eve geldiğimizde yaptı.kaçırmamıştı.gece de 2 kez kaldırıyorum.gece kaçırmıyoruz.ben şunu anlayamadım acaba tutuyor mu?hiç sormamalı mıyım acaba?kendi haline bıraktığım zamanlar yapıyor altına şaşırdım ya ne yapıcam ben....bir fikir verirseniz sevinirim

kızlar oğlum 29 aylık.18 mayıs itibariyle tuvalet eğitimine başladık .tam 17 gün oldu.oğlum çişini söylemiyor.ben götürünce yapıyor.onun dışında söylemiyor.mesela bugün akşam 8 gibi komşuya gittik.gitmeden yaptırdım.2 saat oturduk.10 da geldik.o süre zarfında hiç sormadım.eve geldiğimizde yaptı.kaçırmamıştı.gece de 2 kez kaldırıyorum.gece kaçırmıyoruz.ben şunu anlayamadım acaba tutuyor mu?hiç sormamalı mıyım acaba?kendi haline bıraktığım zamanlar yapıyor altına şaşırdım ya ne yapıcam ben....bir fikir verirseniz sevinirim

benim kızım da 18 aylık başlatmak istiyorum ama daha başlayamadık . neyse benim bi arkadaş var çocugu tam 1 sene de alışmış heralde normaldir canım

Oğlum bu ayın 9unda 27 ayına giricek.15 gün oldu tuvalet eğitimine başlayalı.Aynı kendimizi gördüm sizde!Hiç anne çişim var diye kendi söylemîyor.Ben Lazımlıga oturtunca yapıyor hemen.Gece hiç kaldırmıyorum.1ayı bulur gibime geliyor!Sabır ve zaman lazım!kolay gelsin sizede bizede:)Gelişmeleri paylaşalım burdan olur mu?

teşekkürler kızlar.bugün itibariyle 23. günü devirdik.daha tık yok.bu arada kreşe de başladı.orada hiç yapmıyormuş tuvalaetini.o yüzden altına külot bezlerden bağlamış öğretmeni.arkadaşlarına mahcup olmasın diye.ben orada daha çabuk öğrenir diye düşünürken tersi oldu.1 hafta daha takip edip sonrasında doktora götürmeyi düşünüyorum.bir uzman görüşü almak adına.herkese kolay gelsin..

bence böyle devam etmelisin eğer sen sormassan sürekli pantolonuna yapar daha küçük hiç birşeyin farkında değil ancak öğrenir hem sorduğun zaman yapmasıda ayrıca iyi bişey hiç yapmamasından iyidir hemen pes etme böyle devam et er geç alışacaktır

son durumlar nedir?
34 aylık oğlumla 3 haftadır deniyoruz. Benimki de söylemiyor. Aynen sizdeolduğu gibi götürünce yapıyor. Harici zamanlarda tutuyor, olaki ben unutursam kaçırıyor.
Büyük tuvaletini tuvalete yapmıyor. Üstüne yapıyor. Beni en çok üzen de bu. Çok üzgünüm. Çok. Ne yapmam lazım?

son durumlar nedir?
34 aylık oğlumla 3 haftadır deniyoruz. Benimki de söylemiyor. Aynen sizdeolduğu gibi götürünce yapıyor. Harici zamanlarda tutuyor, olaki ben unutursam kaçırıyor.
Büyük tuvaletini tuvalete yapmıyor. Üstüne yapıyor. Beni en çok üzen de bu. Çok üzgünüm. Çok. Ne yapmam lazım?

aynı sorunlar devam ediyordu ki 28 temmuz itibariyle eğitime ara verdik. en son annemlerde iftar masasındayken bizimkisi büyüğünü yapmış ve taşırmış.etrafı temizlerken ben sinirden kendimi yedim. ağla ağla kızkardeşimin bebğinin bezini aldım bağladım altına. zaten anne bez istiyorum diyodu.ben vazgeçtim.tuvalet eğitiminde kakasını 2 -3 günde bir yaparken şimdi hergün rahat rahat yapıyor.kafam rahat en azından.herkese kolaylık ve sabır diliyorum.şu an taşınma dönemindeyiz. o yüzden 2 ay kadar ara veriyorum..

Kizim 26 haftalik oldu. Baslarda kendi haline birakip kendi kendisine tuvaletini ogrenmesini beklemeyi dusunuyordum. Sonra yasitlarinin coktaaaannn ogrendigini gorunce (bez baglamaktan bayginlik geldigi icin de) bizde yapabiliriz diye basladik. Bugun 4. Haftadayiz. Bezi hemen cikarip "artik bez yok, cisimiz ve kakamizi tuvalete yapicagiz" dedim ve pepeenin tuvalet sarkisiyla evde gezinmeye basladik. İlk gunler altinda bez varmis gibi saga sola yapti. Ne kizdim ne sinirlendim. Sadece temizlerken "askim cis kaka buraya yapilacak" diye uyardim. Nihayetinde (bir haftayi buldu) kendiliginden cisi kakasi geldiginde lazimliga ya da klozete oturmayi basardi. Fakat aksamlari alistirma kulodu giydirsemde giydirmesemde surekli altina yapiyor. Gece uyandirmak istedigimde de hayir diyor ya da kalkiyor lazimliga oturuyor ama orda da uyuyor:26: yani gece hala cisi kakayi tuvalete degil yataga yapiyoruz. Egitimin ikinci haftasi( bu surecte evden hic disari cikmamistik) evdeyken ara ara alistirma kulodu ya da normal kulot giydirdigimde altinda bez varmis psikolojisi ile hemen altini dolduruyordu. Acikken ise kosa kosa lazimligina ya da klozete yapiyordu. İki hafta bitince disari cikmamiz gerektigi icin bir gun alistirma kulodunu giydirdim ve oyuncak magazasina gittik. Gitmden once tuvalate oturttum "simdi alisverise gidiyoruz. Hadi cis kaka yapalim.cisin kakan geldiginde soyle bana "dedim. Cisimizi yapip ciktik. Magazaya girmemiz uzerinden bes dakika gecti kakasi geldigini anladim. Hadi kos tuvalete gidelim desemde hayir diyip bana git burdan dedi. Annecim tuvalete yapicaz kakamizi buraya yapamazsin kuloda kaka yapmiyoruz desemde minik inatci keci oracikta kakasini yapiverdi.. Heryer batti:17: tamam o zaman hadi gel temizlenelim tuvalete gidip dedigimde bu sefer olur dedi. Ama orda bir sok yasadim. Oyuncak magazasinda olmamiza ragmen isik yanmayan ve klozeti bozuk ve les gibi bir tuvalete girdik. Kizim zaten giremedi ve hayir diye isyan etti.. Kostur kostur eve donmek zorunda kaldik. Evde temizlendikten sonra gidip bezini bana getirdi ve bagla dedi. Gozyaslarima hakim olamadan baglamak zorunda kaldim. Simdi ara arar yine altimizi aciyoruz ama altimiza kulot giyince hala kuloda yapiyoruz. Bu psikolojisini nasil atlaticam bilemiyorum.. Bezine kaka yapinca kakami yaptim diyor ama anne kaka geldi cis geldi hala demiyor. Ve gece hala cookk dolu bezlerle uyaniyor. Sanirim biraz ara vermem gerek, simdi bir pedegog arayisindayim. Benimde onunda rahatlamasi lazim.. Ya da krese baslatmayi dusunuyoruz belki onlainda bir faydasi olur.

Biz tam alışmıştık,geçen hafta ayağı kırıldı...O kadar uğraşmıştım..Şimdi beze yapmak istemiyor..Çok zor günler geçiriyoruz..Sizinkilede alışır..Acele etmeyin:((

aynı sorunlar devam ediyordu ki 28 temmuz itibariyle eğitime ara verdik. en son annemlerde iftar masasındayken bizimkisi büyüğünü yapmış ve taşırmış.etrafı temizlerken ben sinirden kendimi yedim. ağla ağla kızkardeşimin bebğinin bezini aldım bağladım altına. zaten anne bez istiyorum diyodu.ben vazgeçtim.tuvalet eğitiminde kakasını 2 -3 günde bir yaparken şimdi hergün rahat rahat yapıyor.kafam rahat en azından.herkese kolaylık ve sabır diliyorum.şu an taşınma dönemindeyiz. o yüzden 2 ay kadar ara veriyorum..
Hayal kırıklığı yaşamanıza üzüldüm. Bizde de ilerleme yok malesef. Hala söylemiyor ama küçüğünü tutabiliyor bir süre.

Biz tam alışmıştık,geçen hafta ayağı kırıldı...O kadar uğraşmıştım..Şimdi beze yapmak istemiyor..Çok zor günler geçiriyoruz..Sizinkilede alışır..Acele etmeyin:((

Çok geçmiş olsun.

Kızlar eğer çocuklarınızın gerçekten hazır olduğuna inanmıyorsanız 2-3 ay ara verin bence.
Eğer çocuk hazır olmadığı halde zorlamaya kalkarsak bu ters etki yaratabilir.
Ayrıca biz anneler çok pinpirikliyiz bence
Azıcık geç öğreniversin nolur ki geç olsun da güç olmasın bence :)

arkadaşlar 27 eylül itibariyle ara verdiğim tuvalet eğitimine tekrar başladım ama bugün 10 .günümüz küçüğümüzü kaçırmıyoruz.
söylemesine imkan vermeden yarım saatte bir wc ye götürdüğüm için söylemiyor diye düşünüyorum. ama yarından itibaren hiç sormayacağm.maalesef ki lkakasını hala külotuna yapıyor.geldiğini hissediyorum wc ye götürmek istiyorum ama inatla gelmiyor.ne yapıcam şaşırdım.yine yazınki gibi olmasından korkuyorum

dünden beri büyük tuvaletini kendi söylüyor.çok mutluyum. darısı eğitime devam edenlerin başına..

benim kızım 27 aylık yaklaşık 1 aydır deniyoruz ama pek yok kat edemedik. benim kızım tuvalete götürünce yapıyor hatta 10 dk arayla tuvalete gitsek hepsinde biraz biraz yapıyor ama kendi çiş var demiyor.

birde kızımın çişini tuttuğunu görmedim geldiyse hemen yapıyor. geçen gün doktora gittik bana daha çok erken 5 yaşına kadar mühlet var dedi şok oldum. dahada ilginci kızım 5 yaşında hala bez bağlanıyor dedi.

kızlar benim kızımda 19 aylık 3 aydır bizde tuvalat eğitimindeyiz ama pek başarılı değiliz benimki söylüyor ama gidene kadar kaçırıyor, bide oyuna falan daldığında söylemşyor gündüz ve gece uykusun birde dışarı çıkarken bezliyorum mecburen kış geldi biz hala beceremedik napcaz bilemiyorum :(

dünden beri büyük tuvaletini kendi söylüyor.çok mutluyum. darısı eğitime devam edenlerin başına..

canım senin adına çok sevvindim benim oğlum da öğrenmişti ama şimdi gerileme yaşıyor çok üzülüyorum napcam bilmiyorum yaaa

Nasıl başardınızi tiyo isteriz.

benim kızım 27 aylık yaklaşık 1 aydır deniyoruz ama pek yok kat edemedik. benim kızım tuvalete götürünce yapıyor hatta 10 dk arayla tuvalete gitsek hepsinde biraz biraz yapıyor ama kendi çiş var demiyor.

birde kızımın çişini tuttuğunu görmedim geldiyse hemen yapıyor. geçen gün doktora gittik bana daha çok erken 5 yaşına kadar mühlet var dedi şok oldum. dahada ilginci kızım 5 yaşında hala bez bağlanıyor dedi.
Biraz abartmış galiba.

kızlar benim kızımda 19 aylık 3 aydır bizde tuvalat eğitimindeyiz ama pek başarılı değiliz benimki söylüyor ama gidene kadar kaçırıyor, bide oyuna falan daldığında söylemşyor gündüz ve gece uykusun birde dışarı çıkarken bezliyorum mecburen kış geldi biz hala beceremedik napcaz bilemiyorum :(
Sanırım kasları gelişmemiş tutabilecek kadar, kışın ara verip yazın deneyin bence.

Oğlum 22 aylık , tuvalet eğitiminin ikinci günündeyiz henüz . Biraz gözüm korktu ertelesem mi derken, burda yazanları okuyup vazgeçtim :( çocuk kaç yaşında olursa olsun bu eğitim zorluyor .. en iyisi o farklı psikolojilere girmeden sabretmek ..
bizdeki durum: 1buçuk ay kadar önce tekrar denemiştim (bu arada deneme sebebin bezlere alerjisi olması) laZımlığınu normalde seviyordu ama çıplak oturmaktan korkmuştu . Şimdi oturtabiliyor ama deliği biraz büyük geliyor . Henüz kaka yamayı başaramadık kiloduna yaptı , ama çişi götürdüğümde yapıyor tabi altına da çok yaptı . 1 yada 2 kere kendisi söyledi çiş diye. Bakalım inşallah zor olmaz :(((
Siz keşke son durumlarınızı da yazsaydınız

Back
X