17 haftalik sorunlu gebelik sonlandirma

halaumutvar

Gökyüzünde 2 "melek" annesi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2017
206
1.410
28
biraz korkum var haftaya bebegim alinacak :KK43: doktorum suni sanciyla epudral yaptiricam bisey hissetmiceksin dedi bu konu da tecrubelerinizi paylasirmisiniz lutfen

Eksık anlatmısım bebegım fetal dna testı ve amnıyonsenteze gore down sendromlu organlarında ne gıbı hasarlar var henuz bılmıyoruz kalbı de her an durabılırmıs :((

Yapılacak ıslemden dolayı bıraz korkuyorum :(

Son düzenleme:
Şimdi baktım konulara amniyosentez yaptırmadan bu kararı alma lütfen dna analizinde pozitif çıkan sonuçlarda %1 yanılma oluyor burda bi arkadaş dna analizinde kesin teşhis konulmuştu amniyosentezi temiz çıkmıştı
Yasal sonlandırma için amniyosentez sonucu gerekiyor diye biliyorum

Şimdi baktım konulara amniyosentez yaptırmadan bu kararı alma lütfen dna analizinde pozitif çıkan sonuçlarda %1 yanılma oluyor burda bi arkadaş dna analizinde kesin teşhis konulmuştu amniyosentezi temiz çıkmıştı
Amnıyosentez yapıldı canm
Bebegım 17 haftalık ilk asamada sonuc degısmedı dıger asamaları beklıyoruz zaten acele etmıcem arastırıp beklıcem

Evet dogru bılıyosun yasal sonlandırma ıcın amnıyo sentezın butun asamalarında aynı cıkması gerekıyor

Bebegım 17 haftalık ilk asamada sonuc degısmedı dıger asamaları beklıyoruz zaten acele etmıcem arastırıp beklıcem
Allah yardımcın olsun ne zor bi karar
Bende ikili testin sonucu yüksek çıkınca sonlandırmaya varana kadar düşünmüştüm bunu düşünmek bile öylesine zordu ki inşallah bi mucize yaşarsın ve böyle bir seçim yapmak zorunda kalmazsın

Fetal dna ve amnıyosentez sonuclarına gore down sendromlu bebegım henuz organlarına bakılmadı ama onlarda ne gıbı hasarlar var bılmıyoruz
o kadar çok duydum ki down sendromu teşhisi konup hiç birşey çıkmayan. bence sabret teslim ol. sonuçta down sendromlu olsa ne olur ki. sağlam doğurursun bi ateşli havale ondan beter olur.

o kadar çok duydum ki down sendromu teşhisi konup hiç birşey çıkmayan. bence sabret teslim ol. sonuçta down sendromlu olsa ne olur ki. sağlam doğurursun bi ateşli havale ondan beter olur.

Bu testlerin yanilma payi o kadar az ki sonuclar var istatistlik var,bile bile hayati boyunca kalp hastasi bobrek hastasi zeka geriligi yasayacak bir cocugun hayatina nasi imza atim ? Ayrica gebelik ilerlemesi cok zor dedi doktor

Sonradan basina gelmesi cok farkli su an bilmek cok farkli
Tesekkurler

Bu testlerin yanilma payi o kadar az ki sonuclar var istatistlik var,bile bile hayati boyunca kalp hastasi bobrek hastasi zeka geriligi yasayacak bir cocugun hayatina nasi imza atim ? Ayrica gebelik ilerlemesi cok zor dedi doktor

Sonradan basina gelmesi cok farkli su an bilmek cok farkli
Tesekkurler
Kusura bakmayin aciniza aci katmak icin yazmiyorum okuyupta sessiz kalamayacagim icimdekileri soylemeden rahat olamayacagim icin yaziyorum..Istanbullu gelinde bir replik vardi: "Bebegim hasta da olsa dunyaya gelince 1 saat bile yaşasa ben ona bu sansi vermek istiyorum"diye..Aynen de boyle dusunenlerdenim ben daha cok uzuldum meleginize sans vermediginiz icin..
(Muzisyen anne oglu icin bu yuzden savasiyor..)

Arkadaşlar ben de özürlü bir bebek dünyaya getirebilirim taşıyıcı eşim yaşım 35 ben bu bebeğe 20 yıl baktım ya sonra ben elden ayaktan düşünce ben ölünce elbette doğar Allah ım esirgesin hastalık gelir ama aminosentez le yüzde 99 olasılıkla hasta olacak bebeği kendim anne olmayı çokkkkk istiyorum diye dünya ya getirip ben bu dünyadan göçünce yanlız bırakmak istemem herşey bizim için evet kader ama bile bile nasıl olur ki ;(

Arkadaşlar ben de özürlü bir bebek dünyaya getirebilirim taşıyıcı eşim yaşım 35 ben bu bebeğe 20 yıl baktım ya sonra ben elden ayaktan düşünce ben ölünce elbette doğar Allah ım esirgesin hastalık gelir ama aminosentez le yüzde 99 olasılıkla hasta olacak bebeği kendim anne olmayı çokkkkk istiyorum diye dünya ya getirip ben bu dünyadan göçünce yanlız bırakmak istemem herşey bizim için evet kader ama bile bile nasıl olur ki ;(
Verenin bir bildiği vardır hepimizinde bir sınavı..Ciddi kararlar hepsi ama hepsinden de mesuluz..Ya hamilelikte cok saglikli olup dogarken bir problem olsa ve kalici hasar olsa..Hepimiz bir engelli adayiyiz..

Verenin bir bildiği vardır hepimizinde bir sınavı..Ciddi kararlar hepsi ama hepsinden de mesuluz..
Evet özürlü bir çocuğu bile bile dünyaya getirirsekte gergin onun gözlerinde acıya bakarken de sorumluyuz

biraz korkum var haftaya bebegim alinacak :KK43: doktorum suni sanciyla epudral yaptiricam bisey hissetmiceksin dedi bu konu da tecrubelerinizi paylasirmisiniz lutfen

Eksık anlatmısım bebegım fetal dna testı ve amnıyonsenteze gore down sendromlu organlarında ne gıbı hasarlar var henuz bılmıyoruz kalbı de her an durabılırmıs :KK43:(

Yapılacak ıslemden dolayı bıraz korkuyorum :KK43:
Merhaba
Keşke neler vermezdım sonuc degısmesı ıcın Ama im

Kusura bakmayin aciniza aci katmak icin yazmiyorum okuyupta sessiz kalamayacagim icimdekileri soylemeden rahat olamayacagim icin yaziyorum..Istanbullu gelinde bir replik vardi: "Bebegim hasta da olsa dunyaya gelince 1 saat bile yaşasa ben ona bu sansi vermek istiyorum"diye..Aynen de boyle dusunenlerdenim ben daha cok uzuldum meleginize sans vermediginiz icin..
(Muzisyen anne oglu icin bu yuzden savasiyor..)

Müzisyen annenin Allah emeklerinin karşılığını yaşatsın.. birde o kadar insan ile uğraşıyor, kendi derdi yetmiyormuş gb ..

Bende yaptırdım bır hafta oldu bebegım sonlandırıldı aminyonstez sonucum trozomı21 geldi şuan eşimle kavgalıyız hem ev huzursuzluğu hem çocuk kaybetmek çokk zorrr

Back
X