17 yaşındaki gelin!!!

Ben daha bekarken yıllar önce bir komşunun 14 yaşında kızını evlendirecegini öğrendiğimde 19 yaşında filandim bende soluğu karakolda almıştım. Polise kızı daha 14 yaşında zorla evlendirecekler diye şikayet etmiştim. Polis benim kimliğimi gizli tutarak kızın ailesini sorguya aldı.
Sonra neler oldu bilmiyorum aile kızı evlendiremedi..ve ben bunu başardığım için o yıllar kendimle gurur duymustum.
Toplum olarak duyarlı olmak zorundayız. Maalesef hala kızını çocuk yaşta evlendirmek isteyen cahil aileler var.Bu yüzden en azından bizler sessiz kalmazsak birşeyler değişebilir belki de.. umut dünyası işte.
Bayıldım, elinize sağlık:KK50:

Ben şaşırmadım ki, ne şaşırayım, bilmiyor muyuz ülkemizde hala belli başlı bölgelerde 17 yaşında kızın evde kalmış bile sayıldığını... Ha bide parayla satılanlar var süt parası, başlık parası adı altında. İstersen yetmiş yaşında ol, ver parayı al kadını(!)
Kimi kime şikayet edicen, 17'sinde evliliği, aile izniyle devlet onaylıyor sanırım, yanlışsam düzeltin.
Ben lisedeyken bazı sınıf arkadaşlarım da evlenmişlerdi kendi istekleriyle ama aileleri de hoş bakıyorlardı sanırım bu duruma. Hatta bir laf duymuştum "ya hocaya, ya kocaya" diye. Böyle yetişen kızlar da erken evliliğe normal bakıyor. Zorla evlendirilenler içinse üzülmekten başka bir şey düşünemiyorum.

Back
X