17 yaşındaki inşaat işçisi 9. kattan düştü

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.176
38.362
598
34

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı İstiklal Caddesi’ndeki bir inşaatta çalışan 17 yaşındaki Mehmet Bölükbaşı, iddiaya göre asansörle yukarı çekilen malzemeleri almak için öne doğru eğildi.

Yük asansörüne uzandığı sırada dengesini yitiren Bölükbaşı, inşaatın 9’uncu katından düşerek ağır yaralandı.

Mehmet Bölükbaşı, olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri tarafından ambulansla ErciyesÜniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz işçi hastanede yaşamını yitirdi.http://www.posta.com.tr/3Sayfa/Habe...t-iscisi-9--kattan-dustu.htm?ArticleID=300959

Sistem baştan yanlış olunca olan bu gariban kuzulara oluyor.Akranlarının altında araba kollarında girl friend o ekmeğinin peşinde ve hayatının baharında karatoprağa girsin adaletin bu mu dünya
Allah rahmet eylesin mekânı Cennet olsun ...

Is kazalarinın coğu yeni işe baslama surecinde oluyor. Kac günluktü acaba .Allah rahmet eylesin .

Bunlar gercekten ihmalden ve önlem alinmadigi icin bosu bosuna gerceklesen ölümler
Sanki 3. dünyada yasiyoruz gibi insanlarin hic bir degeri yok.

Cok haklisin canim !!!

Bunlar gercekten ihmalden ve önlem alinmadigi icin bosu bosuna gerceklesen ölümler
Sanki 3. dünyada yasiyoruz gibi insanlarin hic bir degeri yok.

Maalesef çevrem inşaatlarla dolu olduğundan ve gördüklerim üzerine rahatça yazabilirim ki, iş güvenliği yasası olabilir ama uygulama yok, bizim buradaki inşaatlarda baretler var, iş güvenliği yasası sebebiyle uyarı levhaları var lakin uyuluyor mu dersen hayır.

Denetleme dersen o da yok, işçi bildiğin herzaman iş için giydiği bir Kıyafet giyip geliyor, kafada baret yok, bir iş tulumu yok, kendilerince yaptıkları asansör gibi şeylerle tuğla taşıyorlar kopsa gittin, katlarda dolaşmak için öylesine kalaslar konuyor, kaysa yine gittin

Yani bizim akıl iş güvenliği için baret koydum mu koydum, uyarı tabelalarım var mı var diye çalışıyor, biz bu kafada oldukça iş kazasında ölen çok olur.

Çokça yabancı kanal seyreden biriyim, görüyorum adamlar iş makineleriyle çalışırken, bir inşaatta, bir kereste fabrikasında çalışırken hertürlü önlemi alıyorlar, bizdeyse kusura bakılmasın ama sadece reklam/tanıtım yapılırken güvenlik kurallarına uyuluyor, hangi ildeydi, seneler önce adamlar kafalarına bone diye galoşları geçirmişlerdi, o kadar hakimiz yani iş güvenliği, hijyen gibi meselelere.

Iş güvenligi yokkkkkkkkkkkkkk. Bu kadar mi degersiz bir insan hayati. Ne oldu da 17 yasinda insaatta calismaya basladi.? Zaten kalifiye calisan cok az böyle sektörlerde. Egitim almis miydi ?Allah ailesine sabir versin, yetkililere de vicdan

Bu isin fitratinda var. Ne var ki basit is kazasi iste

Cok üzüldüm gercekten. Gencecik cocuk, okulda olmasi gerekirken, ekmek parasi derdinde
Isverenlere ceza verilmiyor ki, böyle ölen ilk isci degil ve bu gidis ile korkarim son isci de olmaz

Ama Mune bunu bizlerde yani her birey, her insan devletten istemeli, zorlamali, yürürlüge girmesi icin mücadele vermeli.
Herkes devletten bekleyerekde degil, kendi inisiyatifi icinde bunun mücadelesini vermeli.
Biz türkler : bana dokunmayan yilan bin yasasin düsüncesindeyiz. Ama bir gün o yilan senide veya cocugunada zarar verir algisi yok.
Senelerdir hersey ayni, Türkiye`de bir dirhem ilerleme yok. Fitratinda vardir diyip, Allah rahmet eylesin diyip unutup gidilecek, ve bu hep böyle devam edecek.Kimdir bunun sorumlusu ? Sorumlusu bulunacak, agir ceza verilecek !
Bilmiyorlarsa bu insanlar egitilecek ! Bu kadarmi zor acaba bilmiyorumki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…