18 aylik emen bebek

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.086
743
123
36
18 aylik kizim var, emziriyorum. Ucretsiz izindeyim fakat doktora yaptigim icin okula derslere gidiyorum. Bu aralar da memeye cok duskunlesti, cok sık emmek istiyor. Babam ameliyat olacak onlarin yanina gidiyorum destek olmak icin kizim 12 saat falan emmeden bekliyor, cok huzursuzlasiyo meme istiyor.
Biberon hic almadi aventi denemistim. Sizce bu duruma cozum varmi biberona alisir mi bu saatten sonra.
Bir diger sorum da uzun sure emzirmeyince 8 saat gibi cok sisiyo tas gibi kaliyo gogsum sizliyo sizin de oluyor mu? Sagmaya vaktim imkanim olmuyor malesef etrafimda calisan arkadaslarima sordugumda göğüslerinin sismedigini rahatsiz etmedigini soyluyorlar. Sizce benim durumum anormal mi? Kafam da deli sorular
Tisikkirler

18aylıksa biberona değil ek gıdaya geçmesi daha doğru olur. Babanızın hastalığı dolayısıyla veya genel bir gerginliğiniz varsa ona da yansıtmış olabilirsiniz. Diş çıkarma dönemleri, hastalık veya huzursuz olduğu dönemlerde daha fazla emmek istiyor bebekler. Veya anneden uzaklaştıkları dönem olursa. Emmek sadece beslenme için değil duygusal ihtiyaçları için de istedikleri bir şey sonuçta. Yemek yemesi için çözüm bulabilirsiniz, biraz aç kalsa sevdiği yemeği yer heralde. Eve gelince yine emzirirsiniz, sütten kesmek istemiyorsanız.
emzirme aralığını birden uzatınca göğüslerde şişme olabiliyor. Kademeli azaltmak lazım, aniden sütten kesince mastit de oluşabiliyor hatta. Normalde 3-5saatte bir emzirip sonra 12saat emzirmezseniz göğüslerin şişmesi hatta sertleşmesi normaldir.

Back