Davranış Bozuklukları 18 aylık kızım her şeyden korkuyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

duruhatice

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2011
513
18
298
Kırşehir
kızım 18 aylık ve her seyden korkuyor....özellikle sesli şeylerden çamaşır makinesi bulaşık makinesi fön blendr v.s
bunun yanısıra yan komşum mutfakta tıkırtı yapsın korku korku diyor ya da yüksek sesle dışardan araba geçsin korku diyip bana sarılıyor.
bu aralarda sürekli kapıları kapatıyor korkyu diyor ve kapıyı kapatıyor...nedenini anlamıyoruz eşimde bende çözemedik. onu hiç korkutmadık da 'yemeğine yemezsen köpek ısırı v.s' balkona çıktık akşam korku diyip bana sımsıkı sarılıyor.
sürekli temas halinde t.v bile açmayız birlikte oyun oynarız sürekli yani korkuyu bana yakın olmak için kullandığını sanmıyorum belkide çocuklar doyumsuz bunun için yapıyor...ne yapmalıyım bilmiyorum

Aynı sorunları bizde yaşadık ve atlattık bu durum 1 - 2 ay kadar sürebilir panik yapmayın geçici bir durum size tavsiyem mesela kapı zili çaldığında çocuğunuz korkuyorsa sizde ani hemleyle kapıyı açmaya kalkmayın önce sakince kızım bak kapı çaldı kim acaba hadi gidip bakalım vs. diyebilirsiniz..

Tavsiyem her hamleniz sakin ve yavaş olsun

Aynı sorunları bizde yaşadık ve atlattık bu durum 1 - 2 ay kadar sürebilir panik yapmayın geçici bir durum size tavsiyem mesela kapı zili çaldığında çocuğunuz korkuyorsa sizde ani hemleyle kapıyı açmaya kalkmayın önce sakince kızım bak kapı çaldı kim acaba hadi gidip bakalım vs. diyebilirsiniz..

Tavsiyem her hamleniz sakin ve yavaş olsun

evet gerçekten bu korkuları geçti şu anda 23 aylık

Benim oğlum da öyleydi...Her seferinde evde küçük kıyamet kopuyordu...Sürekli anlatmaya çalıştım, anneciğim bak bişey yok diye...Şu an 2,5 yaşında yeni geçti....Umarım sizinkide geçer...