Premature Bebekler 18 aylık kızım konuşmuyor aranızda varmı çoçuğu konuşmayan teselli lütfen:(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

berrak2907209

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
14
0
36
41
İstanbul
18 aylık kızım şuan 27 haftalık doğdu düzeltilmiş olarak hesaplarsak 15 buçuk aylık filan 15 aydan sonra yürümeye başladı şuan 18 aylık sadece baba mama miyav diyo anne bile demiyo ben anne dedikçe o baba diyo inadıma inadıma baba diyor anne demiyor çok üzülüyorum inanki bide dikkat eksikliğimiz var ismini söylüyoruz babası ben başkaları bakmıyo kendi kendine oynamaya çalışıyo dinlemiyo bakmıyo bize karşıma alıp hiç bişe öğretemiyorum doktora gitcem en yakın zamanda sizdede varsa böyle durumlar paylaşın lütfen :43:

Senin aylarındaydı sanırım bende çok takmışdım az kelime biliyor diye anne baba gibi birkaç kelimeydi sadece bildiği şu an 24 aylık cümle kuruyor bilmediği kelimede yok gibi birden konuşmaya başlamışdı ama ismine bakmaması gibi birşey yokdu bizde belki korkduğun gibi değildir isme bakmaması o an başka birşeyle ilgileniyordur ondandır bende o sıralar kelime sayısı çok az diye evhamlanmışdım ama söylediğim tüm komutları anlıyordu o beni biraz rahatlatıyordu.Komutlarını anlıyormu yerine getiriyormu bu tip durumlarda hemen otizm geliyor artık herkesin aklına ama geç konuşan yada konuşmakda geciken bütün bebekler otistik olsaydı bir sürü bebek otistik olurdu yani sırf takıldığın eğer kelime azlığıysa dediğim gibi birden artıyor konuşmaya başlıyorlar başka belirtilerede bak değerlendir ama tabiki yine en doğrusu doktora götürmek rahatlaman açısından

İnşallah birşeyi yoktur kızının canım.ben özel eğitim okulunda psikolojik danışmanlık yapıyorum ve haliyle otistik çocuklarla çalşıyorum.eğer korktuğun buysa otizmin tek belirtisi ismi söylenince bakmaması ya da tek başına oynaması değildir.daha bir çok belirtisi vardır.zaten sanmıyorum böyle bir durum olduğunu.benim bebeklerimde 33 haftalık doğdular,prematüreler yani.ve tabiki bazı şeyleri geç yapmaları doğal.hemen telaşlanma ama içini rahatlatmak içinde istersen bir doktora götür.ve sana tavsiyem kızını hiçbirşey için zorlama,bu durmu düzeltmene yardımcı olmaz daha da zorlaştırır.

çok sağolun arkadaşlar konuşması olmadığı gibi isminide karşılık vermiyo bakmıyo komutlarımıda yerine getirmediği gibi inadıma yapma dediğimi yapıyo bunuda gözümün içine baka baka yapıyo bide gülüyo sen ne dersen de ben istediğimi yaparım gibilerinden tınlamıyo beni çok dağınık bi çoçuk her yeri dağıtım diyo elini yaktı fırında yine gidip elledi fırını korkmuyo bu benim için zararlıdır demiyo anlamıyo yakarmı yaralarmı bazen diyorum tek çoçuk apt da oturuyorum etrafımda çoçuk yok tek gördüğü ben babası parkada havalardan dolayı götüremiyorum.tek olduğu içinmi böle yapıyo bilmiyorum ama canımı çok sıkıyo bu durumu.özgür bi çoçuk tek başına oynuyo çoçuklarla arada bi araya geliyo onlardan kaçıyo onlarlada oynamıyo bilmiyorum ama bi doktor görüp teşhisi koysa çok rahatlıcam çoçuk psikiyatrıya götürün dediler çapa iyi diyolar oraya götürücem bakalım sağolun yazılarınız için.

çok sağolun arkadaşlar konuşması olmadığı gibi isminide karşılık vermiyo bakmıyo komutlarımıda yerine getirmediği gibi inadıma yapma dediğimi yapıyo bunuda gözümün içine baka baka yapıyo bide gülüyo sen ne dersen de ben istediğimi yaparım gibilerinden tınlamıyo beni çok dağınık bi çoçuk her yeri dağıtım diyo elini yaktı fırında yine gidip elledi fırını korkmuyo bu benim için zararlıdır demiyo anlamıyo yakarmı yaralarmı bazen diyorum tek çoçuk apt da oturuyorum etrafımda çoçuk yok tek gördüğü ben babası parkada havalardan dolayı götüremiyorum.tek olduğu içinmi böle yapıyo bilmiyorum ama canımı çok sıkıyo bu durumu.özgür bi çoçuk tek başına oynuyo çoçuklarla arada bi araya geliyo onlardan kaçıyo onlarlada oynamıyo bilmiyorum ama bi doktor görüp teşhisi koysa çok rahatlıcam çoçuk psikiyatrıya götürün dediler çapa iyi diyolar oraya götürücem bakalım sağolun yazılarınız için.

yazınızı okuyunca yazmadan edemedim,çünkü yazdıklarınızda kendimi gördüm ,
kanayan yarama parmak bastınız inanın..
benim oğlumda 16 aylık sadece baba diyor bazende humma(mama) diyor.bende bu konuda çok endişeliyim ve üzülüyorum açıkcası..
bizim apartmanda da oyanayabileceği başka çocuk yok,dışarıda çıkamıyoruz,ailelerden de uzakta oturuyoruz.:14:
dr.a götürdükten sonra sonucunuzu paylaşırsanız sevinirim....:92:

18 aylık kızım şuan 27 haftalık doğdu düzeltilmiş olarak hesaplarsak 15 buçuk aylık filan 15 aydan sonra yürümeye başladı şuan 18 aylık sadece baba mama miyav diyo anne bile demiyo ben anne dedikçe o baba diyo inadıma inadıma baba diyor anne demiyor çok üzülüyorum inanki bide dikkat eksikliğimiz var ismini söylüyoruz babası ben başkaları bakmıyo kendi kendine oynamaya çalışıyo dinlemiyo bakmıyo bize karşıma alıp hiç bişe öğretemiyorum doktora gitcem en yakın zamanda sizdede varsa böyle durumlar paylaşın lütfen :43:

arkadaşım benim kızım da 30 aziran 2009 doğumlu.aynı şekilde 15 aylık yürüdü.o zamanlar baya tedirgindim.ama şu an hiç sorun etmiyorum.sadece anne,abi,aba,çiş dyor.dediğim gibi hiç sorun etmiyorum.zamansız doğan kuzularımızın muhkkak bir zamanı vardır.

LÜTFEN GEÇ KALMAYIN...

NE ZAMAN OTİZM’DEN ŞÜPHELENMELİSİNİZ !...

Göz Kontağı Kurmuyorsa
Konuşmada Gecikme Varsa,
Anlamsız Gülüyor Ve Ağlıyorsa
Amacına Uygun Oyun Oynamıyorsa
Parmak Ucunda Yürüyorsa
Kendi Etrafında Dönüyorsa
Sallanma ve Kanat Çırpma Gibi Davranışlar Sergiliyorsa

VAKİT KAYBETMEDEN, DOĞRU TEŞHİS VE TANILAMA İÇİN BİR UZMANA BAŞVURUN… [/LEFT]

Canım, benim kızımda 28 haftalık doğdu. Temmuz 2009 da. Doğum olarak 18 aylık benim kızımda. Ama hiç konuşmuyor. Söyleneni anluyor, onunla kitaplar okuyoruz, tavşan nerde, top nerde vb. sorularıma kştapta işaretle cevap veriyor ama konuşmuıyor. Senin kızın en azından "baba, mama, miyav.. " diyormus, benimki onu da söylemiyor. Ama ben şu an için endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyrum. Sonucta yasıtlarıyla bir olmasını hemen bekleyemeyiz. Ayrıca her cocuk aynı gelişimi de gösteremez. evde tek cocuka bu da konusmasını geciktirebilir. O nedenle bence sende endişe etme.

bende aynı ıl nar gıbı dusunuyorum gelısımlerı guzel sonucta dıkkatımızı ceken baska unsurlarda yok konusmaları yurumelerı gecıkecek sanırım cunku erken dogdular ınş ıkı yaslarına gelmeden yakalarlar yasıtlarını benımkıler su an onbes aylık sayılır duzeltılımıs onıkı yanı yenı yaslarına gırdıler duzeltılmıse gore daha cok takıp edıyorum hepsıde emeklıyo ama daha yurumuyolar bırı ayaklarının ustıne tam basmıyo...bellı belırsız seyler söluyolar daha cok mama dıyolar bende sıksık konusmaya calısıyorum algılama ve anlamalrı cok ıyı ...ınş daha ıyı oluruz ama üç ay sonra yenıden norologa gıdıcem yıne...

bende aynı ıl nar gıbı dusunuyorum gelısımlerı guzel sonucta dıkkatımızı ceken baska unsurlarda yok konusmaları yurumelerı gecıkecek sanırım cunku erken dogdular ınş ıkı yaslarına gelmeden yakalarlar yasıtlarını benımkıler su an onbes aylık sayılır duzeltılımıs onıkı yanı yenı yaslarına gırdıler duzeltılmıse gore daha cok takıp edıyorum hepsıde emeklıyo ama daha yurumuyolar bırı ayaklarının ustıne tam basmıyo...bellı belırsız seyler söluyolar daha cok mama dıyolar bende sıksık konusmaya calısıyorum algılama ve anlamalrı cok ıyı ...ınş daha ıyı oluruz ama üç ay sonra yenıden norologa gıdıcem yıne...

Slm benim 2 oğlum var Enes temmuzda 3 yaşını dolduruyor eyüp mart doğumlu şuan 15aylık sizler gibi prematüre değil aksine 42haftalık doğdu konuşması daga doğrusu konuşmaması kafama takılıyor sadece baba ve bu diyor emirleri anlıyor ve uyguluyor çok akıllı abisinden bile akıllı hatta çok erken yürüdü 7.5aylık
Öesela ıslak mendili bul getir diyorum çocuk odasına gidiyor arayıp bulup getiriyor abisine getir diyorum bulamıyo mesela beşiğin yanına bak diyorum zor buluyo o kadar akıllı küçük olan ama konuşma yok dra gitmelimiyim pedagok mu nörolog mu bursadayım ne yapayım biraz daha bekliyeyim miherşeyi işaretle hallediyo nasılsın kafa sallıyo iihh diyo bişey isteyince çekiştiriyo gösteriyo bu diyo suya bu diyo mesela bilmiyorum ne yapayım yorumda bulunursanız çok sevinirim

Lütfeeeeenmn

Son düzenleme:
Slm benim 2 oğlum var Enes temmuzda 3 yaşını dolduruyor eyüp mart doğumlu şuan 15aylık sizler gibi prematüre değil aksine 42haftalık doğdu konuşması daga doğrusu konuşmaması kafama takılıyor sadece baba ve bu diyor emirleri anlıyor ve uyguluyor çok akıllı abisinden bile akıllı hatta çok erken yürüdü 7.5aylık
Öesela ıslak mendili bul getir diyorum çocuk odasına gidiyor arayıp bulup getiriyor abisine getir diyorum bulamıyo mesela beşiğin yanına bak diyorum zor buluyo o kadar akıllı küçük olan ama konuşma yok dra gitmelimiyim pedagok mu nörolog mu bursadayım ne yapayım biraz daha bekliyeyim miherşeyi işaretle hallediyo nasılsın kafa sallıyo iihh diyo bişey isteyince çekiştiriyo gösteriyo bu diyo suya bu diyo mesela bilmiyorum ne yapayım yorumda bulunursanız çok sevinirim

Lütfeeeeenmn

Vala ben cocuklari sikmama taraftariyim benim kizim 27 hf dogdu suan 25 aylik masallah supanallah ingilizce 1den 10a kadar sariyo rahat 50 kelime konusuyo kelime kuruyo ama son 5aydir.. 18 aylikken oda konusmuyodu inanin simdi sus artik cewrimdisi ol beren diye ewde bagiriyorum:) hep sarki dinletiyorum sarki soyluyorum favori sarkimiz ankaranin baglariiiiiiii :))))

Konu sahibi yıllar önce yazdığınız problemin aynısını yaşıyorum neler yaptınız gelişiminde neler oldu bilgi verebilir misiniz ?

Erkek bebek genelde gec konusur siz anlatin o anlıyordur
Teşekkür ederim cevap yazdığınız için:)
Oğlum çok televizyona maruz kaldı yani ben istemezdim ama öyle ağlıyordu ki bulunduğum ile yeni geldim ve sosyal çevremiz yok o yüzden yanlız büyüyor.. tv ve telefon olayı kapattığımızda beri değişimler oldu bize odaklanması arttı.. inşallah en kısa sürede anne demesini de duyarım :)

18 aylık kızım şuan 27 haftalık doğdu düzeltilmiş olarak hesaplarsak 15 buçuk aylık filan 15 aydan sonra yürümeye başladı şuan 18 aylık sadece baba mama miyav diyo anne bile demiyo ben anne dedikçe o baba diyo inadıma inadıma baba diyor anne demiyor çok üzülüyorum inanki bide dikkat eksikliğimiz var ismini söylüyoruz babası ben başkaları bakmıyo kendi kendine oynamaya çalışıyo dinlemiyo bakmıyo bize karşıma alıp hiç bişe öğretemiyorum doktora gitcem en yakın zamanda sizdede varsa böyle durumlar paylaşın lütfen :KK43:
Benim esim 5 yasinda konusmus :) Hala da cok konusan biri degildir sessiz sakin genelde dinleyicidir.

Benim gorumcemin kızı da bu subat 2 yasinda olacak kiziniz gibi anne baba bebe bunlar var bazen soylenen kelimeleride tekrarlıyor. Onlar oyun grubu buldular. Onun kizida kimseye yaklasmiyor istemiyor kimseyi sadece anne baba . Ama gorumcem surekli eline tablet ve tv verdi ...

Back
X