Sünnet 18 aylık oglumu hangi yöntemle sünnet ettireceğim

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
selam arkadaşlar
18 aylık oglum var bayramda sünnet ettirmek istiyoruz
ben zaten sünnet düğünü falan istemiyorum böyle bi anı bırakmak istemiyorum ona ceşitli sebebelrden ötürü..
ailemle yasıyoruz ve hiç bilgilimiz yok ben anesteziyle olsun dıyorum annem sen para verdırmeye calsııyosun bol keseden dıyor
lokalle olsun
yöntem nedir ne nasıl olur hiçbir fikrim yok bebekde 18-19 aylık doktorumu onerecek bu yontem dıye kafam cok karısık

Merhaba
Benim bebeğim 3 aylıkken lokal oldu.Yarım saat bile sürmüyor işlem.Lokal veya genel anesteziye biz değil çocuk cerrahı karar veriyor.Sanırım küçük oldukları için narkoz vermek istememiş olabilir.Sonuçta açık ameliyat değil bu.Hiç bir risk ve kötü yanı yok.Süper geçti bizimkisi.20 dk sürdü sürmedi işlem.Ben acı çeker diye 2 numara büyük boy bez almıştım.Onlarda sargı bezine sarıyorlar gerçi.Boşuna almışım.Hiç bir şey hissetmiyor bile .Ben görüntüsünden ürküyorum aman çarpacak bez de acıyacak derken o gülüyor.İlaç vs bir şey vermedi.İlk gece ateş düşürücü ve ağrı kesici olan paranox fitilini verdim.İkinci gece vermedim bile.Sünnetten 2 gün sonra muayeneye gitmeden önce banyoda 5 dk suyun altına tuttum gazlı bezler yumuşasın muayenede çıkartırken acımasın diye.Çıkarttı beze değdi ama yine de çocuk rahattı.Şimdiden geçmiş olsun.Çok rahat edeceksiniz.

Bazı cümlelerimde anlam bozukluğu ve gereksiz cümleler olabilir bu paragrafı facebookta anneler grubunda sünnet yaptıracak bir anneyle karşılıklı konuşmamdan kopyala-yapıştır yaptım.Ona istinaden cümlelerdi ama sizinde sorunuza cevabım olsun istedim.Gerçekten çocuğun ileriki yaşlarda korku psikolojisini yaşamamak adına şimdiden sıfır acıyla bitirelim.

Aşağıda ki de forumda daha önce sizin gibi bu konuda yardım isteyen bir bayana yazmıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.Çok önemsiyorum bu konuyu çünkü.Enfeksiyon hastalıklarınıda önlüyor keşke daha önce yaptırmış olsaydınız acı eşikleri daha düşük oluyor bebeklerin.Ama olsun yine de eminim çok faydasını göreceksiniz ileride.

Ben 3 aylıkken yani 2010 haziran -temmuz gibi sema hastanesinde çocuk cerrahında yaptırmıştım.Herkes memnun olabilir ama oğlumun doktoru kesinlikle ürolog değil,genel cerrah değil ,muhakkak çocuk cerrahında yaptırın diye altını 4-5 kez çizdi.Benim özel sigortam olduğu için oğlumu hisar hastanesine götürüyorum.Ama orda sünnet 1,500 ile 2000 arası lokal ya da genel anestezi olarak değişiyordu.Malum özel sigortada karşılamayınca eşimin yakın abi dediği kartal sema hastanesini önerdi.SÜper bir hastane.AŞık oldum resmen.Ben hisara gidiyordum ancak bu kadar teknolojik ,profesyonel bir hastane görmedim.Orda ismini unuttum çocuk cerrahı yaptı.O kadar ağlak bir bebek ki ben ne yapacaklar dedim hem de lokal de.Ameliyathaneden yarım saat olmadan çıkarttılar o an da ağlamaya başladı emzirdim öyle eve geldim.2.gün pansumanı açtık.İlaçsız geceleri ağlamasız çok güzel geçti.Yeminle söylüyorum kimi görsem oraya yönlendiriyorum hemen sünnet ettirin diye.200 tl yaptırmıştık.SSk da geçiyor .Zaten telefonla fiyat veriliyor.Oray gitmeden önce ben çengelköyde 150 tl ye bulmuştum.

canım cok tesekkur ederım
bızde lokalle klasık sunnet ettıreecegız
korkmaz sunnet klınıgı bızım buralarda baya un yapmıs bı yer ınsallah hayırlısı olur.. ve kolay atlatırız bızdev :95:

slm korkmazda sünnet ettirdinizmi memnun kadınızmı benimde 19 aylık bir oğlum var orayı buldumda sizide tesadüf eseri gördüm kısaca orayla dr.la ilgili bilgi verirseniz sevinirim hoşçakalın ;)

bu yaştaki çocuklar sünnet ettirilmemeli cinsel gelişimleri açısından uygun değil
1 yaş öncesi ya da ilkokul çağında olmalı

Back
X