18 mm yumurta çatlatma iğnesi hakkında bilgi verirmisiniz acil eczane kapanmadan alayım

hayatbeninedenyoruyosun

Madem çok günah oyunu sen bozuyosun.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2022
1.485
2.037
83
merhaba ben bugün doktora gittim kontrole yumurta 18 mm olmuş gün aşırı ilişki oluyor ama bende pco var ve 5 6 aydır deniyoruz olmuyor bugün doktor bana çatlatma iğnesi vs söylemedi ama pco yu da gördü yani ben eczaneden alıp kendim yapsam bildiğim kadarıyla hastalar kendisi yapıyormuş bunu. 18mm de tutarmı? günde 1-2 mm büyürmüş yumurtalar 18mm yeterli olurmu yoksa garantiye alıp yarın veya diğer gün mü yapsam? Son olarak bir sınırı varmı bunun ayda sadece 1 defa mı yapılır yoksa 2. yapılabilir mi

Ben çatlatma iğnesi ile iki defa gebe kadım. Ama hep doktor kontrolünde. İlkinde yumurtam 18 mm, ikincisinde ise 21 mm idi. Klomen sonrası doktor iğneyi aldırdı ve eve gelince kocam yaptı enjeksiyonu. Bir kez yapın dedi doktor. Yerinizde olsam yarın bi arar doktoru sorarım. Gerekli görse mutlaka iğneyi önerirdi.

Ya ben devlet hastanesinden randevu almıştım daha önce Özel hastanede muayene oldum gayet güzel ilgilendiler ama Devlet Hastanesi'nde inanın muayene odasına 3 hastayı birden aldılar Benden önceki hastalarda hep bu şekilde girdi çok şaşırdım benimle beraber iki hastayı daha aldığı içeriye ve ben kabul etmedim kapıda kocaman hasta yakını kabul edilemez diye yazı yazıyor ama ben başka hastalarla muayene olmam bekleniyor doktora söyledim ve diğer hastaları çıkarttılar yani çok havadan hızlı hızlı bitireyim de hastaları evime gideyim kafasındaydı doktor yumurtanın kaç milim olduğunu bile ben sordum Yoksa hiçbir şey söylemiyordu ilaç yazıp gönderecekti beni o yüzden bu kadar şüphe içinde kaldım acaba yaptırmam gerekir mi diye Klomen dediğiniz şey tam olarak ne oluyor

Klomen yumurta olgunlastiran bir ilaç. 5 gün sabah akşam kullanılıyor. Adetin 3 veya 4. günü başlanıyor kullanılmaya. İlaç bittikten iki üç gün sonra (ki zaten doktor ilacı yazarken ne zaman kontrole geleceğinizi söylüyor) gidiliyor ve yumurta yeterli büyüklükte ise çatlatma iğnesi yazılıyor. Bu arada demin unuttum yazmayı, yumurta yeterince gelismemisse ve çatlatma iğnesi yapılırsa o yumurtanın kiste dönme ihtimali olduğunu okudum birçok yerde. Eğer imkanınız varsa yarın sabah hemen özel bir hastaneye gidin çünkü yumurta büyüklüğünüz iyi. Belki çatlatma iğnesi verir ve güzel sonuçlar alırsınız.

Yarın özel hastaneye gidin kontrole hemen zaten eğer uygunsa yazar iğneyi aynı gün olursunuz. Sonra ilişki günlerinizi de planlar. Kafanıza göre yapmamanız gerekiyor onu. Yumurtanızı kiste çevirebilirsiniz. Benim doktorum 17 ve 18mm iki adet yumurtam varken yeterli diyip o gün çatlatma iğnesi yaptırdı o ay gebe kaldım. Büyüklüğünden ziyade yumurtanın kalitesi, rahim kalınlığı da önemli gebelik için 1 hafta sonrasında hormon testiyle ona da bakıyorlar hastane de yumurtanın kalitesine bu konuda hep aynı doktora takip olmakta önemli bence

Tamam teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…