18 yaş şartı doğru mu?

angelpoem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
292
1
46
Samsun
Öncelikle herkese yeniden merhaba. Bu konuyu ayrı açmıştım ama yayınlanmadığı için bu konudan devam etmek istedim. Şimdi her şeyi baştan alim; uzun süredir bu forumda geziniyorum ve benimde sıkıntım da sizler gibi burun estetiği. 17 yaşındayım ve yıllar önce yaptırdığım testte kemik yaşımın 2 yaş ilerde olduğunu öğrenmiştim ve şuan kemik gelişimimi tamamladığımı düşünüyorum. Benim burnumda da kemik eğriliği var ve bu doğuştan gelme değil, 5.sınıfta nefes alamamakla ortaya çıkmış bir durum. Yıllardır ameliyat olmayı o kadar çok istiyorum ki artık bu yaz olmayı planlıyorum, ama kafam çok karışık. Öncelikli olarak hap yutamama gibi bir sorunum var. yani ameliyat sonrası ağrı kesicilere, antibiyotiklere ihtiyacım olucak, ailem sırf bu yüzden hap yutmayı öğrenene kadar olmam taraftarı değil. ama ben psikolojik açıdan gerçekten çökmüş durumdayım, takıntı haline getirdim resmen. Samsun'da yaşadığım için burada olma taraftarıyız. Eğer Samsun'da olan arkadaşlarımız varsa onlardan da doktor tavsiyesi almak istiyorum. kafama takılan sorular çok fazla aslında, yani hem korku hem tedirginlik var üzerimde. öncelikle şekil bozukluğu yüzünden sadece kemik eğriliği ameliyatı mı olmalıyım, yoksa estetikte gerekir mi, ne kadar sürer, iyileşme süreci nasıl olur, haptan başka ilaç kullanılamaz mı, tamponlara gelince slikon tamponlar sadece özellerde mi kullanılıyor kısaca bu sorularımın cevabını alabilirsem çok memnun olurum çünkü artık gerçekten moralim çok bozulmuş bir durumda. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim..

Son düzenleme:
canım bende 17 yasındayım ve salı günü ameliyat oluyorum sikayatlerim aynı seninki gibi benimde, ben doktorumla görstgmde bakıncada anlasılıyo gelişimini tamamlayıp tamamlamadıgı demişti sende gayet yetişkin gibi duruyosun dedi :) egerki öyleysen bi sorun olmaz ama, tabiki en iyisini doktorum bilr ;)

evet doğru en ideal yaş bence 20 ve sonrası ççünküü 18 de hala değişiklikler oluyor bende katılıyorum bu doktorların yorumlarına

tatlım ben ameliyat oldum 16 yaşındayım:emir_bebek: aslında şöyle söylesek daha doğru olur;bazı doktorlar kızlarda 13-14 yaş sonrası yaparken,bazı doktorlar kemik gelişiminin %90'ı tamamlandığı için 16 yaşından sonra,bazıları ise 18 yaşından sonra yapıyorlar.ben doktoruma ya tekrayıp eski halini alırsa dedim o da amerika da 13 yaşında hastaya burun yapan doktorları gördümm dedi ki kendisi teksasdaki md anderson cancer center'da 1 yıl çalıştı illaki gözlemlemiştir diye düşünüyorum diğer plastik cerrahları.asla seni etkilemek istemem şunu göz önünde bulundurmalıyız ki benimki henüz 19 günlük!aradan birkaç yıl geçtikten sonra belli olacak uygun olup olmadığıboshayallersmile ama sorarsan pişman mısın diye hayır değilim guclubacismileçünkü nefes bile alamıyordum düşün ki uyurken ağzım sonuna kadar açılıyormuş:kedi:

canım bende 17 yasındayım ve salı günü ameliyat oluyorum sikayatlerim aynı seninki gibi benimde, ben doktorumla görstgmde bakıncada anlasılıyo gelişimini tamamlayıp tamamlamadıgı demişti sende gayet yetişkin gibi duruyosun dedi :) egerki öyleysen bi sorun olmaz ama, tabiki en iyisini doktorum bilr ;)

Öncelikle ameliyata girmeden geçmiş olsun cnm inş.senin için hayırlı olur,ben de öyle yaşımdan büyük yetişkin gibi gösteriyorum(yani bana göre öyle)ama çevremdeki kişilerde öyle söylüyor sürekli yaşımı soruyorlar 15 yaşındayım deyince şaka mı yapıosun fln diyorlar 18 yaşında gibi gösteriyormuşum valla bilmiyorum cnm yha bide benim hap içememe sorunumda var ne yapıcam bilmiyorum yaniyerimseniben

Son düzenleme:
17 yasındayım ve ameliyatımın 3. haftasndayım :D çok da mutluyum :D

Geçmiş olsun cnm büyük bir kısmı atlatmışsın inş.bundan sonra herhangi bir sorun çıkmaz,peki ameliyatın herhangi bir zorluğu fln oldu mu?Ben en çok bu tampon işinden korkuyorum,internette yazılan yorumlarda tamponun çok rahatsız ettiği ön planda sende herhangi bir sorun oldu mu?Ameliyattan sonra 1 gün misafir olmuşsundur herhalde hasteneye,anlatabilirsen çok sevinirim cnm..

Son düzenleme:
tatlım ben ameliyat oldum 16 yaşındayım:emir_bebek: aslında şöyle söylesek daha doğru olur;bazı doktorlar kızlarda 13-14 yaş sonrası yaparken,bazı doktorlar kemik gelişiminin %90'ı tamamlandığı için 16 yaşından sonra,bazıları ise 18 yaşından sonra yapıyorlar.ben doktoruma ya tekrayıp eski halini alırsa dedim o da amerika da 13 yaşında hastaya burun yapan doktorları gördümm dedi ki kendisi teksasdaki md anderson cancer center'da 1 yıl çalıştı illaki gözlemlemiştir diye düşünüyorum diğer plastik cerrahları.asla seni etkilemek istemem şunu göz önünde bulundurmalıyız ki benimki henüz 19 günlük!aradan birkaç yıl geçtikten sonra belli olacak uygun olup olmadığıboshayallersmile ama sorarsan pişman mısın diye hayır değilim guclubacismileçünkü nefes bile alamıyordum düşün ki uyurken ağzım sonuna kadar açılıyormuş:kedi:

aynen cnm yatarken sürekli burnum tıkanıyor yani öyle ağzım fazla açık uyumuyorum ama nefes alma zorluğum var önde profilde herhangi bir sorun yok sorun yan profilde başlıyor,bende öyle çok düşündüm 18 yaşına kadar eski halini alabilir diye ama bilemiyorum acaba olsam mı olmasam mı kemik yaşımında büyüklüğü bana az çok cesaret veriyor hap sorunum olmasa hemen olurum..yerimseniben

Öncelikle ameliyata girmeden geçmiş olsun cnm inş.senin için hayırlı olur,ben de öyle yaşımdan büyük yetişkin gibi gösteriyorum(yani bana göre öyle)ama çevremdeki kişilerde öyle söylüyor sürekli yaşımı soruyorlar 15 yaşındayım deyince şaka mı yapıosun fln diyorlar 18 yaşında gibi gösteriyormuşum valla bilmiyorum cnm yha bide benim hap içememe sorunumda var ne yapıcam bilmiyorum yaniyerimseniben

anladım canım olursun o zmn ya bi problem cıkıcanı düsünmüorum, tesekür edrim senin içinde hayırlısı olur inşlah :))

benim büyük kızım da 15 biterbitmez estetik oldu.kızlarda gelişim 15 bitince tamamlanıyor denmişti. tabi doktoruna göre değişiyor.kızımın burnu çok berbattı alay ediliyordu bu yüzden erken oldu.diğer kızımda ameliyat olcak fakat biraz korkuyor bunun için erteliyor

sabah 8.30 da girdim aksam 5.30 da çıktım hastaneden :D his bi sorun olmuyo. tamponlar nefes almanı engelliyo ağzından nefes alıyosun. ama benim burnum kırıktı ve ztn 10 yıldır nefes alamıyodum bi 3 daha dayanabildim yani :d tuvalet olsun yemek olsun kimseye ihtiyacın olmuyo. aynı gece bile yalnız yattım kalktm suyumu içtim o derece yani :D tampon 4. gün çıktı çıkarken biraz acıyo ama ask acısı daha çok acıtıyo böyle düsünebilirsin ehehe :D:D:D aklında olacağına ol kurtul derim doktorumu da tavsiye ederim izmir can kopal. geçmisss olsunnnn :D

evet mesela bana neden bi yıl daha beklemiyosun demisti ama seneye öss ye gircem aradan çıkmasını istedim o da tmm dedi :)

cnm saglık sorununu istedigin zaman amlyt olabilirsin ama işin içine estetik girerse onu 18 yaştan sonra yptırabilirsin..yadaaaa 17 yaşş..oda cidden gerekliyse...bence 20 yaşından sonra insanlar estetik olmalı çünkü burun 20 li yaşa kdr deişim gösteriyorrr..

benim büyük kızım da 15 biterbitmez estetik oldu.kızlarda gelişim 15 bitince tamamlanıyor denmişti. tabi doktoruna göre değişiyor.kızımın burnu çok berbattı alay ediliyordu bu yüzden erken oldu.diğer kızımda ameliyat olcak fakat biraz korkuyor bunun için erteliyor

kızınız şuan kaç yaşında ve burnunun şekliyle ilgili herhangi bir sorun yaşadı mı?:hulya:

sabah 8.30 da girdim aksam 5.30 da çıktım hastaneden :D his bi sorun olmuyo. tamponlar nefes almanı engelliyo ağzından nefes alıyosun. ama benim burnum kırıktı ve ztn 10 yıldır nefes alamıyodum bi 3 daha dayanabildim yani :d tuvalet olsun yemek olsun kimseye ihtiyacın olmuyo. aynı gece bile yalnız yattım kalktm suyumu içtim o derece yani :D tampon 4. gün çıktı çıkarken biraz acıyo ama ask acısı daha çok acıtıyo böyle düsünebilirsin ehehe :D:D:D aklında olacağına ol kurtul derim doktorumu da tavsiye ederim izmir can kopal. geçmisss olsunnnn :D

hımm..

geçmiş olsun cnm..

cnm saglık sorununu istedigin zaman amlyt olabilirsin ama işin içine estetik girerse onu 18 yaştan sonra yptırabilirsin..yadaaaa 17 yaşş..oda cidden gerekliyse...bence 20 yaşından sonra insanlar estetik olmalı çünkü burun 20 li yaşa kdr deişim gösteriyorrr..
,

Tabiki cnm oda doğru,fakat forum üzerinde açılan konularda gözüme takıldı kimi 15 kimimsi ise 15 yaşını biştirir bitirmez olmuş,şu anda olmayı o kdr çok istiyorum ki çünkü kafama çok takıyorum yani normal olarak..

Back
X