18 yasini doldurmus kizim nafaka alamiyor.

nice1985

Başka dallara tutunmak yerine, kendime ağaç oldum.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
3.182
3.068
448
Merhaba arkadaslar.mahkeme bosanmamiza karar verdi.dosya temyizde.
X koca bu ayki 150 tl nafakayi yatirmadi.avukatima sordum.bosanma karara baglandi kizin 18 yasini doldurdu alamaz dedi.dava acmasi gerekli.ve bu davada uzun surer dedi.
Hem nafakanin yukseltilmesini hemde nafakayi alsin istiyorm.bu arada unuversite 1.sinif ogrencisi.ben de bosanma geeceklesirse calistigim halde sigortali durumda nafaka alabilirmiyim?
Ayni durumu yasayanlar veya avukat arkadaslar bilgilerinizi paylasirmisiniz.

Öğrenci olduğu için alabilir.

Kızın 18 yaşını doldurduğu için iştirak nafakası alamaz, ama öğrenci olduğu için yardım nafakası alır. Yardım nafakası için dava açın, mahkeme nafakaya hükmedecektir.
Bu dava uzun surer mi?

İlla devletin mi söylemesi gerekiyor çoluk çocuğuna sahip çık diye. Bu nasıl baba
Malesef oyle insanlar varki baba ve anne gorevlerini hatirlatmayi bekliyorlar.150 tl nafakayi bile kesti.devlet resmen odullendirdi bu adami...oh ne guzel aldat esini yuvani yik sana 150 tl kurtardik.git baska kadinlarla ye...hayatini yasa.
Neden kizim baska dava acsinki.zaten cocugu ztn ogrenci belli bakmak zorundasin.diyemiyor mu.ama bana sen sigortali cslisirsan sana 300 tl nafakayi vermiycek.bizi ona mecbur birakan bir sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…