18'e fit...

Aerasume

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
15
1
86
26
Yaklaşık olarak 6 yaşından beri kiloluyum, zayıf olmanin nasil bir his olduğunu tatmadim neredeyse... Her zaman dalga geçilen, dışlanan "balina" oldum.Her ne kadar her gün niyetlensem de zayıflamaya, hiçbir zaman gerceklestiremedim bu niyeti. Umarim buda aynı şekilde bitmez...

Mart 2017'de, 18. yaş günümü bir yıl sonra ilk kez buluşacağım başka şehirdeki sevgilimle ilk buluşmamızda kutluyor olacağım. O günkü dileğimin de Zayıflamak olmasını istemediğim için(ve tabii bir de sevgilimin bu halimi görmesini istemediğim için), bugünden başlıyorum diyetime.
Izleyecegim diyet listesi sebze meyve ağırlıklı olacak. 3 ay içerisinde, en az 20 kg vermem gerekiyor.

Boy: 173
Kilo: 93
Hedef kilo: 63 (ilk bi 80leri 70leri görelim de :))

Diyet listem su şekilde olacak (Klasik diyetisyen diyet listesi)

Kahvaltı
1-2 dilim kepek/tam buğday ya da çavdar ekmeği
Peynir
Diledigim kadar salatalık/domates
Haftada 2 gün haşlanmış yumurta
4 zeytin
Maydanoz

Öğle yemeği
5 yemek kaşığı sebze yemeği
Yoğurt
Salata
1-2 dilim aynı şekilde ekmek

Akşam yemeği
Öğle yemeğinin aynısı

Ara öğünler
Yeşil cay
1 porsiyon meyve ya da bir çay bardagi leblebi

Haftada en az 4 saat yürüyüş
Her yemekten 15 dk. önce iki su bardağı su
Sabahları uyanır uyanmaz limonlu su

Son düzenleme:
Karatay yapın, kalori hesabı yapmadan sağlıkla kilo verirsiniz, üstelik geri almadan.

Et yiyemiyorum, o yüzden kendime uygun başka bir diyet bulamadım... Karatayda da et varmış, onu da uygulayamayacağım o yüzden.
Hayır canım, maddi imkanı olmayanlar ya da vejetaryen olanlar vs. protein yerine geçen diğer yiyecekleri yiyerek protein ihtiyacını karşılıyor. Mesela mercimek, yumurta gibi.

Canim benim umarim yeni yaşina formda girersin.

Hayır canım, maddi imkanı olmayanlar ya da vejetaryen olanlar vs. protein yerine geçen diğer yiyecekleri yiyerek protein ihtiyacını karşılıyor. Mesela mercimek, yumurta gibi.
Pek alternatifi olmadigi icin protein bakimindan bilemedim ki simdi... Her gun mercimem mercimek nereye kadar

Uyanir uyanmaz iki bardak limonlu suyumu ictim

Kahvaltı
Bir dilim kepek ekmeği
Bir kasık süzme yoğurt
Bir salatalık

Belki ip atlarim simdi 50-100 kere

Aksam yemeği
10 kaşık yoğurt
15 dilim fırında patates

Sabah ip atlayamadim birazdan en az 200 kere atlayacagim

Dun 170 kere ip atladim.

Bugun kahvaltida iki dilim cavdarli ekmek, bir haslanmisnyumurtanin beyazi, yarim kasik suzme yogurt, maydanoz, iki ceri domates, bir adet salatalik yedim.

Ogle yemeginde alti kasik karnabahar yemegi ve alti kasik yogurt yedim.

Aksam yemeginde bes kasik pirincli sarimsak yemegi ve yogurt, biraz tursu, biraz dunden kalan patateslerden yedim.

40 dakika orta hizda, 20 dk yuksek hizda yuruyus yaptim. Birazdan ip atlayacagim.

Ogle yemeginde 5 kasik karnabahar, 3 kasik firik pilavinyeyop bir bardak ayean ictim.
Okul cikisi arkadasima gittim, orada 5 kasik kisir, 1 adet marul yapragi, bir peynirli borek,alti adet de tahinli citir kurabiyemsi seydin yedim :mad::oha:

Nedennkendimi durdurmadimmm :KK1:

Dun kahvaltida birmdilim kepek ekmegi biraz kahvaltilik sos suzme peynir bir ceri domates ve bir salatalik yedi
Ogle yemeginde alti kasik barbunyanve bir cavdar ekmegi yedim
Aksam cin makarnasi yedim
Ara ogunumde 1 avuc kuru uzum yedim

40 dk yuruyup 150 kere ip atladim

diyetiniz nasıl gidiyor vücut ölçülerimix yaşımız benziyor ben biraz spor konusunda sıkıntılıyım onun dışında iyi gbi

Selam kızlar. ben de 2 ocakta 19a giriyorum. ve mezunum. 12.sınıfta acayip kilo almıştım.74 kilolardan 81.5a çıktım. sonra ben de senin gibi karar verdim ve dedim ki yeni yıla yeni yaşa boyle girmek istemiyorum. bu yaz lysden sonra başladım. şu an 65 kiloyum. 16.5 kilo vermişim ve devam da ediyorum. hedefim 55. seninle de konusmak yardımcı olmak ısterım cunku kendıme benzettım

Selam kızlar. ben de 2 ocakta 19a giriyorum. ve mezunum. 12.sınıfta acayip kilo almıştım.74 kilolardan 81.5a çıktım. sonra ben de senin gibi karar verdim ve dedim ki yeni yıla yeni yaşa boyle girmek istemiyorum. bu yaz lysden sonra başladım. şu an 65 kiloyum. 16.5 kilo vermişim ve devam da ediyorum. hedefim 55. seninle de konusmak yardımcı olmak ısterım cunku kendıme benzettım
been şuan 90 ım nasıl başardın öyle zayıflamayı gerçekten çok hüzel ❤❤❤

Ben başlarda asla kilolu gormuyordum kendimi. sonra bir şekilde karar verdim ve önce bi diyetisyene gittim. herhangi bir sorun yok sadece okuldaki yemekleri bilirsin hep abur cubur döner makarna vs bu yuzden kilo almışım. zaten tatil de oldugu için diyet yapmak daha kolay oldu öğün atlama sıkıntım olmadı. mutlaka yürüyüş yaptım yaz boyu haftada en az 5 gün çıktım. listeyse klasik diyet listelerindendi işte. ilk 15 günde 4 kilo verdim. tabi sonra yavaşlıyor kilo vermek ama asla pes etmedim ve şu an bu kiodayım ha bir de en önemli seylerden birisi çok klasik ama su su su. gerçekten çok onemli ben en az 2.5 lt içtim.

Back
X