Davranış Bozuklukları 19 aylık oğlum HUY DEĞİŞTİRDİ :(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

hamusum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2012
2.404
94
163
Merhaba arkadaşlar 19 aylık bi oğlum var ve 2 gündür çocuk aniden huy değiştirdi asabi istediği olmayınca bana vuruyor ve sonra küsüyor bende ilgilenmiyorum umursamıyorum kalkıp yanıma geliyo sarılıp anne bu bu diyo (yani istediği şeyi gösteriyo) eğer yanlış bişey değilse yani ona zararlı değilse veriyorum ama eğer veremiceğim bişeyse kıyameti koparıyor delirmek üzereyim kendimi zor tutuyorum ellerim titriyo o an acaba bende bi psikolağa gitsem mi oğlumum için ne yapabilirim bizim yaşadığımız sorunları yaşıyan var mı

not: oğlumu hiç sokağa çıkarmıyorum hep evde sadece biyerlere oturmaya gidiyoruz bazen neden derseniz eşimin mesleği gereği küçük bi mahallede oturuyoruz ve sokaktaki çocuklar çok pis küfür ediyolar cesaret edip salamıyorum kötü şeyler öğrenmesini istemiyorum bu yüzden elimden geldikçe sıkılmamasını sağlamaya çalışıyorum acaba yanlış mı yapıyorum sokağa çıkmamasıyla bi alakası olabilir mi davranışının şimdiden teşekkürler ilgilenenler

istdiğini elde etmenin yeni yöntemlerini deniyor sanırım. eğer son zamanlarda hayatında büyük bir değişiklik olmadıysa hastalık ya da diş çıkarma gibi bir sorun yoksa sizin sabırlı davranıp, doğru davranışı pekiştirmeye devam ederseniz kısa sürede geçecektir. büyüme atağı tarzı birşey de olabilir genelde 1 hafta kadar sürer. inatlaşmayın..

2 yaş sendromu da olabilir ama bana daha erken gibi geliyor özellikle erkek çocuğu için.. yine de biraz araştırmanızı tavsiye ederim..

mrb aynı seyleri 19 aylık oğlumda yapıor aynı durumdaym bende çok sinirleniyorum cok fazlada haraketli pedegog büyük ihtimalle hiperaktivite dedi fakat kesin tanı için cok küçük dedi inan bazen aglıyorum bi anda değisiyor bir kac gün depresyona giriyorum resmen ara ara düzeliyor yine tekrarlıyr bunu farkettim bu arada boş yere ve hayır dedigim seye aglayınca görmemezlikten geliyorum ilgi görmeyince daha cabuk sususyr iştahı cok azaldı balık yagı basladk allah yardımcımız olsun cok zor cokk..

Benim çocuk çok asabi, istediği olmayınca morarıyor uğunuyor elimde kalıyor resmen, o kadar moralim bozuluyor ki etkisi geçene kadar günler geçiyor ama bu günlerde de çok sık morarıyor. Doktor pedegog a gitmemizi tavsiye etti bakalım bu ara arşatırıyoruz kafama yatan birini bulursam götüreceğim.

2 yas sendorumu diye bir sey var.sanirim bebeginizde o donem basladi..bu donemde cocuklarda kendi yere atma,inatlasma gibi bi suru olumsuz ozellik belirir.2,5 yasina kadar devam eder bu surec.
panik olmayin,kiyamet kopardigi zaman tepkisiz kalmaya calisin,laf atmaya ugrasmayin cunku anlamayacak.siz baska odaya gidin yada bagirdigi zaman ilginizi aninda kesin..cunku bakti bagirdikca onunla ilgileniyorsunuz ozaman ilgiyi hep bagirma yollu alacagina kosullanabilir.
Okudugum bi yazida aglayan ofke krizi geciren cocuga cok dokunmayin birakin ofkesini sinirini bosaltsin diyordu.ofkesi surekli oyalamayla baskilanan cocukta ilerde odaklanma sorunu,dikkat eksikligi ve duygu durum bozukluklari yasanabiliyormus.agliyorsa birakin aglasin..sakinlestigi zaman alin kucaginiza gosterin sevginizi..
benimde oglum 16 aylik,bende yavastan duyuyorum bizimkinde o hircinligin ayak seslerini..inatlasip tutturdugu zaman hic ilgilenmiyorum onunla..bakalim daha bunlar baslangici insallah ilerde de bukadar vurdumduymaz olabilrim ve hepimizi kolay atlatiriz bu donemi.

Benim çocuğum 3 yaşında onda da aniden böyle hareketler olmaya başladı, hayatımızda hiçbir değişiklik yok nedenini bulamıyorum bir haftadır durmadan asabi Bir pedagoga götürmeyi düşünüyorum ama oturduğum yerde böyle biri var mı bilmiyorum, Karaman'da oturuyorum araştıracağım,böyle devam ederse bu durum götürmek istiyorum herkesin çocuğu böyle şeyler yapar diyorlar ama tehlikeli şeyler yapıyor kendisine yanlışlıkla zarar vermesinden korkuyorum Bir arkadaşım da eğer yakınlarında bulamazsan internetten online olarak bu işi yapan pedagoglar olduğunu söyledi belki de öyle bir şey deneyeceğim

Umarım önerileriniz işe yarar suan 20 aylık olduk ve hala aynı hatta daha da adabı oldu ne yapacağım bilmiyorum dediğiniz gibi tepkisiz kalmaya çalışıyorum ama sabrımın taştığı anlarda bağırıyorum korkup sözümü dinliyo ama doğru mu yapıyorum onuda bilmiyorum bundan sonra bagirmadan tepkisiz kalmaya calisicam ins. İşe yarar teşekkürler hepinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…