• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19 yasindayim, bu zamana kadar kimseye asik olmadim. Normal mi?

vildansu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2008
679
4
116
Almanya
merhaba hanimlar
ben almanyada yasiyorum 19 yasindayim, okula gidiyorum, seneye kismet olursa üniversiteye baslayacagim. hayatmdan memnunum fakat gün gectikce birseyin eksikligini hisediyorum. bütün arkadaslarimin yaklasik 2 senedir iliskileri var, ailelerinden habersiz yürütebiliyorlar. mutlular. aralarinda sadece ben varim erkek arkadasi olmayan. bu zamana kadar hic olmadi, kimsenin elini tutamadim, kimseye seni seviyorum diyemedim. hoslandiklarim oldu evet ama kesip attim hep, utangac bir yapim var. hoslanmanin ötesine gecemedim hic, sevemedim, deli gibi asik olamadim kimseye. banada bu zamana kadar sadece 1 kisi cikma teklifi etti ama redettim, yüz vermedim, cünkü birsey hissedemedim ona karsi. oda öyle kapandi. oturup aglamadim hic neden olmuyor diye o kdr fazla aramiyorum, ama dedigim gibi ben arkadaslarimi öyle görünce özeniyorum ister istemez.benim niye yok diye ister istemez soruyorum kendime. onlarda soruyor niye olmuyor diye, sen mi begenmiyorsun, onlar mi begenmiyorlar. sorunun cvbini bende bilmiyorum. disariya cok acik biri degilim karakter olarak. cekingenim. cabuk isinamiyorum. sadece arkadas ortaminda yeniyorum bu cekingenligi. belki türkiyede olsaydim böyle olmazdi. cok fazla disari cikan biride degilim. 2-3 haftada bir zmnim olursa arkadaslarimla cikiyoruz geziyoruz. cok popüler degilim orutdugum yerde. dikkat cekmiyorum. kimsenin benim hakkimda konusamasi icin bir malzeme yok cünkü hakkimda birsey bilmiyorlar. belkide bu yüzdendir bu sorunum.belkide en iyisi böyle, kimbilir eger birine bagli olsaydim derslerimi takip etmeyebilirdim, dikkatim dagilabilirdi. bardagin dolu tarafinada bakmak lazim.herseyde vardir bir hayir. sizlerle paylasmak istedim derdmi´gerci dertte degil ama annormallik diyelim, belki siz beni bu konuda aydinlatabilirsiniz.
:34:

Size farklı ortamlara girmeniz, gelen adayları reddetmeden önce düşünmeniz, çekingen davranmamanız, vs. öğütlenecek...

Fakat sizin yaşınızda hatta sizden daha küçük olup da "5 yıldır bir ilişkim var. Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz" vs. diyenler sizin şu halinizdan daha vahim görünüyor gözüme... Kim ne derse desin on sekiz yaşından küçük bir kızın "aşık olduğunu sanması" ailesi, okulunu ihmal etmediğini söylemesini anlamak çok güç... İşte onlar da sizin gibi çevresinde "aşkııoom" diye gezinen kızlara özeniyor ve siz bir ilişkinizin olmamasından yakınırken onlar "bıyıkları yeni terleyen oğlanların" kendilerinde denedikleri "erkeklik idmanlarına" maruz kalıyorlar... Öyle ya, onların da kendi yaşlarındaki erkek arkadaşları çevrelerindeki yaşça büyük adamlara özenip sevdiği kızı sıkıştırma, nefes aldırmama, giydiğine karışma gibi" erkeklik gösterilerinde bulunuyorlar... Bu kızlar "büyüdüğünde" kimbilir kimlerle evlenecek bu oğlanlar için ne hayaller kuruyorlar... Oysa söz konusu delikanlı "kızları etkileme sanatı"nı öğrendiğinde, egosunu şişirecek tüm kaprisleri "reşit olmayan kıza" uyguladıktan sonra "hiç oluyor"... Kız da okulunu aksattığı, yıllarını heba ettiği, ailesini üzdüğüyle kalıyor...

Bu bağlamda siz, erkeklerin "deneme yanılma metot"larına maruz kalmadığınız için şanslısınız... Öyle ya kadınlardan geç olgunlaştıklarında hemfikir olduğumuz erkeklerin "büyüme süreci"nde yer almamışsınız... Bu evreyi anneleriyle ve "ilişki yaşamak için erkenden yanıp tutuşan" kızlarla atlatsınlar... Siz, sizin için doğru zamanda, bir ilişkiyi üstlenebilecek olgunluk ve yaşta biriyle aşka adım atacaksınız... Buna rağmen kötü tecrübeler de yaşayabilirsiniz ama en azından kendini geliştirme, eğitim ve aileye adanacak zamandan feragat etmemeniz yanınıza kar kalacak... Gına gelmişti ufacık yaşta okul sıralarında hayatını şekillendirmesi gerekirken erkek arkadaşının baskılarından bunalan, ağlayan kızlardan... Sizin de derdiniz, ağlama sebebiniz bu olsun; mutluluk gözyaşları olarak geri dönsün...

Valla ben de tam aksine dikkat çekerim, çok beğenilirim ama bende de hiçbir şey yok. 22 yaşıma giricem. Olmayınca olmuyor, bu kadar düşünme üstüne. Ayrıca erken yaşta uzun ilişki içine giren kızlar adına çok üzülüyorum ben. Çok yıpratıcı ve genelde ayrılıkla sonuçlanan ilişkiler oluyor çünkü. Hiç özenme onlara. Aşık olmaman da normal, olabilir böyle şeyler. Ben 18imde oldum ve hayatımın içine etti o aşk. :27::27:

Hayırlısı olsun, zamanı gelince olur. Neden arama bence, güzellikle, çirkinlikle, çekingenlikle asla alakası yok bu işin.

Aaa sen megan topiğindeki vildansusun. Yeni farkettim.
Yaşının 30 üzeri olduğunu sanıyordum ben. :1::1:

kendinle gurur duymalısın..beynini bunlarla henüz yormamış olduğun için
madem buzamana kadar olmamış olucak kişiyi öyle seçmelisin ki o ilk ve son olsun..
çok güzel birşey bence ya..hiç anormal bi durum yok orta da hayatım (:

ben ilk 24 ümde aşık olmustum ama o zamana kadar duygusal bişey yaşamamıs olmamın tecrübesizliği benim basıma cok iş açtı. Sana diyeceğim, 19 yaş geç değil ama erken de değil. Bence en önemlisi dogru kişiyi bulmak:onun da ne zaman karşına cıkacagı belli olmaz ki. Kendini hiç birşeye şartlama illa bişey olmalı ya da olmamalı deme. Birçok tanıdığım var liseden beri birlikte olup birlikte üniversite okuyup evlenen ama benim gibi tee 25 ine kadar filan aman okul iş vs deyip uzak kalan ve yine de yanlış insanı seven de var. Tam tersine yıllarca büyük aşk yaşayıp mutlu olamayan, ayrılan da var 30 unda tanıdıgı biriyle kısa sürede evlenip mutlu olan da var. Kuralı yok bu işlerin:) Sanırım hepsi normal!

hic yasamadigin duygunun eksikligini nasil duyarsin?:34:
"Eksikliginden" cok etrafinda yasitlarinin sevgilisi olmasi seni ister istemez bu düsüncelere yol acar.
A$k tabikii güzel bi duygudur her insan yasamalidir
A$ik olmak sevgilin olmasi icin kesinlikle simdiye kadar oldugu gibi bu mantikda aynen devam et mutlaka karsina cikicaktir birgün hic kuskun olmasin.Sabirli ol karsina o adam cikmasina izin ver ciktigi zamanda Cok sevme Cok sevil:93:
Daha cok sosyal olmaya bak insan icine girdikce sana yarari olucaktir senin daha girisken ve rahat olmani saglar :81:

valla canım burda arkadaşların yazdıklarını okudum .ben 17 yaşımda başladım ilişkime şuan 21 yaşındayım ve hiçte üzülecek bi durumum yok gayette memnunum hayatımdan. çok seviyorum ve seviliyorum şükürler olsun dünyanın en güzel şeyi .tabi sana hemen bulmalısın hayat geçmiyo demiyorum daha yaşın küçük zaten mutlaka olacaktır hayatında birileri hiç canını sıkma derslerine konsantre ol sen istemesen de aşk gelip bulur seni zaten.

18-19 unda başlanılan bir ilişki insana çok şey katıyor.
kolay ve sağlam adımlarla büyümeni sağlıyor.
tabi ki karşındaki doğru kişiyse.
22-23 yaşına gelip ciddi ilişkisi olmayan bayanlar tabi ki seni anlamayacaktır.
ben 18imde başladım ilişkime. 21 yaşındayım şu an ve ben o kadar hızlı değiştim ki bu süre zarfında.
manen çok güçlü hissediyorum kendimi.
hayatıma sevgilim girmemiş olsaydı şu an 21 yaşımda bu kadar güçlü olamazdım bence.
insan sorumluluk almayı, empati yapmayı, paylaşmayı öğreniyor en azından.

Son düzenleme:
19 yaşındayım bende.ama 5 yıllık bi ilişkim var. hiçte acınacak hale gelmedim. uzun süren ilişkiler yerine günlük haftalık geçiçi ilişkilerim olmasını da hiç tercih etmezdim. sevip seviliyosam sorun yoktur.ister 15 olsn yaşm isterse 25 olsn aşk öyle bişey...sen bulamamışşsın o ayrı ama bu anormal oldugunu göstermez sadece dogru kişi dogru zaman olmamıştr daha..ama buda sanslı yada cok sanssız oldugun anlamına gelmiyo.sorun etme.gercek sorun bunun güzel bişi oldugunu savunanlarda. bi bakıma kendilerini kandırıolar ama komik olmş.çelişkili cümlelerde göze batıyo..herneyse :82:

öncelikle cok tesekkür ederim ilginize. verdiginiz cvblarin hepsi mantikli aslinda. herkes ayni fikirde degil ama yinede kafama yatiyor. büyük bir eksi olarak bende görmüyorum bu durumu. yani söyle söyliyeyim; hangi erkek istemezki ciktigi kizin ilk sevgilisi olmayi? bunu büyük bir gururla utanmadan söyleyebilicegim ama hak eden birine söylemek istiyorum. ilk askimi yanlis kisiyle yasamak istemiyorum bende. gerci bugünün erkekleri böyle birseyle gurur duyarmi o ayri bir mesele. bu yorumlari okuduktan sonra eksiden daha cok artilar agir basti :77:

gayette normal canım 19 yaşında 19 tane sevgilin olmuş olucağına hiç sevgilin olmamış olması daha iyi :34:

dedigin dogru cnm sende haklisin. ama insan ister ister istemez bir gariplik seziyor:17:

bende senin gibiyim yalnız değilsin ki ama arkadaş çevremde tam zıttımdır :1:
heralde kendimizden farklı kişilerle arkadaşlık ediyoruz ki hayatımız da farklılık olsun

Niye normal olmasın ki.Bende ilk kez 20 yaşında aşık oldum ve 5 senedir beraberiz ve yaza evleneceğiz nasipse.Kendinde sorun arama bence.Artık insanlar birçok duyguyu erken yaşlarda yaşıyorlar onun için garip gelmiş olmalı sana.Ama bu konuda ben kendimi şanslı olarak görüyorum iyikide daha önce kimseye aşık olmamışım:)

üniversiteye gidene kadar benim de erkek arkadaşım olmamıştı.çok çekingendim ben de.o zamanlar ben de üzülüyodum.niye bulamıyorum diye.ama üniversiteye gidince tam tersi oldu. farklı ortamlar ve insanlarla tanıştım.daha sosyal oldum.birçok flörtüm,ilişkim oldu.sen de böyle sosyal ortamlarda tanışıp bulabilirsin ama dikkat etmek lazım.çünkü beni üzenler yıpratanlar da oldu aralarında.o yüzden yanlış insanlarla sorunlar yaşamaktansa, doğru kişiyle olmak daha iyi. bu devirde erkeklere güvenmek zor.Allah herkesin gönlüne göre versin :61:

Back
X