1aylık bebeğim sık sık uyanıyor

NAGETURGUT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2015
33
1
86
37
Merhaba kızlar,bebeğim gündüz düzenli uyumuyor 5dk ya bir uyanıyor.emziğe alıştır dediler.emzik alıyor ama düşürünce uyanıyor.o uyumayınca bende uyuyup dinlenemiyorumnormal mi

merhaba, çok norma :). benimki de uyumayan cinstendi :) ilk aylar müthiş sıkıntılar çektim. yavaş yavaş düzene girdi. ilk aşamayı herkesin dediği gibi kırkından sonra, ikinciyi 3 aylıkken, sonuncuyu da bir yaşında atlattık diyebilirim... o dönem çok yorulmuş ve çok üzülmüştüm. ama şimdi de ne kadar çabuk geçmiş, keşke biraz daha uzun sürse bebeklikleri diyorum :) siz de nasıl olduğunu anlamadan düzene girecek. yalnız karnının tok olduğuna emin olun. sütünüz yetmiyorsa mamayla takviye edin. başkalarını değil, bebeğinizi dinleyin. emmeyi bırakır diye korkmayın. ayşe iki senedir hem biberonla besleniyor hem de emziriyorum. nasıl olsa mamayla doyuyor diye düşünmeyip emzirmeyi ihmal etmezseniz hiç sorun olmuyor. ve bebek ne kadar toksa o kadar rahat ve uzun uyuyor. bir de beslenirken uyuyunca uyandırmaktan korkmayıp gazını çıkarın mutlaka, yoksa uzun süre uyuyamıyor zaten...sevgiler :)

canım eğer bebeğ,n,n her hangi yeri acımıyorsa ya aç yada gazlı .emzik bu kadar erken verme .bizim doktor ve ebe yasaklamısdı 3 aydan önce.sebebide cenesi yoruluyor sonra anneyi emince gücsüz kalıyor bebek ve ayrıca emme düzeni şaşıyormuş ne zaman anneyi ne zaman emziği emdiğini şaşırıyormuş .bence güzel doyurup iyicene gazını cıkarın gerisi düzelir ,

merhaba ayshemina.o kadar üzülüyorum ki .dun sabah 6 da uyandı akşam 10 a kadar doğru düzgün uyumadı.aç bırakmıyorum uykusunda bile uyandırıp emziriyorum.doğduğundan bu yana mama takviyesi yapıyordum.bu hafta yapmadım çünkü benimle doyuyor ondan eminim.çok geriniyor benim kızım.ellerini yüzüne filan değdirip uyandırıyor kendini sonra.

Merhaba esra78kaan.gerçekten mi emzik verme dediler yani.benim doktorum bu konuda bir şey demedi bana.yaa zaten zorla verdim biliyor musun.hiç istemiyor.gece hiç vermiyorum mesela.annemin fikri idi emzik vermek.ama vermesem bırakır yani bağımlı değil öyle.ya ilk zamanlar ya anlayamıyorum neye ağladığını.gazına illa ilaç mı kullanmak gerekir.kimyon verdiniz mi siz.biogaia almıştım.onu da devamlı kullanmak gerekmiş.

yarı kundak yapabılırsın ellerıyle kendını uyandırmaması ıcın.daha kucuk olduğu için sık gorulen bı durum

Dun bebeğim sabah 6 dan akşam 10 a kadar doğru düzgün uyumadı.bu kadar saat ayakta kalabilir mi bir bebek.her şeyi denedim bana mısın demedi.en son bir yeri mi ağrıyor acaba diye calpol verdim.yine etki etmedi.gaz sancısı çok yok arada oluyor.o yüzden kimyon çayı veriyorum.kendim rezene anason içiyorum.çok geriniyor bebeğim.ve kendini uyandırıyor

Ayshemina kundak denedim.ellerini çıkaramıyor diye ağlıyor.ilk denedim ohh dedim işe yaradı.ama bazen onu bile dinlemiyor.çıkaracağım elimi diye ağlıyor..Allah yardımcımız olsun ne zormuş.daha şimdiden bir de

Kundak olayını denedim.ilk gün çok işe yaradı ama sonra yararlı olmadı.bir de benim kızımın günü gününe tutmuyor.her gün başka bir bebek.tracy hogg un kitabını aldım.duzene sokmamız gerekiyormuş bebeği.her gün her saatte aynı şeyleri yapmamız gerekiyormuş.ama uyandırmaya kıyamıyorum ki ben.uyandırın diyor gerekirse.yabancılar bu konuda biraz daha katı heralde.ama yinede kitabı okumaya devam edeceğim.düzene sokmak iyidir ama bilemedim ki

Emziğe bağımlı olmasını istemediğim için emzik vermemiştim kızıma. Bıraktırması zor oluyor. Zaten dediğiniz gibi emzik emmeye başlayınca onsuz uyuyamıyor. Birde bebeğinize acaba acaba diye her ilacı vermeyin. Bizim doktorumuz gaz için rezene önermişti ama anasonu kesinlikle yasakladı. Emziriyorsanız anason içmeyin. Birsürü faydası var anasonun ama bebeklere vermememiz konusunda 2-3 özel hastane doktoru şiddetle uyarmıştı beni ki hiç lafını bile etmediğim halde.

Her ilacı asla vermem.doktorlar bazen o kadar acımasız ki antibiyotik bile yazıyorlar bebeğe.çok yazık.bebeğim hala düzenli uyumuyor.bir gün çok iyi ertesi gün akşama kadar uyanık.daha 40 ı yarın çıkacak düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…