- 22 Mayıs 2012
- 11.071
- 30.719
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
Aile büyükleriniz güzel bakıyormuş onlarla devam edebilir dört yaşına kadar demek istedim. İki buçuk erken bir yaş bence , seçenek olmazsa tabiki verilir. Ama ucbucuk ile yarım gün başlanıp dört buçuk ile tam güne geçmenizi tavsiye ederim. Çocuk zaten üç buçuk yaşından sonra sosyalleşme ye başlıyor hatta kankalari falan oluyor kreşte baya tatlı oluyorlar. Bir de tam günün tanımı nedir. Üç buçuk için genelde sekiz ile bir arasi , dört buçuk yaş için sekiz ile üç ya da dört arası olabilir ama akşam altı geç mesela. Sekizde uyuyacak zaten aileyle iki saat kalıyor. Ya da yarım gün kreş yarım gün aile büyükleri olabilir. Ama cidden ikibucuk erken bir yaş.
Çok şükür o konuda şanslıyız. Eşiminde benimde çalışma saatlerimiz uzun. 7:45 gibi çıkıyoruz evden oğlumu anneannesiyle dedesine bırakıyoruz. Akşam 20:10 gibi eve geliyoruz. Sırf bu yüzden 22:00-22:30 arası uyutuyoruz ki bizimle zaman geçirebilsin. Haftasonu allahtan çalışmıyoruz full onunla ilgileniyoruz. Ben birazda bu çalışma düzenimizden dolayı kreş hayatını özel iyi bir okulda ilkokulla birlikte yine iyi bir devlet olulu bulup ona yazdırmayı planlıyordum. Normalde yaşadığım şehirde çok fazla bu çalışma saatlerine uygun okul yoktu taaki bu okula kadar. Burası 07.30 da açılış 18.15 te kapanıyormış. Fakat planım 09.00 da bırakıp oryantasyon sürecinde 13.00 gibi almak alışınca 16.30-17.00 gibi almak. Çalışma saatlerimi buna adapte etmeyi planlıyorum. Yarım gün okul maalesef hayat düzenimizden dolayı olmuyor.