Konuşma Problemleri 2.5 yasinda kızım konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

illke

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
14
1
86
Adana
Mrb değerli anneler benim 2.5 yasinda kızım konuşmuyor ve ben çok üzülüyorum yaşıtları maşallah gayet akıcı bir dille konuşurken benim kızım hıı ıhhh la iletişim kuruyoruz veya isaret parmagiyla gosteriyor benim dediğim herşeyi anlıyor çevresindeki nesnelerin ismini biliyor göz temasimiz var TV fazla izlemez hatta şöyle diyeyim bu yaşına kadar çizgi film hiç izlemedi ama telefonu elinden hiç düşürmez sanırım doktoru algısının açık olduğunu söyledi 3 yaşına kadar konuşur dedi bana hiç anne demedi buda beni üzüyor arada canı isterse baba diyor gel diyor ver diyor ama çok nadir söyler çok sıcak kanlı girişken bir çocuk hemen ortama ayak uyduruyor arkadaş ediniyor hiç bizimki gibi benzer bir durumla karşılaştıniz mi arkadaşlar

Merhaba kizin yasindan beklenen artik 2 kelimelik cumleler kurmaya baslamis olmasi. Yazdiklarinizdan oyle bir sonuc cikarmadim ama; goz temasi kurmuyorsa, adi soylendiginde tepki vermiyorsa, takintili davranislari varsa, verdiginiz yonergeleri yerine getiremiyorsa, oyuncaklara hic ilgi gostermiyorsa ve bunun gibi baska davranislar da sergiliyorsa bir uzmanla gorusmenizde fayda var.
Bunun disinda telefonun elinden hic dusmedigini soylemissiniz. Icinde bulundugumuz cag teknoloji cagi olsa da kizinizin emin olun ki teknolojiye hic ihtiyaci yok. Gun icerisinde belki 15-20 dakika kadar ogretici cizgifilmler, sarkilar izletebilirsiniz ama bunlarin olmamasi da eksiklik degil. Telefonlar, tabletler vs. Ozellikle kucuk yas grubundaki cocuklugunda dikkat eksikliginden konusma bozukluklarina kadar cok genis bir yelpazede olumsuz durumlarin tetiklenmesine sebep olabiliyor.
Kizinizin bir sey istediginde ya da istemediginde bunu size sesile anlatmaya calistigindan bahsetmissiniz. Her seferinde onun soylemediklerini siz sozcuklere dokun. ("Su mu icmek istiyorsun?" gibi) Israrla bir cevap beklemeniz kriz yasamaniza sebep olabilir, normal bir sekilde soyleyin ve ustelemeyin.
Evdeki ve disaridaki her turlu aktivitenizde mumkun oldugunca sozel iletisimde bulunun. ("Kirmizi arabayi gordun mu, icinde bebek var. gibi)
Birlikte bol bol kitap okuyun. Okumalariniz ilgisini cekmiyorsa birlikte resimlerini inceleyip onlar hakkinda da konusabilirsiniz.
Anaokulu ve kreslerin cocuklarin dil gelisimleri uzerinde olumlu etkisi vardir. Belki kisa sureli oyun gruplarini tercih etmeyi deneyebilirsiniz. Gelismeler kimi zaman cok hizli kimi zaman yavas olabiliyor ama ise yariyor.
Internette dil gelisimini destekleyen pek cok oyun onerisi var, bunlardan da hem fayda gorur hem de cocugunuzla keyifli zaman gecirirsiniz.
Yukarida da belirttigim gibi oncelikle kizinizin hayatindan cep telefonunu cikarin. Zaten bunun yerine keyif alacagi etkinliker koyarsaniz kiziniz da kolaylikla uyum saglayacaktir. Kolay gelsin!

benim oğlumda 26 aylık bende buna yakın problemler yaşıyorum.10-15 kelime konuşabiliyor.eliyle işaret ederek anlatıyor.çok sosyal bir çocuk konuşamadığı için çok hırçın oluyor.3 yaşına kadar beklemeyi düşünüyorum.Alllahım hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat ver yarabbim.

Bence beklemeyin. Sonuçta az da olsa konuşuyor yani belli bir rahatsızlık yok bu belli. Bundan sonra siz ona yardımcı olun. Konuşmasını desteklemek için yapabileceklerinizi araştırın. Yukarda bazılarını linkte paylaşmıştım. O konuşmaya başlayınca hırçınlığı da geçer siz de rahatlarsınız

Cnm benim oğlum da aynı problem oldu Bera testinden tutta gitmediği doktor yapmadığım test kalmadı. Şimdi dokuz yaşında yasitlarina göre geri kaldı bir yılda sınıfta kaldı zekada problem yok dilimiz hala geri.Şimdi dediklerimi yapmazsaniz ileride sorun olabilir .öncelikle devlet hastanesinin pskologuna gidiyoruz.Çocuğa ölçümler testler yapılıyor. Sonra rapor vericek bireysel Eğtim alabilmesi için. Engellilerin de Eğtim gördüğü bir yer fakat çocuğumu ven hiçbir sıkıntısı olmamasına rağmen sırf Eğtim alıp yasitlari ile arasındaki farkı alsın diye gönderdim. Ayrıca krese de gitti o arada kuşa sürede konuşmaya başladı. Rapor işte ilerde sorun olur çocuğun hayatına flan dediler alakası yok ileride aynı doktor saglamdir eğitime ihtiyacı kalmamıştır yazacak.Eğtim alacak tuvalet eğitimi bile veriyorlar evden araçla alınıp bırakılıyor kısa sürede yüzde doksan iylesecek. Bide krese gidecek bi kaç ay.

Oglum 3bucuk yasina gecince konustu kardesi olunca daha cok konustu tabii ki bir pedegog ta test yaptirin bazi nesneleri soruyor onu ver bunu burdan gecir fln diye sonra pepe yi acmisti ogluma aldi kucagina tam oynamaya baslamistilar kapatti doktor ac bunu de acicm dedi eliyle gosterdi oglum ac diye ama acmadi ac de dedi dktr bu sekilde 7.8 sfr trkrarladi oglum a dedi somrasinda bizi cikardi 5 dkka sonra tekrar cagirdi oglunuzda agiz tembelligi var dedi hicbir sorun yok sadece agiz tembelliginden konusmuyor pepede yaptigi ornegi gosterdi suan 5 bucuk yasinda herseyi konusuyor hatta susmuyor bazen biz diyoruz oglum agzin yorulmadi mi kuzum azcik dinlensin agzin diyoruz...kizim 26 aylik oda suanda bana anne butun herkese agee diyor ama herseyi anliyor goz temasi kuruyor konustugmdan anliyor getir dedigimi getiriyor goturruyor...zamani gelince konusur nasipse

Oglum 3bucuk yasina gecince konustu kardesi olunca daha cok konustu tabii ki bir pedegog ta test yaptirin bazi nesneleri soruyor onu ver bunu burdan gecir fln diye sonra pepe yi acmisti ogluma aldi kucagina tam oynamaya baslamistilar kapatti doktor ac bunu de acicm dedi eliyle gosterdi oglum ac diye ama acmadi ac de dedi dktr bu sekilde 7.8 sfr trkrarladi oglum a dedi somrasinda bizi cikardi 5 dkka sonra tekrar cagirdi oglunuzda agiz tembelligi var dedi hicbir sorun yok sadece agiz tembelliginden konusmuyor pepede yaptigi ornegi gosterdi suan 5 bucuk yasinda herseyi konusuyor hatta susmuyor bazen biz diyoruz oglum agzin yorulmadi mi kuzum azcik dinlensin agzin diyoruz...kizim 26 aylik oda suanda bana anne butun herkese agee diyor ama herseyi anliyor goz temasi kuruyor konustugmdan anliyor getir dedigimi getiriyor goturruyor...zamani gelince konusur nasipse
Aynen bir de canı ne zaman konuşmak isterse :KK46: bizde 30 aylığız konuşuyordu az az ama sustu şimdi anne baba dede anneanne abi diyoruz sabırla bekliyoruz..

Canim her cocuk farkli oluyor benim kizda 21 aylik 7 tane bilincli kelimesi var anne baba al mama oturdum kaydim hayir gibi istedigim herseyi de soyletebiliyorum anneyi babayi seviyosan alkisla bile diyo hemde cok net bi sekilde komutta aliyo git sunu getir bunu getir herseyi yapiyo ama sorularimiza cevap alamiyoruz ornegin parka gidelim mi diyorum o soruyu tekrarliyo cevap vermiyo insallah kisa zaman da konusurlarda bizide bu dertten kurtarirlar

Canim her cocuk farkli oluyor benim kizda 21 aylik 7 tane bilincli kelimesi var anne baba al mama oturdum kaydim hayir gibi istedigim herseyi de soyletebiliyorum anneyi babayi seviyosan alkisla bile diyo hemde cok net bi sekilde komutta aliyo git sunu getir bunu getir herseyi yapiyo ama sorularimiza cevap alamiyoruz ornegin parka gidelim mi diyorum o soruyu tekrarliyo cevap vermiyo insallah kisa zaman da konusurlarda bizide bu dertten kurtarirlar
Ya bizim bıncırımızda komut alıyor dinliyor yapıyor söylediklerimizi verdiği cevaplar mantıklı ama çok az işte çözülecek inşallah çünki birşeyler anlatıyor yanıma geliyor anne diyor başlıyor saymaya ama tam anlayamıyorum

Ya bizim bıncırımızda komut alıyor dinliyor yapıyor söylediklerimizi verdiği cevaplar mantıklı ama çok az işte çözülecek inşallah çünki birşeyler anlatıyor yanıma geliyor anne diyor başlıyor saymaya ama tam anlayamıyorum
Insallah canim bizim ki de ayni bana gelip anne bidi bidi diyo anneden sonrasi anlasilmiyor yani birde oyle heycanli anlatiyor ki onu oda yiyesim geliyo:)

Insallah canim bizim ki de ayni bana gelip anne bidi bidi diyo anneden sonrasi anlasilmiyor yani birde oyle heycanli anlatiyor ki onu oda yiyesim geliyo:)
Ay sorma ağzını burnunu ısırasım geliyor babaya gidip baba diyor başlıyor saymaya Allah esirgesin yavrularımızı 3 yaşına kadar normal 3 yaşından sonra konuşmassa ve birde söylenenleri algılamayıp söylenenleri yapmıyorsa sorun oluyor

Ay sorma ağzını burnunu ısırasım geliyor babaya gidip baba diyor başlıyor saymaya Allah esirgesin yavrularımızı 3 yaşına kadar normal 3 yaşından sonra konuşmassa ve birde söylenenleri algılamayıp söylenenleri yapmıyorsa sorun oluyor
Aynen canim cok sukur her dedigimizi yapiyo birde sorularmiza cevap verse insalla zamanla oda olur allah kimseyi evlati ile intiham etmesin cok zor valla

Mrb değerli anneler benim 2.5 yasinda kızım konuşmuyor ve ben çok üzülüyorum yaşıtları maşallah gayet akıcı bir dille konuşurken benim kızım hıı ıhhh la iletişim kuruyoruz veya isaret parmagiyla gosteriyor benim dediğim herşeyi anlıyor çevresindeki nesnelerin ismini biliyor göz temasimiz var TV fazla izlemez hatta şöyle diyeyim bu yaşına kadar çizgi film hiç izlemedi ama telefonu elinden hiç düşürmez sanırım doktoru algısının açık olduğunu söyledi 3 yaşına kadar konuşur dedi bana hiç anne demedi buda beni üzüyor arada canı isterse baba diyor gel diyor ver diyor ama çok nadir söyler çok sıcak kanlı girişken bir çocuk hemen ortama ayak uyduruyor arkadaş ediniyor hiç bizimki gibi benzer bir durumla karşılaştıniz mi arkadaşlar
Merhabalar nasil cocugunuzda varmi bi gelisme?

Back
X