Tuvalet Eğitimi 2,5 yaşındaki oğlumun tuvalet eğitimi sorunu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

mucize0707

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2020
620
269
53
arkadaşar merhaba 2.5 yaşındaki oğluma tuvalet eğitimine başladım 2 hafta oldu ama sonuç alıştırma kilotuna yaptıktan sonra anne çiş demesi .kakasını dahi altına yapıyor.tuvaleti tanıttım lazımlıklar aldım.ama malesef öğretemiyorum.kafayı yedim her saat başı tuvalete zor götürüyorum .oturtuyorum kitap okuyorum tuvalet eğitimiyle alakalı ama olmadı başaramadım.ilk zamanlar yapıyor gibi ama iki damlam üç damlam kendini kaka yapar gübi idrarını yaparken ,ıkınarak yapıyor bitti deyip kalmak istiyor. kaldırmazsam ağlıyor sonra kilotunu giydiriyorum bir müddet sonra her yer idrar .pes etmelimiyim napmalıyım bana yardım edin gece bez tutuyorum (fransada yaşıyorum 1 eylülde mecburi okul eğitimine başlayacak çişini öğretmemi istediler )

Ben bu şekilde 1 hafta denedikten sonra pes ettim. Bayramdan önceki haftaydı. Çocukla inatlaşmakta kötü olcak. Tekrar denemek için motivasyonumu kaybettim

Benim oğlum da 2 buçuk yaşında.Lazimlik aldım. Ama oralı olduğu yok. Yine beze yapıyor. Bende hazır değil diye çok zorlamiyorum. Ama tabi sizin zorunlu eğitim dönemi varmış.
Ben şuan memeden kesmeye uğraşıyorum onun için tam odaklanamadim o konuya.
İnşallah en kısa sürede alistirirsiniz. Yaz ayında bıraktırmak lazım aslında bizim içinde.

arkadaşar merhaba 2.5 yaşındaki oğluma tuvalet eğitimine başladım 2 hafta oldu ama sonuç alıştırma kilotuna yaptıktan sonra anne çiş demesi .kakasını dahi altına yapıyor.tuvaleti tanıttım lazımlıklar aldım.ama malesef öğretemiyorum.kafayı yedim her saat başı tuvalete zor götürüyorum .oturtuyorum kitap okuyorum tuvalet eğitimiyle alakalı ama olmadı başaramadım.ilk zamanlar yapıyor gibi ama iki damlam üç damlam kendini kaka yapar gübi idrarını yaparken ,ıkınarak yapıyor bitti deyip kalmak istiyor. kaldırmazsam ağlıyor sonra kilotunu giydiriyorum bir müddet sonra her yer idrar .pes etmelimiyim napmalıyım bana yardım edin gece bez tutuyorum (fransada yaşıyorum 1 eylülde mecburi okul eğitimine başlayacak çişini öğretmemi istediler )
Merhaba aynı durumdayım suan sadcee bnmkı 2yaşında

Her şeyi kaldırın. 3 ay sonra tekrar deneyin. Ama bu süreçte hep ona anlatarak bilinçaltına işleyin. Zorlarsanız aylarca uğraşırsınız. Daha hazır olmasını beklerseniz 3 günde bile öğrenir

çok zormuş tuvalet eğitimi galiba bende pes edeceğim
Aslında önemli olan çocuğun hazır olması. Bezi kuru kalkıyor mu sabahları? Ya da çok azaldı mı? Gece gündü tutmaya başladıkça sinyal veriyordur. Aslında mutlu sona yaklaşmışsınız. Kritik iki adımı atlatmışsınız, 3. Adım yolda. Yakındır bezi bağlatmaması ve yapmadan söylemesi.

Benim oğlum da 2 buçuk yaşında.Lazimlik aldım. Ama oralı olduğu yok. Yine beze yapıyor. Bende hazır değil diye çok zorlamiyorum. Ama tabi sizin zorunlu eğitim dönemi varmış.
Ben şuan memeden kesmeye uğraşıyorum onun için tam odaklanamadim o konuya.
İnşallah en kısa sürede alistirirsiniz. Yaz ayında bıraktırmak lazım aslında bizim içinde.
Merhaba bnde sizin gibiyim bu yaz hem memeden kesme hem tuvalet eğitimi vereyim dedim ama ikisinde de çuvalladım bnmde 28 aylik , çocuk be tuvalete ne lazımliga oturmuyor bile kaçıyor öyle altını açık bırakma ile olacak gibi değil meme den ayırmakta lazım çok zor süreçler

Merhaba bnde sizin gibiyim bu yaz hem memeden kesme hem tuvalet eğitimi vereyim dedim ama ikisinde de çuvalladım bnmde 28 aylik , çocuk be tuvalete ne lazımliga oturmuyor bile kaçıyor öyle altını açık bırakma ile olacak gibi değil meme den ayırmakta lazım çok zor süreçler
Ben memeden kestim ama arada gelip yokluyor belki veririrm diye kararlı olunca geri çekiliyor.
Burada bir arkadaş şey yazmıştı bazen bebekten ziyade anneyi memeden kesmek daha zor oluyor diye. O sözden sonra daha kararlı oldum. Öncesinde vicdan yapıyordum dayanamıyordum ama zaten 2 buçuk yıl emdi. Alacağını aldı. Fazlası ona da bana da zulüm artık.
Bez konusunda da bugün oyun grubunda bir anneyle kinustum bebegi 3 yas 2 aylik ve halen bezliyor. Diyor ki o hazır olunca kendisi aticak bezi. Herkesin bakış açısı farklı.
Benim ki açık bırakınca hem küçük hem büyük tuvaletini ortalığa yapıyor. Şuan bezlemeye devam.
İnşallah sizde en kısa zamanda asama kaydedebilirsiniz.

Back
X