2 ay 20 günlük bebeğimin uyku rutini

Elfbysl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2023
372
87
28
23
Merhabalar bebeğim tam 2 ay 20 günlük doğduğundan beri anne sütü alıyor ve hep saat 8 buçuk 9 dan sonra gece uykusuna geçer 11 12 buçuğa kader uyur uyanır emzirir yatırım gece de 3 kez kalkar bazen 4 çok nadir sabah diz 7 veya 7 buçuk gibi hep ayaktayız bir buçuk saat oyalanır ve yine uykuya dalar ama gündüz uykuları en fazla 1 saat bazen 40 dakika falan gece emmeleri de emer uyur başka bir problem yok gaz vs çok yaşamadık geceleri sizce uyku düzenimi iyi mi ileride nasıl olur bozulur mu böyle mi devam eder hep endişeliyim bu düzenini çok seviyorum gündüz de 5 kez uyur neredeyse uykuyu seviyoruz ama gündüzleri kendi uykuya dalamadığı zaman ağlar bende yağmur sesi ile onu hafif sallayarak uyuturum gece sese vs ihtiyacımız olmuyor sizce düzenimiz güzel mi

Sağlıcakla büyütün bebeğinizi bence gayet sağlıklı Bir uyku rutini o zamanlar benim ikizler saat başi uyanıp az meme emer geri uyurlardi Dr iki saatte bir besleyin dedigi halde

benim bebeğim de aynıydı. herkes “bi 3 ayı doldursun komple değişecek uyku rutini” diyip darladılar. ama bozulmadı 😂 su an 8de gece uykusuna geciyor, sabah 6.30-7de uyanıyor. nadiren gece 4te uyanıp emiyor.

gündüz uykuları bizim de en uzunu 1 saatti eskiden ama son 15 gündür falan 1.5, 2 saatlik uyuyor. günde 3 uyku yapıyor zaten.

benim tüm bu süreçte dikkat ettiğim tek sey de saat 18.00dan sonra asla uyutmamak ve saat 20.00da ne olursa olsun odaya gecip uykuya hazırlanmak.

onun dısındaki uyku durumuna müdahale etmiyorum. uykusu geldiyse uyutuyorum, uyandıysa tekrar uykuya döndürmek için zorlamıyorum.

Sağlıcakla büyütün bebeğinizi bence gayet sağlıklı Bir uyku rutini o zamanlar benim ikizler saat başi uyanıp az meme emer geri uyurlardi Dr iki saatte bir besleyin dedigi halde
Bunu da farketmeden eğitim vermiş gibi oldum loş ışık ve altını hiç almıyorum geceleri 11 de bir alırım bidaha sabah değiştiririm bunun da çok faydasını gördüm

benim bebeğim de aynıydı. herkes “bi 3 ayı doldursun komple değişecek uyku rutini” diyip darladılar. ama bozulmadı 😂 su an 8de gece uykusuna geciyor, sabah 6.30-7de uyanıyor. nadiren gece 4te uyanıp emiyor.

gündüz uykuları bizim de en uzunu 1 saatti eskiden ama son 15 gündür falan 1.5, 2 saatlik uyuyor. günde 3 uyku yapıyor zaten.

benim tüm bu süreçte dikkat ettiğim tek sey de saat 18.00dan sonra asla uyutmamak ve saat 20.00da ne olursa olsun odaya gecip uykuya hazırlanmak.

onun dısındaki uyku durumuna müdahale etmiyorum. uykusu geldiyse uyutuyorum, uyandıysa tekrar uykuya döndürmek için zorlamıyorum.
Farketmeden eğitim vermişim gece loş ışık ve bezini sabaha kadar almamamın çok etkisi var

Farketmeden eğitim vermişim gece loş ışık ve bezini sabaha kadar almamamın çok etkisi var
aynen ben de bez değiştirmiyorum gece. 6 aylık oldu hala daha eğer bezini değiştirirsem minimum 1 saat uyumuyor.

çok kücük noktalar var. onlara dikkat ettiğiniz sürece ve bebeğinizin de bir sağlık sorunu yoksa uyku düzeni bozulmuyor. benim bozulmadı. su an diş çıkarıyor mesela. gece 2-3 kez ağlayarak uyanıyor ama hemen sakinleşip uyuyor yine.

Back
X