2 ay bebek kusma lütfen bilgisi olanyazar mı

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.775
545
73
26
Hanımlar kızım 2.5 aylık şu birkaç gündür ara ara sık sık kusuyor. Sebebi ne olabilir ne yapmam lazım

Hanımlar kızım 2.5 aylık şu birkaç gündür ara ara sık sık kusuyor. Sebebi ne olabilir ne yapmam lazım
Emzirdikten sonra muhakkak gazını alıp ayaklarını da ne olursa olsun sıcak tutun.emerken aşırı sıcak olmasın o da kusturur hava + annenin ısısı.
Midesini çok doldurmayın dolu mideliyken bezini değiştirirken fazla zorlanmasın. Uyurken de açısı yüksek yani başındaha yukarda olacak şekilde uyusun. Emzirirken ya da beslerken de başını daha yüksek tutun bacaklarına göre.

Zaten biliyorsunuzdur da aklıma gelenleri yazdım gitti.

Emzirdikten sonra muhakkak gazını alıp ayaklarını da ne olursa olsun sıcak tutun.emerken aşırı sıcak olmasın o da kusturur hava + annenin ısısı.
Midesini çok doldurmayın dolu mideliyken bezini değiştirirken fazla zorlanmasın. Uyurken de açısı yüksek yani başındaha yukarda olacak şekilde uyusun. Emzirirken ya da beslerken de başını daha yüksek tutun bacaklarına göre.

Zaten biliyorsunuzdur da aklıma gelenleri yazdım gitti.
Çok iyi yaptınız teşekkür ederim ☺️

Benim bebeğimde şuan tam 2,5 aylık ve aynı sekilde kusuyor. 1 gün ne yediyse komple kustu bile diyebilirim. Doktorumuzs gittik reflü dedi. Kilo alımını etkilemediği için şuanlık ilaç vermedi. Bende reflü yatakları vs kullanıyorum ama bence hiçbir işe yaramıyor. Yine kusuyor. Artık sadece gece yatarken reflü yatağında yatıyorum. Uyurken kusarsa boğulma vs olmasın diye. Ara gaz alın emiyosa yada mama yiyosa yedikten bi 10 dk sonra gazını alıp tekrar besleyin. Benim bebeğim geğirdiğindede kusuyor. Bu durum mide kapakçığının gelişmemesiyle alakalıymış. 4. Aydan sonra azalıyormuş çünkü kapakçık gelişiyormuş. Normal bir durum çoğu bebekte olan birşey ama tabiki biz anneleri tedirgin ddiyor kilo kaybı vs olurmu diye

Back
X