2 AY gecikmek ve hastane fobisi

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Sanirim dogru yerde acmadim bu konuyu ama , jinekoloji bolumunde fazla kisi olmadigindan cevap alamiyorum
2 aydir regl olmuyorum, hamilelik durumu falan yok iliskiye girmedim daha önce. Annem doktora goturmek icin israr ediyo ama benim hastane fobim var gitmek istemiyorum kesinlikle. Sinavlara hazirlaniyorum acaba ondan strest yaptığım icin gecikmis olabilirmi? Nekadar gecikince sorun teşkil ediyor? Ve muayenesi nasil oluyor bu isin?

Stresten gecıkmıs de olabılırsınız baska bır sıkıntı da olabılır . Sıkıntıların baslangıcta cozumu daha kolay oluyor . Allah korusun ne hastalıklar var . Her sey bızler ıcın . Lutfen fobınızın uzerıne gıdın ve korkunuzu yenın . Gecmıs olsun

Stresten gecıkmıs de olabılırsınız baska bır sıkıntı da olabılır . Sıkıntıların baslangıcta cozumu daha kolay oluyor . Allah korusun ne hastalıklar var . Her sey bızler ıcın . Lutfen fobınızın uzerıne gıdın ve korkunuzu yenın . Gecmıs olsun

Suara gitmem cok imkansiz gorunuyor :( 1 ay sonra sinavim var bide araya onu sıkıştırmak cok korkunc benim icin
tesekkur ederim cevabiniz için

1ay sonraki sinavina yarim saatlik dr isinimi sigdiramicaksin cnm.
Lutfen git.
Biz burdan ne desek bos
Hic birimiz dr degiliz
Korkularinin ustune git canim
Sagligindan daha onemli degil sonucda.
xoxo:)

Son düzenleme:
Hormon problemi olabilir. Prolaktinim yükseldiğinde 2.5 ay regl olmamıştım ama tedaviyle geçti. İhmal edilmemesi gereken bir durum bence.

Yani ilginç olan şu ki 2 ay regl olmadınız ve buna rağmen gitmek istemiyorsunuz. Böyle bir şey var mı ? :53:
Allah korusun yarın bir gün ciddi bir şey çıkar ve çocuk sahibi olamazsanız ya da daha kötüsü ciddi bir hastalık yaşarsanız bu bir kere gitmemenizin bedelini hastaneden çıkmayarak mı ödemek istiyorsunuz ?
Lütfen o doktora gidin. 1 ay sonra olan sınav için 2 saat çalışmayı bırakın . Canınızdan önemli değil.
Bilinçli davranın lütfen biraz. :20:

Son düzenleme:
Fobiniz hastane ve doktor kaynaklı mı yoksa jinekolojik muayene korkusu mu ?

Dönem dönem adet döngüsünde gecikmeler olabilir . Eğer bir jinekologla görüşürseniz bunun mevsime , strese vs... bağlı normal bir gecikmemi yoksa müdahele edilmesi gereken bir durum mu öğrenirsiniz , biz ne desek boş :31:

Bu arada jinekolog muayenesinden lütfen çekinmeyin .

annenin yerinde olsamo kulağından tutar doktora götürürdüm seni. metobolizman büyük bir sinyal vermiş neyi bekliyorsun ki ? eğer sorunun jinekolojik muayene ile ilgiliyse herşeyin başının sağlık olduğunu unutma. ;)

sana soğan kürünü önerırım..adetı düzene sokar..
rahmındekı herturlu olumsuzluğa care olur..
googledan veya burdan araştır uygula derım..
stresten adet olamıyor,olabılırsın

Sanirim dogru yerde acmadim bu konuyu ama , jinekoloji bolumunde fazla kisi olmadigindan cevap alamiyorum
2 aydir regl olmuyorum, hamilelik durumu falan yok iliskiye girmedim daha önce. Annem doktora goturmek icin israr ediyo ama benim hastane fobim var gitmek istemiyorum kesinlikle. Sinavlara hazirlaniyorum acaba ondan strest yaptığım icin gecikmis olabilirmi? Nekadar gecikince sorun teşkil ediyor? Ve muayenesi nasil oluyor bu isin?

belki kan tahlili yapabilirler canım hormonlarına bakmak için.. kii mutlaka yapılır... ultrasonda bi bakarlar bu da korkulacak bişey değil zaten biliyorsun karnına bakıyorlar neden gecikme olduğunu kontrol etmek için.. hepsi bu sonra da ilaç verir gönderirler...

korkmanı gerektirecek hiçbirşey yok strese bağlı da olabilir seninkii hem öle saatler süren bi muayene de değikl... git yani şiihmal etme.. karnın büyür o zaman daha çok strese girersin görüntü olarak da sinir bozucudur genelde...

bekarlara tahlil ve karından ultrasonla bakılıyor.
bence de korkulacak bişey yok.yarım saatini almaz.

Fobiniz hastane ve doktor kaynaklı mı yoksa jinekolojik muayene korkusu mu ?

Dönem dönem adet döngüsünde gecikmeler olabilir . Eğer bir jinekologla görüşürseniz bunun mevsime , strese vs... bağlı normal bir gecikmemi yoksa müdahele edilmesi gereken bir durum mu öğrenirsiniz , biz ne desek boş :31:

Bu arada jinekolog muayenesinden lütfen çekinmeyin .
Malesef hepsi doktor, hastane ve muayene isleri cok korkunc geliyor gitmek istemiyorum. Ama sanirim bu durumda keyfime hareket edemiycem

Yani ilginç olan şu ki 2 ay regl olmadınız ve buna rağmen gitmek istemiyorsunuz. Böyle bir şey var mı ? :53:
Allah korusun yarın bir gün ciddi bir şey çıkar ve çocuk sahibi olamazsanız ya da daha kötüsü ciddi bir hastalık yaşarsanız bu bir kere gitmemenizin bedelini hastaneden çıkmayarak mı ödemek istiyorsunuz ?
Lütfen o doktora gidin. 1 ay sonra olan sınav için 2 saat çalışmayı bırakın . Canınızdan önemli değil.
Bilinçli davranın lütfen biraz. :20:

Suanda cok korktum gerçekten insallah oyle birsey çıkmaz , gidicem mecbur tesekkur ederim

sana soğan kürünü önerırım..adetı düzene sokar..
rahmındekı herturlu olumsuzluğa care olur..
googledan veya burdan araştır uygula derım..
stresten adet olamıyor,olabılırsın
tesekkur ediyorum deniycem:)

belki kan tahlili yapabilirler canım hormonlarına bakmak için.. kii mutlaka yapılır... ultrasonda bi bakarlar bu da korkulacak bişey değil zaten biliyorsun karnına bakıyorlar neden gecikme olduğunu kontrol etmek için.. hepsi bu sonra da ilaç verir gönderirler...

korkmanı gerektirecek hiçbirşey yok strese bağlı da olabilir seninkii hem öle saatler süren bi muayene de değikl... git yani şiihmal etme.. karnın büyür o zaman daha çok strese girersin görüntü olarak da sinir bozucudur genelde...
Cok tesekkur ederim bende bunu ogrenmek istiyordum , (nasil muayene edildiğini) :)
💎

hayatım git hiç zaman kaybetme benm bi arkadaşım yeni ergenlikteyken aylarca hasta olmamış hoşuna gitmiş bu durum annesi bir gün sakallarının çıktığını farkketmiş hormonel bir bozukluk bu

Back
X