2 Aylık Bebeğimin Gaz Ve Kaka Sorunu

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Hanımlar merhaba.
Kolik düzeyde değiliz ama bebeğimin gaz ve kaka problemi beni hem üzüyor hem yoruyor. Kaka yapmadan 1-1.5 saat önce ıkınmaları bazen ağlamaları başlıyor. Kıvranıp duruyor çoğu zaman, yay gibi kesilip kıpkırmızı oluyor. Rezene, zeytinyağı, acı elma yağı fayda etmedi. Poposu için anes... krem verdi doktoru bir de barsak hareketliliği için deb... şurup; biog... damla da kullanıyoruz.
Kakası sıvı formda katı değil. Turuncuya çalar sarı renkli. Yani o da normal.
Çıkamadım işin içinden. Yaşayan recrübe eden var mıdır

Bebeklerin anne karninda kullanmaya baslamadiklari tek organ barsaklaridir. (Yani sindirim sistemi organlari) dogum sonrasi ilk 3-4 ay bu organi kullanmayi ogrenirler, organlar kendi ideal bakterilerinin salimini yapmaya 3-4 ayda baslar. Dolayisiyla her yenidogan bebek ilk 3-4 ay gaz ve kaka sorunu yasar. Sanslisiniz ki kolik duzeyde degilmis, ben ilk 4,5 ay hic susmayan uyumayan emmeyen bir cocukla sorunun gaz olduguna artik inanmayarak kesin baska bir derdi var doktorlar anlamiyor diyerek kac doktor gezdim bilmiyorum.

4,5 ay sonra eoey rahatlamisti ama 6. Ayda ek gidaya gecisimizle yine hortlamisti gaz sorunu ustelik uzerine kabizlik eklenerek... yaklasik 4 ayda o surdu. Su an 1 yasinda, hala bazi geceler gaz sancisindan ya da kaka yapamadigindan sabaha kadar aglasa da genel olarak sorunumuz gecmis durumda...

Demem o ki, henuz 2 aylikken onunuzde cok uzun bir yol oldugunu bilerek hazirlayin psikolojinizi. İnsallah sizinki kisa surer ama

Back