- 2 Ekim 2024
- 272
- 234
- 23
- 33
- Konu Sahibi casedebambini
-
Sizinle biz Eylül anneleri grubundayız, benim bebeğim de suan 2 ay 6 günlük. Benim de İlk bebeğim,2 aylık bir bebekle duzenin olacagina ben şahsen pek inanmıyorum. O instagram fenomenlerinin paylasimlarina bakarak kendinizi yetersiz hissetmeyin. Ben bunun tamamen bebeğin fıtratıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Benim bebeğim doğduğu günden beri uykuyu cok sever ve masallah rahat da uyur. Geceleri ilk uykusu suan 5-6 saat sürdüğü oluyor ama bunu inanın ben yapmadım o kendi yaptı ben uydum ona hepsi bu. Bu hafta 8. Hafta atağını çok zor yaşadık mesela akşam huzursuzluğu oldu saatlerce ağladı. Bebeginizin kendi fıtratını tanımaya çalışın ve ona göre bir duzeni zamanla oluşturursunuz diye düşünüyorumMerhaba anneler,
Bebeğim bugün 2 ay 2 günlük. Bugüne kadar bebeğimde bir beslenme, uyku, oyun ( tummy time vs) bir rutin oturtamadım. Bugünden sonra bir düzene girsin istiyorum.
Bebeğim hep memede uyuyor mesela. Gündüz uykuları hep kesik kesik yanında uyuyunca 2-3 saate yakın uyuduğu oluyor. Biliyorum uzun ama sonrasında uyumacağını bildiğim için uyandırmıyorum. Ben de yanında uyuyorum. Arkadaşlarım soruyor gündüz kaç uykusu var diye inanın bilmiyorum her şeyi gelişine yaşıyoruz ve benim için çok zorlayıcı oluyor bu düzensizlik.
Bazen kahvaltımı öğlen 1'de yapabiliyorum o zamana kadar aç aç emziriyorum. Bir de tiroid hastasıyım ilacımı içip kahvaltı yapmam lazım ama ilacımı bile zor içiyorum bazı günler. Gurbetteyim yanımda bir arkadaşım bile yok.
Emzirme desen hep memedeyiz. Her ağladığında veriyorum. Yanlış yaptığımın farkındayım ama çözüm bulamıyorum. Dün eşim emzik almış deneyelim diye ilk başta tutmadı sonra tuttu ama uykuya asla dalmadı 1 saat boyunca ana kucağında salladım emzik ağzında uyumadı. Sonra yatağa geçtim emzirdim 10 saniye içinde uykuya daldı. Büyüdükçe emzirmek de işe yaramıyor bazen öyle de uyumamaya başladı.
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir akıl verin bu düzensizlikle nereye kadar gidecek? Çok bir şey istemiyorum mesela bileyim diyeyim ki sabah ilk uykusunu 10-12 arası uyur ben de o arada duş kahvaltı yaparım.
Ben de görüyorum o videoları sabah kalkıyorlar ev tertemiz mutfak düzenli en azından düzeleceğini duymak bile iyi geliyor insana teşekkür ederimO dönem kaç uykusudu vardı bende bilmiyodum. Emerken uyurdu yerine koyunca uyandırdı. Düzen de neymiş gece yarılarına uyumaz hep ağlardı. Kendimi hep emzircem memeye yapışık yaşıcaz sanırdım. Zamanla düzeliyor.
İnstagramda 2-3 aylık bebeklerin videoları karşıma çıkıyor. Akşam sekizde gece uykusuna geçiyor. 6_7 saat hiç uyanmıyor. Rüya beslenmesi falan yapıyolar. Gündüz düzenli uykuları var. Bunlar gerçekmi yoksa içerik üretmek için mi çekiyorlar bilmiyorum. Çünkü benim bebeğim öyle olmadığı hiç inanamıyorum.
Gece birlikte mi yatıyorsunuz peki? Hala park yatağına geçiremedim benim suçum biliyorumSizinle biz Eylül anneleri grubundayız, benim bebeğim de suan 2 ay 6 günlük. Benim de İlk bebeğim,2 aylık bir bebekle duzenin olacagina ben şahsen pek inanmıyorum. O instagram fenomenlerinin paylasimlarina bakarak kendinizi yetersiz hissetmeyin. Ben bunun tamamen bebeğin fıtratıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Benim bebeğim doğduğu günden beri uykuyu cok sever ve masallah rahat da uyur. Geceleri ilk uykusu suan 5-6 saat sürdüğü oluyor ama bunu inanın ben yapmadım o kendi yaptı ben uydum ona hepsi bu. Bu hafta 8. Hafta atağını çok zor yaşadık mesela akşam huzursuzluğu oldu saatlerce ağladı. Bebeginizin kendi fıtratını tanımaya çalışın ve ona göre bir duzeni zamanla oluşturursunuz diye düşünüyorum
2 aylık bebekde zaten düzen olmaz. Sık sık uyumak ister uyanıklık süresi kısadır. 4-5. ay gibi düzeni oturtursunuz. Şimdilik gece gündüzü bilsin yeter. Emzirme konusunda da gayet güzel yapıyorsunuz her istediğinde ve agladiginda verin. Yani herşey olması gerektiği gibi içinizden nasıl geliyorsa öyle devam edin. 4. Aydan sonra daha çok uyanıklık süresi artar uyku düzeni oturur. Gündüz 3 uyku ,gece 20-sabah 8 gece uykusu düzeni oturtursaniz oldu da bitti.Merhaba anneler,
Bebeğim bugün 2 ay 2 günlük. Bugüne kadar bebeğimde bir beslenme, uyku, oyun ( tummy time vs) bir rutin oturtamadım. Bugünden sonra bir düzene girsin istiyorum.
Bebeğim hep memede uyuyor mesela. Gündüz uykuları hep kesik kesik yanında uyuyunca 2-3 saate yakın uyuduğu oluyor. Biliyorum uzun ama sonrasında uyumacağını bildiğim için uyandırmıyorum. Ben de yanında uyuyorum. Arkadaşlarım soruyor gündüz kaç uykusu var diye inanın bilmiyorum her şeyi gelişine yaşıyoruz ve benim için çok zorlayıcı oluyor bu düzensizlik.
Bazen kahvaltımı öğlen 1'de yapabiliyorum o zamana kadar aç aç emziriyorum. Bir de tiroid hastasıyım ilacımı içip kahvaltı yapmam lazım ama ilacımı bile zor içiyorum bazı günler. Gurbetteyim yanımda bir arkadaşım bile yok.
Emzirme desen hep memedeyiz. Her ağladığında veriyorum. Yanlış yaptığımın farkındayım ama çözüm bulamıyorum. Dün eşim emzik almış deneyelim diye ilk başta tutmadı sonra tuttu ama uykuya asla dalmadı 1 saat boyunca ana kucağında salladım emzik ağzında uyumadı. Sonra yatağa geçtim emzirdim 10 saniye içinde uykuya daldı. Büyüdükçe emzirmek de işe yaramıyor bazen öyle de uyumamaya başladı.
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir akıl verin bu düzensizlikle nereye kadar gidecek? Çok bir şey istemiyorum mesela bileyim diyeyim ki sabah ilk uykusunu 10-12 arası uyur ben de o arada duş kahvaltı yaparım.
Sağolun cevap için, akşam uykuları hemen hemen dediğiniz gibi ama mesela dün bir anda değişti 23.00 ile 01.00 arası asla gözünü yummadı. Gaz mıydı kaka mıydı asla anlamadım2 aylık bebekde zaten düzen olmaz. Sık sık uyumak ister uyanıklık süresi kısadır. 4-5. ay gibi düzeni oturtursunuz. Şimdilik gece gündüzü bilsin yeter. Emzirme konusunda da gayet güzel yapıyorsunuz her istediğinde ve agladiginda verin. Yani herşey olması gerektiği gibi içinizden nasıl geliyorsa öyle devam edin. 4. Aydan sonra daha çok uyanıklık süresi artar uyku düzeni oturur. Gündüz 3 uyku ,gece 20-sabah 8 gece uykusu düzeni oturtursaniz oldu da bitti.
O beşiğinde de uyur (bazen beşiğine koyduğum da oluyor) ama ben yanımda uyutmak istiyorum, yanlış belki ama olsun ben bu zamanları doya doya yaşamak istiyorumGece birlikte mi yatıyorsunuz peki? Hala park yatağına geçiremedim benim suçum biliyorumsezaryen dikişleri acıyorken yanyana uyumak işime geldi kustuğunu görmek için, alıp emzirmek için hep yanyana olduk şimdi ise ayrı yatmak istemiyor
Benim de 2 ay olmasına 4 gün var kızımın. Sabah saat 4 de kalkıyor ıkınarak gaz masajı yapıyorum kaka yoksa bezini almıyorm. Emziriyorum artık daha uzun emiyor beşiğine koyuyorumMerhaba anneler,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?