• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 2 aylık bebişimin kaka problemi :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ev_perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2011
82
1
36
İstanbul
Arkadaşlar tecrübelerinizden faydalanarak yardımlarınızı bekliyorum.

2 aylık bebişim var. 1 haftalıkken başlayan şiddetli gaz sancıları çektik, şimdilerde biraz hafifledi ama şimdi de kaka yapmıyor :(
Bebeğim normalde günde 3-4 kere kakasını yapar ama 2 hafta öne 6 gün kakasını yapmamıştı ve doktora götürmüştüm, Dr. lağman yaptı ve
çok rahatladı bebişim. Tekrar ederse diye kullanmak için fitil verdi, şimdi de 4 günden beri kakasını yapmıyor. Dün kalça usg için dr gittiğimizde sordum (bu başka bir dr) "sadece anne sütü alan bebekler asla kabız olmazlar 1 hafta yapmaması çok normaldır ve asla bişey vermeyin, fitil alan da sakın vermeyin" dedi.
Eh şimdi bunların ikisi de dr. benim kafam karıştı. Ne yapmalıyım???

öncelikle bebeğini güle güle büyüt canım.Benim oğlumda senin bebişin gibi kaka problemi yaşamıştı,bizim doktorumuzda bir hafta beklememi ve hiçbir şey kullanmamamı söyledi.İlaçtansa doğal olan şeyleri tercih et bence.zeytinyağı gibi.henüz küçük olduğu için yeni yeni ayak uydurmaya başlayacak sindirim sistemi,dış dünyaya..bebeğinle sağlıklı günler dilerim.

benim bebeğim 3 aylık, 2 aylıkken felan başladı kaka sorunu, normalde ne güzel kakasını her gün bir kaç kez yapan kızım, 7 güne kadar yapmadı, fitille yaptırdım, 4 gün 5 gün yapmadı yeniden doktora götürdüm, bi sorun yok dedi, yeniden fitille yaptırdım... derken böyle devam etti bağırsaklarına ultrasonla bakıldı bi sorun yoktu, idrar tahlili yapıldı yine sorun yoktu. 5 günün sonunda kendisi yaptı, ve bir hafta kadar kendi kendne her gün yapmaya başlamıştı.
il değişikliği yaptım , eve geri döndük yapmadı kakasını ve ben yeniden il değişikliği yapmak zorunda kaldım ; kızım 6 gün yapmadı dün fitille ben yaptırdım, akşam kendi kendine yine yaptı.. bugün sabah uyandığında yapmak istedi ama vazgeçti... bilmiyorum neden böyle oldu..

kızım anne sütü alıyor, ama doktoru yeni yeni şeylere alışması için, yoğurt, meyve suyu, yumurta ve cicibebe vermemi söyledi. bunları vermeden önce başladı yani bu durum, hadi katı gıdalardan mı desem ama değildir yani, daha 3 gündür veriyorum bunları...

çook teşekkür ederim. Hepimizin bebekleri sağlıkla büyüsün inşallah

Peki 1 hafta bekleme sonrasında yapmışmıydı kakasını canım?

Bende sabahtan zeytinyağı ile kasıklarına masaj yaptım, poposuna sürdüm azıcıkta ağzına verdim. Spor yaptırdım ama hala bişey yok tabi :(
Gazı da acayip pis kokuyor, kakasını yapamadığında hep böyle oluyor.

Sıkıntını çok iyi anlıyorum aynı dertlerden bende muzdariptim denemediğim şey kalmamıştı nerdeyse oğlum şu an 4 buçuk yaşında ama hala zaman zaman yaşıyoruz bu sıkıntıyı.Aslına bakarsan 2. dr söylediği doğru sadece anne sütü alıyorsa çok ta endişe etmemelisin ayrıca fitil alışkanlık yapıyor ve zaten kaka yapmayan bebeğin bağırsakları tembelleşiyor onun yerine karnına zeytinyağıyla düzenli olarak masaj yapıp bacaklarını karnına doğru hafif hafif bastırırsan hem bağırsaklarının çalışmasına yardımcı olur hemde gaz şikayetlerinden kurtulursun, fitil yerine anüsünü zeytinyağıyla uyarmanı tavsiye edicem, ayrıca rezene çayını deneyebilirsin bebeğe az az ver sende kullan sütünün artmasına yardımcı olur.Allah yardımcın olsun o günler canlandıda gözümde oğlumla birlikte oturup bende ağlardım :) sen onun annesisin ona en iyi ne geliyor senden daha iyi kimse bilemez masajı ihmal etme kolay gelsin arkadaşım...

evet canım 1 hafta bekledikten sonra nihayet mutlu sona ulaşmıştık.Ablamın kızıda böyle bir sorun yaşamıştı onun doktoru ise 10 güne kadar normal demiştide hatta bize biraz garip gelmişti.Biz anneler biraz tedirgin oluyoruz işte böyle ufacık şeylerden ama endişelenme,eğer sürekli fitile başvurusan o zamanda bağırsak tembelliği oluyor bebeklerde bırak küçük bıdık biraz savaşsın bakalım annesi:66:

Sıkıntını çok iyi anlıyorum aynı dertlerden bende muzdariptim denemediğim şey kalmamıştı nerdeyse oğlum şu an 4 buçuk yaşında ama hala zaman zaman yaşıyoruz bu sıkıntıyı.Aslına bakarsan 2. dr söylediği doğru sadece anne sütü alıyorsa çok ta endişe etmemelisin ayrıca fitil alışkanlık yapıyor ve zaten kaka yapmayan bebeğin bağırsakları tembelleşiyor onun yerine karnına zeytinyağıyla düzenli olarak masaj yapıp bacaklarını karnına doğru hafif hafif bastırırsan hem bağırsaklarının çalışmasına yardımcı olur hemde gaz şikayetlerinden kurtulursun, fitil yerine anüsünü zeytinyağıyla uyarmanı tavsiye edicem, ayrıca rezene çayını deneyebilirsin bebeğe az az ver sende kullan sütünün artmasına yardımcı olur.Allah yardımcın olsun o günler canlandıda gözümde oğlumla birlikte oturup bende ağlardım :) sen onun annesisin ona en iyi ne geliyor senden daha iyi kimse bilemez masajı ihmal etme kolay gelsin arkadaşım...

İlgin için teşekkür ederim arkadaşım.

rezene çayı veriyorum, hatta bayağadır veriyorum. Normalde tohum veriyordum ama dün milupa rezene çayı aldım onu vermeye başladım. sadece akşamları veriyorum 1 haftadır. Hımm bu arada milupa rezene çayında rakıda olan koku var, çok garip geldi bana.

Masajını ihmal etmiyorum ama nafile :( Canım sürekli kucağımda durmak ve sürekli emmek istiyor, rahatsız olduğunda hep böyle yapıyor, ayy kıyamam... anne olmak müthiş bir duygu, bebişim rahatsız olduğunda bende çok hüzünlü oluyorum.

evet canım 1 hafta bekledikten sonra nihayet mutlu sona ulaşmıştık.Ablamın kızıda böyle bir sorun yaşamıştı onun doktoru ise 10 güne kadar normal demiştide hatta bize biraz garip gelmişti.Biz anneler biraz tedirgin oluyoruz işte böyle ufacık şeylerden ama endişelenme,eğer sürekli fitile başvurusan o zamanda bağırsak tembelliği oluyor bebeklerde bırak küçük bıdık biraz savaşsın bakalım annesi:66:

Bende şu anda fitili kullanmak istemiyorum, 1 hafta bekliyeyim eğer hala olmazsa ve o zamana kadar çok sancısı olursa vermeyi düşünüyorum. Dr bir de "bebeklerinizin poposuyla ve dudaklarıyla uğraşmayın, onların en hassas bölgesi oraları" dedi

senin doktoru merak ettim vallahi.Doğru demiş tabi bende çocuk gelişimi okudum şimdi de hala anaokulu öğretmenliği okuyorum 3.sınıfım az buçuk bilgim vardır bu konularda.Çok fazla uğraşmadıktan sonra bir sakıncası yok neticede altını temizlerken ya da emerken bi şekilde uğraşılmış oluyor.Bebişinide kokla benim yerime ohh şimdi süt kokar oo:40:

senin doktoru merak ettim vallahi.Doğru demiş tabi bende çocuk gelişimi okudum şimdi de hala anaokulu öğretmenliği okuyorum 3.sınıfım az buçuk bilgim vardır bu konularda.Çok fazla uğraşmadıktan sonra bir sakıncası yok neticede altını temizlerken ya da emerken bi şekilde uğraşılmış oluyor.Bebişinide kokla benim yerime ohh şimdi süt kokar oo:40:

ooohh kokladım şimdi, miiss ;)

2 tane dr gittim bebişim doğduğundan beri, biri genelde pratik çözümlere baş vuruyor, diğerine 1 kere tesadüfen gittim o da bebeklere fazla müdahale edilmemesi gerektiğini onun minik bünyesinin zamanla tüm zorluklara alışacağını ve bunlarla baş edeceğini savunuyor. Pratik çözümler işe yarıyor tabi mesela gaz ilacımız olmasaydı 1 ayda babası da bende zombiye dönmüştük :)

İlgin için teşekkür ederim arkadaşım.

rezene çayı veriyorum, hatta bayağadır veriyorum. Normalde tohum veriyordum ama dün milupa rezene çayı aldım onu vermeye başladım. sadece akşamları veriyorum 1 haftadır. Hımm bu arada milupa rezene çayında rakıda olan koku var, çok garip geldi bana.

Masajını ihmal etmiyorum ama nafile :( Canım sürekli kucağımda durmak ve sürekli emmek istiyor, rahatsız olduğunda hep böyle yapıyor, ayy kıyamam... anne olmak müthiş bir duygu, bebişim rahatsız olduğunda bende çok hüzünlü oluyorum.

çünkü çayın içinde anason da var o yüzden rakı gibi kokuyor.Rezene denediysen birde ev yoğurdunun suyundan az az ver oda bağırsaklarını calıştırıyor birde dr muz fitil yerine emzirip masaj yaptıktan sonra zeytinyağına batırdığım dereceyle (şu eski derecelerden elektironik değil hani cam olanlardan) poposunun deliğini uyarmamı önermişti ve gerçekten işe yarıyordu bide bunu dene bakalım.Seni korkutmak istemem ama ben bu sıkıntıyı oğlum 15 aylık olana kadar çektim feci halde gaz problemi vardı geceleri çığlık çığlığa uyanırdı bi gün bi baktım kalkmıyor yani senin anlıcan kendiliğinden bir gün geçiyor umarım senin bebeğin bir an evvel bu sıkıntıdan kurtulur.Bırak bebeğin ilk olmanın nazını sonuna kadar kullansın bakalım sende anne olmanın acemiliğini sonuna kadar yaşa başka türlü nasıl tecrübeli olucaz ikincisinde bana inan ne bu kadar tahammüllü nede bebeğin bu kadar nazlı oluyor herşey yoluna giriveriyor sanki ne kadarda kolaymış meğer diyoruz.Eminim şu an o uyurken nefesini bile dinliyorsundur.....

çook teşekkür ederim. Hepimizin bebekleri sağlıkla büyüsün inşallah

Peki 1 hafta bekleme sonrasında yapmışmıydı kakasını canım?

Bende sabahtan zeytinyağı ile kasıklarına masaj yaptım, poposuna sürdüm azıcıkta ağzına verdim. Spor yaptırdım ama hala bişey yok tabi :(
Gazı da acayip pis kokuyor, kakasını yapamadığında hep böyle oluyor.

2. ayindan 6. aya kadar bizde yasadik kaka sorunsalini
doktorumuz buna sorun olarak gormuyordu
ben kendi kendimi yiyip bitiriyordum israr ediyordum bi fitil bari verin diye ama hic birsey vermiyordu ve sadece emzir diyordu
oglusum 5. veya en gec 8. gun mutlaka yapiyordu
bazen saf zeytinyagi iciriyordum bi caykasigi karnina masaj yapiyordum
oyle oyle buyudu
simdi 14aylik simdiki problemleri o kadar daha zor ve farkli ki en rahat donem bebeklik donemiymis diyorum

çünkü çayın içinde anason da var o yüzden rakı gibi kokuyor.Rezene denediysen birde ev yoğurdunun suyundan az az ver oda bağırsaklarını calıştırıyor birde dr muz fitil yerine emzirip masaj yaptıktan sonra zeytinyağına batırdığım dereceyle (şu eski derecelerden elektironik değil hani cam olanlardan) poposunun deliğini uyarmamı önermişti ve gerçekten işe yarıyordu bide bunu dene bakalım.Seni korkutmak istemem ama ben bu sıkıntıyı oğlum 15 aylık olana kadar çektim feci halde gaz problemi vardı geceleri çığlık çığlığa uyanırdı bi gün bi baktım kalkmıyor yani senin anlıcan kendiliğinden bir gün geçiyor umarım senin bebeğin bir an evvel bu sıkıntıdan kurtulur.Bırak bebeğin ilk olmanın nazını sonuna kadar kullansın bakalım sende anne olmanın acemiliğini sonuna kadar yaşa başka türlü nasıl tecrübeli olucaz ikincisinde bana inan ne bu kadar tahammüllü nede bebeğin bu kadar nazlı oluyor herşey yoluna giriveriyor sanki ne kadarda kolaymış meğer diyoruz.Eminim şu an o uyurken nefesini bile dinliyorsundur.....

İçindekilerde yazmıyor anason ama dediğin gibi var sanırım çünkü dün gece çayı verdiğimde mışıl mışıl uyudu... Bu iyimidir kötümüdür bilmem, ben bebeğe anason verilmesine hoş bakmıyorum aslında. Tohum rezeneye devam mı etseydim ne...

Lağman yaptırdığımızda dr dereceyle çıkartmıştı kakasını ve fitil de verdi ama dün gittiğimiz dr kesinlikle bebeğin poposuyla oynamayın değince arada kaldım. Gaz problemi ilk başladığında "şu günler bir geçse" diyordum, o günleri yavaş yavaş atlattık artık eskisi gibi gazı yok ama şimdi de AHHH ŞU KAKAMIZI BİR YAPABİLSEK :))) anladım ki "şunlar bir geçse" nin sonu yok ;) ilklerden sonrakiler de bu kadar nazlı olursa vay annelerin haline. Nefesini dinlemezmiyim hiç ;) Hırıltısını duymayınca hemen kalkıp bakıyorum.

2. ayindan 6. aya kadar bizde yasadik kaka sorunsalini
doktorumuz buna sorun olarak gormuyordu
ben kendi kendimi yiyip bitiriyordum israr ediyordum bi fitil bari verin diye ama hic birsey vermiyordu ve sadece emzir diyordu
oglusum 5. veya en gec 8. gun mutlaka yapiyordu
bazen saf zeytinyagi iciriyordum bi caykasigi karnina masaj yapiyordum
oyle oyle buyudu
simdi 14aylik simdiki problemleri o kadar daha zor ve farkli ki en rahat donem bebeklik donemiymis diyorum

Saf zeytin yağını bende verdim bugün. Az önce de yine masaj yaptım, gazını çıkartırken çok minicik gelmiş kakası. Sanırım masajın ve zeytin yağının faydası oldu. Senin gibi o yaşlarda bebeği olanlar hep aynısını söylüyor ama şimdiler en zoruymuş gibi geliyor bana da. Hani dillense, sorununu söylese de elimden geleni yapsam diyorum.

Son düzenleme:
arkadaşlar benim kızımda bir ara 9 gün üstüne yapıyordu.. sadece anne sütü alan bir bebek için normal bir durum olduğu söyleniyor. bende çok stres yapmış çok korkmuştum zamanında ama bence hiç bir müdahalede bulunmayın bunu kendi başına yapmayı öğrenmeliler.. yoksa her seferinde müdahaleye ihtiyaç duyabilirler.. eğer karında sertlik ve huzursuzluk yoksa müdahaleden kaçının bence. ben sadece normal bacak egzersizi yaptırıyordum oda gaz çıkarmasını kolaylaştırıyordu okadar.. benim kızım şimdi 6 aylık.. ek gıdaya geçince düzeldi artık 2 günü geçmiyor.. uzmanlar bunun iki sebebi olabileceğini söylüyor; 1. anne sütünde zaten zararlı birşey olmadığı için bünye hepsini alıyor ve dışarı atacak birşey kalmıyor..( bencede böyle oluyor) 2. anne sütü yetmediği için yine bünye atacak birşey bulamıyor..( kilo alımı normalse bu şıkkı eleyebilirsiniz)..
annelik stres dolu bir yolculuk olabildiğince sakin olmak lazım ama çok zorrrr....

merhaba arkadaşlar
bizde başlarda gaz sıkıntııs ve kaka yaparken sıkıntı yaşadık
şimdi 2.5 ayı geçtik
hatta kakamızda kan vardı ve yaklaşık 1 ay sürdü hastanede bile yattık bağarsaklarda sorun var mı diye
ama herşey temzi çıktı ve sorunun popoda şiddetle kaka yaptığı için o şiddetin yaptığı çatlakolduğunu söyledi doktorumuz
biz biogaia diye bir damla kullanmaya bşaldık devlet karşılamıyor küçük bir şişede biraz pahalı ama işe yaradı oğlumu emzirdikten sonra gazını çıkartamıyordu ve onun verdiği sıkıntı gece uykularını işkenceye çevirmişti ayy ne günelrdi Allaha şükür hepsi geride kaldı

gazsız günler herkese:))

benim kızım şuan 3aylık hala kaka problemi var tabi bana göre dr gayet normal dedi haftada bir kaka yapıyo üstelik sütüm yetersiz olduğu için mamada yiyo sancısı yada bi şişkinliği yok her mamasına bi damla zeytinyağı döküyorum...dr için rahat etmezse fitil ver dedi ama ilaç taraftarı değilim illa bişeyle yapıcaksa poposuna zeytinyağı yapıyorum ama yapıcağı yoksa zeytinyağı bile fayda etmiyo acaba bu bi sorunmu???

Slm kızlar ben yeni katıldm aranıza:3: aynı sorundan bende muzdaribim 2 aylık bebişim var eskiden günde 4.5 defa kakasını yapıyodu ama son iki haftadr 3.4 günde bir yapıyo.kakasnı yapacağı gün çok kasıyo kendini ne yapmayalm yardmcı olurmusunuz bana çok üzülüyorum bebişime:-(

Arkadaşlar tecrübelerinizden faydalanarak yardımlarınızı bekliyorum.

2 aylık bebişim var. 1 haftalıkken başlayan şiddetli gaz sancıları çektik, şimdilerde biraz hafifledi ama şimdi de kaka yapmıyor :KK43:
Bebeğim normalde günde 3-4 kere kakasını yapar ama 2 hafta öne 6 gün kakasını yapmamıştı ve doktora götürmüştüm, Dr. lağman yaptı ve
çok rahatladı bebişim. Tekrar ederse diye kullanmak için fitil verdi, şimdi de 4 günden beri kakasını yapmıyor. Dün kalça usg için dr gittiğimizde sordum (bu başka bir dr) "sadece anne sütü alan bebekler asla kabız olmazlar 1 hafta yapmaması çok normaldır ve asla bişey vermeyin, fitil alan da sakın vermeyin" dedi.
Eh şimdi bunların ikisi de dr. benim kafam karıştı. Ne yapmalıyım???
2. Doktor haklı hatta 10 gün bile yapmaya bilir normaldir. Ve anne sütü alan bebek kabız olmaz sadece anne sütü alıyor ise. Anne sutu nun büyük bölümü sudur zaten bunu idrar ile atıyor. Geri kalan da bebeğinize lazım. Lağman yapmayın asla. Masaj yapın gazını çıkarın yeter. Allah akıl fikir versin o doktorlara. Millet bunları dinleye dinleye minicik çocuklara lağman yapıyor zeytinyağı bilmem ne ile uyarıyor.

Back
X