2 aylık köpek ne yer

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.106
133
Köyümüzde bir köpek yavrulamisti sokak köpeği. Anneleri kayboldu. Yavrularinda 3 tanesini birşey yemiş. Muhtemelen diğer sokak köpekleri. 2 tanesini getirdim. 3 gündür hicbirsey yemediler. Süt verdim çorba verdim yaş mama verdim. Açlıktan ölecekler galiba :(
Belediyeyi arayın demeyin aradım. Burda barınak yada belediye veterineri yok. Yuruyordular ilk başta artık açlıktan halsiz düştüler galiba yatıyorlar sadece. Ne versem yerler acaba. Yemek yemeyi bilmiyorlar Galiba sadece süt emmisler. Nasıl.yemeyi öğrenecekler. Su ya çok az dillerini degdiriyorlar ama icemiyorlar tam

biberon deneseniz gerçi iki ay normal mama için normal. veteriner şırınga ile haşlanmış tavuk ve suyunu karıştırın demişti. siz biberonla deneyin hatta bence şehirden veteriner arayın sizi en doğru o yonlendirir.

Hiçbir bilgim yok, :( muhakkak bilgi verilecektir Size .

Siringayla beslemeye denediniz mi ? Kedilere bu şekilde yapılıyor.

Eğer 2 aylıklarsa emme dışında da refleksleri gelişmiştir. Başlangıç maması gibi katı gıdaları bile yiyebilirler. Köpekler çok karmaşık canlılar değiller onlar da bizim gibiler. şöyle düşünün aç olan her şeyi yer yemeye çalışır. Bakteriyel bir enfeksiyon olabilir, viral bir hastalık olan kanlı ishal olabilir genelde ilk 3 ayda gördüğümüz bir hastalık. yapabileceğiniz en iyi şey onları bir veteriner hekime götürmek. Alternatif olarak bol bol su ve eğer bulabiliyorsaniz keçi sütü verebilirsiniz. Açlığa uzun süre dayanabilirler ama susuzluk vücutlarında dehidrasyona sebep olacaktır daha çok küçükler kaldiramazlar. Gerekirse bir enjektör edinip onunla gıda vermeye çalışın belki daha kolay alırlar.

Hasta olabilirler mi ben yemek yemeyi bilmiyorlar diye düşündüm. Kanlı ishal yok galiba. Takip etmedim ama zaten hicbirsey yemedikleri için tuvaletlerini yapmıyorlar. Anneleri gelir diye çevreye bakıyorum anneleri de yok.
Veteriner çağırırım ama anca 200/300 lira civarı tutarsa karsilayabilirim. Şu an çalışmıyorum çünkü. Babamla konuşayım belki o cagirabilir

Üşüyor olabilirler, annelerini arıyor ve yemeyi reddediyor olabilirler. Kanlı ishalde kan her zaman görünmez bariz bir kan aramayın diskilarinda. Eğer içtikleri iki yudum suyu bile kusuyorlarsa diskilarinda karakteristik kötü bir koku varsa ve ishal şeklindeyse veteriner hekim görmeli. Parazit de aynı şekilde ishal ve kusma yapar. Annelerinden bu şekilde doğarlar parazit aşısı olmaları gerekebilir. Bir süre sonra zehirler. Yemek yemeyi becerebilecek dönemdeler. Maddi olarak imkanınız yoksa en azından bazı kuruluşlara haber verebilirsiniz. Belki gelip yardımcı olurlar. Yazık olmasın bebeklere

Kesinlikle süt vermeyin ishal eder. 2 aylıklarsa yaş mama veya yavru kôpek mamasi alabilirsiniz. İmkânınınız yoksa ekmekleri tavuk suyuyla papara yapın,yoğurtta yerler. Bir yumurtayı kırıp şırıngaya çekip yedirin.

Hayvanlar hasta ondan yemiyorlar, vakit kaybetmeden veterinere götürün. Yada can çekişmelerini izlemek zorunda kalacaksınız maalesef.

2 aylık köpeğimiz vardı ve mama yiyebiliyorlardı. Bence hasta olmuş yavrucuklar, mutlaka bir şeyler yapın haytapa falan haber verin gerekirse

Üşüyor olabilirler, annelerini arıyor ve yemeyi reddediyor olabilirler. Kanlı ishalde kan her zaman görünmez bariz bir kan aramayın diskilarinda. Eğer içtikleri iki yudum suyu bile kusuyorlarsa diskilarinda karakteristik kötü bir koku varsa ve ishal şeklindeyse veteriner hekim görmeli. Parazit de aynı şekilde ishal ve diski yapar. Annelerinden bu şekilde doğarlar parazit aşısı olmaları gerekebilir. Bir süre sonra zehirler. Yemek yemeyi becerebilecek dönemdeler. Maddi olarak imkanınız yoksa en azından bazı kuruluşlara haber verebilirsiniz. Belki gelip yardımcı olurlar. Yazık olmasın bebeklere
Üşüyor olabilirler, annelerini arıyor ve yemeyi reddediyor olabilirler. Kanlı ishalde kan her zaman görünmez bariz bir kan aramayın diskilarinda. Eğer içtikleri iki yudum suyu bile kusuyorlarsa diskilarinda karakteristik kötü bir koku varsa ve ishal şeklindeyse veteriner hekim görmeli. Parazit de aynı şekilde ishal ve kusma yapar. Annelerinden bu şekilde doğarlar parazit aşısı olmaları gerekebilir. Bir süre sonra zehirler. Yemek yemeyi becerebilecek dönemdeler. Maddi olarak imkanınız yoksa en azından bazı kuruluşlara haber verebilirsiniz. Belki gelip yardımcı olurlar. Yazık olmasın bebeklere
Doğal parklar genel mud. Oluşturduğu gönüllü bir ekip var onun dışında hayvanlarla ilgilenen kuruluş falan yok burda. Onlarda yaralanan hayvanlari tedavi ettirip iyileşene kadar bakıyor normalde. Ama çok küçük oldukları için akşam gelebilirsek ugruycaz dediler daha önce arasaydm keşke

Benim kizimda 2,5 aylikti bana geldiginde odönem kuru mamaya alistirmislar kanli ishal oldu kuzum bende islak yavru mamasina gectim kendisi yemiyordu elimle yedirdim masallah yiyordu tika basa kuzum toparlandi suan 9 aylik dana kadar oldu ve halen elimden yiyor asla kendisi yemez cünkü o bir hanimefendi😂😂 ben elimdende yese seve seve yediriyorum sizede gecmis olsun ya elinizle islak mamayla besleyin yada hayvan doktoruna götürün bebeler cok hastalanabiliyor

Doğal parklar genel mud. Oluşturduğu gönüllü bir ekip var onun dışında hayvanlarla ilgilenen kuruluş falan yok burda. Onlarda yaralanan hayvanlari tedavi ettirip iyileşene kadar bakıyor normalde. Ama çok küçük oldukları için akşam gelebilirsek ugruycaz dediler daha önce arasaydm keşke
Geldiler mi? Son durumunuz nedir?

Pet shoplarda yavru köpekler için mamalar var. Onun dışında süt yada kemik suyu kaynatın kuru ekmeğe döküp verin.

Evde et çorbası pişirin. Soğumasını bekleyip biberona koyun ve içirin. Aklıma bu geldi bilemedim :(

Köpeklerden zayıf olan öldü malesef. Diğerini de götürdüler. İyilesirse iyileştikten sonra geri getirecekler. inşallah iyi olur.
Bu arada anneleri de bulundu diğer iki yavrusunu başka bir yere taşımış ama bunları bırakmış. 😔

Biberonla sadece keçi sütü vermelisiniz..benim köpegim doğurmuştu ve bir süre sonra sütü yetersiz kalınca veteriner bize bunu tavsiye etmişti.

Anne köpek sağlıklı yavruları taşıyıp hastaları arkada bırakmış olabilir. Benim kediyi de annesi hasta diye bırakmıştı. Umarım iyileşir geri getirirler :dua:

Back
X