2 aylık oğlum ÇOK kusuyor :(

botanikci_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
329
133
33
40
Merhabalar kızlar. 67 günlük oğlum var. Geçen gün çok terlemiştim ve bebekle ilgilenmekten banyo yapamadm. uyurken sürekli salladım. uykusu uzun süründe göğsüm sütten doldu taştı. ne güzel sütüm oldu uynaınca emecek hemen doyacak derken uyandı ve can havliyle memeye yapıştı
10 dakka kadar emdi ve sonra yaklaşık bir çay bardağı sütü ağız dolusu kustu. elbiseleri benm elbiselerim çarşaflar her şey süt oldu. ağlamamak için kendimi zor tuturum . üzerimi değitirdim onu da. sorna tekrar emzirdim çünkü parmaklarını ememye başlamıştı aynı olay yeniden oldu. yine kustu. içim parçalandı. her yer mahfoldu süt ziyan oldu. sonra banyoya girdim babasına verdm ilgilenmesi için. geri gelip emzirince kusmadı. malum memede doğru düzgün süt de kalmamıştı. sizce neden kustu? terli terli memede kalan süt ekşimiş midir? banyo yağpsaydım kusmaz mıydı ?

ben o eksime olayina pek inanmiyorum...bebegin surekli mi kusuyor..benim 1,5 yasinda oglum var o hala kusuyor...tam olarak sorunu bulamadilar....ilk zamanlar oluyor bebeklerde bu durum...ozellikle cikariyor her emdikten sonra...ama her mamadan sonra yapiyorsa bunu...baska bir sorun olabilir belki...doktora goturseniz...

Merhabalar kızlar. 67 günlük oğlum var. Geçen gün çok terlemiştim ve bebekle ilgilenmekten banyo yapamadm. uyurken sürekli salladım. uykusu uzun süründe göğsüm sütten doldu taştı. ne güzel sütüm oldu uynaınca emecek hemen doyacak derken uyandı ve can havliyle memeye yapıştı
10 dakka kadar emdi ve sonra yaklaşık bir çay bardağı sütü ağız dolusu kustu. elbiseleri benm elbiselerim çarşaflar her şey süt oldu. ağlamamak için kendimi zor tuturum . üzerimi değitirdim onu da. sorna tekrar emzirdim çünkü parmaklarını ememye başlamıştı aynı olay yeniden oldu. yine kustu. içim parçalandı. her yer mahfoldu süt ziyan oldu. sonra banyoya girdim babasına verdm ilgilenmesi için. geri gelip emzirince kusmadı. malum memede doğru düzgün süt de kalmamıştı. sizce neden kustu? terli terli memede kalan süt ekşimiş midir? banyo yağpsaydım kusmaz mıydı ?

canım kusması çok doğal midesi küçük fazlasını kusuyor olabilir , parmağını ağzına götürdüğü için midesi bulanmış kusmuş olabilir ya da ilk 3 ay bebeklerde fizyolojik reflü vardır o yüzden kusmuş olabilir eğer sen tedirgin olursan bebeğin de etkilenir boşuna ne kendine ne bebeğine eziyet etme ;)

Canim bu durum ilk defe olduysa endiselenme demeyecegin cunku kusma bi hastalik belirisi bebeklerde cok sik ama az az emzir reflu olusabilir emziedikten sonra cikar n gazini birden dolu memeye yiklenmrsin mesela 2saate emziriyosan 1saatte emzir ama az az olsun bu onun disinda sen usutmus olabilirsin ondan.kusmus olabilir bnde su eksime olayina inanmiyorum sut sonucta sanki 2 3 gun mu emilmiyo cok cok 3 4 saat olur oda uyuyosa dene bakalim gozlemle bi.kac gun gecmis olsun

canım memede duran süt, ekşimez, üşümez, birden fazla gelmiş olabilir, kendini suçlama sakın, takip et, içine sinmezse doktorunu ara sor, ama yeni doğanda bebek reflüsü çok sık karşılaşılan bir olaydır, belki öyle bir durum olabilir.

Back
X