Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2 aylık oğlum dış çıkarıyoo

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

AnneyimBen

evli mutlu çocuklu :)
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
5.176
1.221
373
40
kızlar oğlum diş çıkarıyo ama daha erken değilmi bu arada ilk ben gördüm minicik dişi

Bencede erken gibi benim yeğenimde 5 aylık şuanda yeni yeni kaşınmaları başladı çok huzursuz,ortalığı ayağa kaldırıyor valla patlamaya başladımı o dişler napıcaz bilmiyorum Allah yardımcıları olsun.

Canım benim yeğenim de üçüncü ayına girer girmez çıkarmıştı..Hem de tam 1 Nsanda..şaka yapıyor herhalde demiştik..Bazen oluyor böyle aceleci dişler.

seninkidepek bi aceleciymiş :nazar: ama olabilir hiç kafanı yorma benim kızımda 4 aylık çıkarmıştı sağlıkla tamamlasın inşallah :nazar:

benim oğlumda dört aylıkken çıkartmıştı ilk dişini,ayrıca bir arkadaşımın kızı ise dişli doğdu,yanı olabılıyor boyle seyler onemli değil yınede çocuk dotoruna sorarsanız içiniz rahatlamış olur

benim kardeşimde 3 aylıkken çıkartmıştı inanmıcaksınız ama 6 aylıkkende yürümüştü.................

Benim oğlum şu an 5 aylık ve yaklaşık üç aydır çok salyalı...sürekli dişlerini kaşıyor... sanırım yakında bebişimin dişleri de patlak verecek...

kızlar çok zor valla ağzından salyalar akıp akıp duruyo atesi cıkıyo surup verdi doktor onu kullanıyorum ve dis etlerine jel kullanıyorum hiç durmuyo çok acıyo sanırım kıyamam ben ona

maaşallah..bi de dişleri oldu yani şimdi o minicik şeyin..genelde ilk diş 6.ay civarı süren alt ön kesici dişlerdir. ama daha erken çıkmasıda kötü bi anlama gelmez..ateş, salya/tükrük miktarında artış, bölgenin ağrıması,kaşınması hatta iştahta azalma normal şeylerdir diş çıkarırkan..calgel kullanılabilir,geçici bi ağrı dindirici etkisi vardır.temiz parmakla masaj yaparak uygulamak en iyisi,dişin sürmesinede yardımı olur..

benim oğlum da 3 aylıken diş patlatmıştı.kuzu gibi olan çocuk(benim oğlum 40 ı çıktıktan sonra bütün gece uyumaya başlamıştı da)bir akşam uyandı ve sabaha kadar ağlamaktan uyuyamadı.ne olduğunu anlayamamıştık tabi.hiç beklemediğimiz için.sonra ertesi gün bir baktık diş...bu arada ilk çıkan dişi gören kişi bebeğe hediye alır bılıyormuydunuz bunu?uğur getirsin diye.hepinizin çocuklarına acısız diş çıkartmalar diliyorum.sevgiyle kalın

neden kaynaklanıyor acaba. bu farklılıklar. benim kızım şuan 14 aylık ve ilk dişini 10.ayında çıkardı. iyicene kafaya takmıştım çocuğumun dişleri neden çıkmıyor diye. sormadığım doktor kalmamıştı. normaldir diyorlardı... neyseki dişleri çıkmaya başlayınca derin bir ohhhh çektim.benim gibi olanlar varsa kafaya takmasın 13. aya bile ilk dişi çıkan bebekler varmış..a.s.

zaten dişlerin erken çıkması o kadar iyi birşey de değil arkadaşlar.sakın önemsemeyin.ne kadar geç o kadar iyiyimiş

doktor normal dıyo hatta erken cıkaranların curur dıye duymustum yok oyle bısy dedı

yerim ben onu yaa. maaşallah. bu arada böyle erken diş çıkarmalar, erken konuşmalar, yürümeler çok şaşırtıcı olmamalı. maaşallah diyelim ki erken başlamış dişlerini çıkarmaya. benim oğlum da 5 inci ayının içindeydi ilk dişi çıktığında. şu anda 10 aylık ve 8 inci dişini çıkarmak üzere. inşallah, ilk adımlarını da erkenden yaşarız. gerçi bizimki şimdiden çok heveslendi yürümeye. zaptedemiyoruz valla:)

Kızımın arka dişi şişmiş gibiydi.Annem farketmiş bugün ağlarken gösterdi.
3. aya bugün giridik bizde.
Acaba dişi mi çıkacak?
Doktora gidince bi baktırayım.

Back
X