• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Bebek düşüncesi kararsızlık biraz da duygularım

zeynepokcuy

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
101
13
13
35
Merhabalar şu sıralar öncesinde hiç aklımda yokken 2.cocuk düşüncesi aslında olabilir miydi diye bir düşünce bir yandan da pişmanlık kapladı içimi afedersiniz utanarak anlatıyorum geçtiğimiz 4-5 gün öncesinde adetime birkaç gün kaldığını varsayarak eşimle korunmasız bir birlikteliğim oldu ertesi gün normalde adet günümdü ve dikkat ederiz olmadım endişelendim 18 aylik bir bebeğim var doğdu doğalı hep dikkat ettik ilk defa dikkat etmeden oldu hemen sonrasında endişelendim acaba hamile kalır mıyım diye adet uygulamasi kullaniyorum orada hamile şansı düşük diyor fakat ne kadar doğru veya yanlış orasini bilemiyorum neyse ben endiselendim ertesi gunu adetim de gelmeyince daha da endiselendim eşim istersen hap alayım diye sordu bu kararı bana bıraktı. Ben alma dedim ama gün içinde cok kararsızliklar yaşadım 2 çocuklu hayatın zorluklarına odaklandım bebeğim olsa ki olacağı da kesin degil ama şüphe işte acaba ilk çocuğuma haksızlık mı ederim gibi düşünceler kapladı içimi birazda 18 aylık bebeğim büyüsün ben de biraz daha rahatlayayim diye kendimi de düşündüm yalan yok çünkü yeri geliyor çok yoruluyorum ayakta sallanıyor bazı geceler saatlerce sallıyorum zorlandgim cok zaman oldu bebeklik dönemi de zordu ilk 3 ay özellikle cok zorlandim etkilendim yeni bir bebeğe hazır olamayacagimi düşündüm ve sabahına ertesi gün hapı aldim öncesinde de internette biraz arastirdim adet söktürücü neler var diye zerdecal cayi içtim sonra hap içtim aradan birkac saat sonrada kekik çayı içtim 2 saat sonrası gibi önce hafif pembemsi sonrasında da kahverengimsi pihtili akıntılı şekilde kanama oldu kusura bakmayın böyle açıkça yazdım acaba hamile mi kaldım da böyle oldu dedim yani adetim korunmasız ilişkiden sonraki ikinci gün bitki çayları ve hap kullanarak gelmiş oldu sonrada pişman oldum eşim akışına bırakmamı gelirse ki geleceğine inanıyorduk adetimin veya gelmezse de bir bebeğimiz olacak diye düşünüyordu ben hazır hissetmiyordum fakat adetimde gelince benim de içimi bir hüzün kapladı acaba yanlış mı yaptım eşimin dediği gibi gelmesini mi bekleseydim diye 2. Çocuk eğer olsaydı aralarında 27 ay gibi bir süre olacaktı yaşı yakin cocuk buyutenler nasil bir duygu ben hep zorluklarına odaklandim eşimde bunu söylüyor bana olumsuz düşündüğümü internette de karşıma iki çocuklu olanların her ne kadar zor da olsa güzel olduğu çıkıyor çocukların birbirinin arkadaşı olduğunu belki de hamile kalmayacaktim ama ilaç veya adet söktürücü çaylar kullanmasa miydim beklesemiydim diye düşünüp kafamı çok yoruyorum yoruldum gerçekten bu düşüncemden dertleşmek istedim nasıl düşünmem gerekirdi ki

geçtiğimiz 4-5 gün öncesinde adetime birkaç gün kaldığını varsayarak eşimle korunmasız bir birlikteliğim oldu ertesi gün normalde adet günümdü ve dikkat ederiz olmadım endişelendim 18 aylik bir bebeğim var doğdu doğalı hep dikkat ettik ilk defa dikkat etmeden oldu hemen sonrasında endişelendim acaba hamile kalır mıyım diye adet uygulamasi kullaniyorum orada hamile şansı düşük diyor fakat ne kadar doğru veya yanlış orasini bilemiyorum neyse ben endiselendim ertesi gunu adetim de gelmeyince daha da endiselendim eşim istersen hap alayım diye sordu bu kararı bana bıraktı. Ben alma dedim ama gün içinde cok kararsızliklar yaşadım 2 çocuklu hayatın zorluklarına odaklandım bebeğim olsa ki olacağı da kesin degil ama şüphe işte acaba ilk çocuğuma haksızlık mı ederim gibi düşünceler kapladı içimi birazda 18 aylık bebeğim büyüsün ben de biraz daha rahatlayayim diye kendimi de düşündüm yalan yok çünkü yeri geliyor çok yoruluyorum ayakta sallanıyor bazı geceler saatlerce sallıyorum zorlandgim cok zaman oldu bebeklik dönemi de zordu ilk 3 ay özellikle cok zorlandim etkilendim yeni bir bebeğe hazır olamayacagimi düşündüm ve sabahına ertesi gün hapı aldim
evlenmis cocuk dogurmus kadinsiniz iliskiden iki gun sonra ertesi gün hapi mi ictiniz?

evlenmis cocuk dogurmus kadinsiniz iliskiden iki gun sonra ertesi gün hapi mi ictiniz?
Evet içemez miyim yani anlayamadım bu konularda ben de çok bilgi sahibi değilim internetten baktığım kadarıyla bilgi sahibi oldum 5 gün sonrasına kadar icilebilecegi ama koruyuculugun ne kadar erken alınırsa o kadar yüksek oldugu yazıyordu

Back
X