2.bucuk yasinda bebegim sutum yetmiyor mamada.vermek istemiyorum ek gida veren varmi

2.5 aylik bebege ek kida verilirmi..illa mama vermicem diye cocugu ac birakmaya hakkiniz varmi..bende mama kullandim.yavrum sadece 3.5 ay emdi..
6 aylik ve yasitlarina gore daha iyi kilosu boyu..daha hic hastalanmadik.bagisikligi guclu..ek gidaha 5.5 aylikken basladim oda hafif hafif.
Ek gidaya doktor onerirse 4 aylikken baslanabilir.
Bebegin bagisikligi suan sadece devam sutu emmeye musait.lutfen verecekseniz devam sutu verin

2.5 ay ek gıda için çok erken.Mutlaka doktoruna sorun.önerisi olacaktır size.

2.5 aylik bebege ek kida verilirmi..illa mama vermicem diye cocugu ac birakmaya hakkiniz varmi..bende mama kullandim.yavrum sadece 3.5 ay emdi..
6 aylik ve yasitlarina gore daha iyi kilosu boyu..daha hic hastalanmadik.bagisikligi guclu..ek gidaha 5.5 aylikken basladim oda hafif hafif.
Ek gidaya doktor onerirse 4 aylikken baslanabilir.
Bebegin bagisikligi suan sadece devam sutu emmeye musait.lutfen verecekseniz devam sutu verin
Simdi farkettim 2.5 yasinda demissiniz.ek gidaya hala baslamadiniz mi cidden
2 bucuk ay olcakti evet yanlis yazmisim benim anlatmak istedigim sutumun yetmedigi belki farkli dusuceler olur belki benim gibi insanlar olur ne yapmislar onu ogrenmek istedim

İki çocuğumda da hem mama,hem anne sütüyle ilerledik.İki haftada bir kontrolü vardı gereksiz mama almasın diye tartiyor mama ihtiyacı hesapliyordu doktorum.4.aydan sonra gündüz emmeyi bıraktı çocuklarım.Cocuk doktorum mama alan bebekleri 4. aydan sonra ek gıdaya başlatıyor.

En az 6ay sadece anne sütü ideali. Fizyolojik ve psikolojik sebeplerle bu mümkün olamayabilirse de tabi ki mama. Hatta mamayı verirken bile emzirme pozisyonunda vermek öneriliyor. Çünkü anne sütünden daha da önemlisi emzirme eylemiymiş. Boş memeyi emse bile bebeğin duygusal ihtiyacına iyi geleceği için faydalı. Eğer daha önce okumadıysanız “tomrisin emzirme notları” yazı dizisi var. Mutlaka okuyun derim.

Ben vardim sutum yetmedi cok ugrasyim ama olmadi..sonra mama destekli ilerledik.4.ayda sutum kesildi
Tesekkur ederim galiba bende oyle yapcam aksama kadar agliyor iki gogsumude versem durmuyor ama mama verince rahatliyor dokturlar mama verme diyor anca bana2 gun once yine dedim yarim saatte yada 1 saatte emzir mamayla 3 saatduracagina saat nasi emzirirsen ayni olcuye gelir diyor

İki çocuğumda da hem mama,hem anne sütüyle ilerledik.İki haftada bir kontrolü vardı gereksiz mama almasın diye tartiyor mama ihtiyacı hesapliyordu doktorum.4.aydan sonra gündüz emmeyi bıraktı çocuklarım.Cocuk doktorum mama alan bebekleri 4. aydan sonra ek gıdaya başlatıyor.
Tesekkur ederim kizimda 4 ay zor emzirmistim ama bu cocuk cok yipratti surekli emiyor gazi vaedi duzeldi simdi yine ayni bakacagim artik

En az 6ay sadece anne sütü ideali. Fizyolojik ve psikolojik sebeplerle bu mümkün olamayabilirse de tabi ki mama. Hatta mamayı verirken bile emzirme pozisyonunda vermek öneriliyor. Çünkü anne sütünden daha da önemlisi emzirme eylemiymiş. Boş memeyi emse bile bebeğin duygusal ihtiyacına iyi geleceği için faydalı. Eğer daha önce okumadıysanız “tomrisin emzirme notları” yazı dizisi var. Mutlaka okuyun derim.
Tesekkurler yardimizin icin okumadim ama simdi arastiracagim tavsiyeniz icin tekrar tesekkur ederim

Back
X