2.Burun Ameliyati surecim ve endiselerim(fotografli)

elorino

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2025
18
3
1
26
Kizlar merhaba buralari surekli okuyodum kendim icin ilk defa paylasim yapacagim biraz endiselerim var deneyim ve tecrübeli yorumlara ihtiyacım var. İlk ameliyatım Eylül 2022 yılında daha once bi kaç arkadaşımın ameliyat oldugu ve sorun yaşamadığı doktorda aemliyatımı oldum ilk izlenimim olumlu idi morarmam çok az oldu açık ameliyat oldum ilk başta doğallıktan yana oldugum için doğal bir burun istediğimi burun ucunu çok kalkık istemediğimi söyledim ve yaptı. Fena değildi burnum beğenmiştim tabi ödemlerin inmesi bi 6 ayı buldu diye hatırlıyorum. Ödemler gittikçe sağ tarafımda bi çıkıklık oldugunu gördüm ve doktorumla görüştüm kortizon iğnesi yapalım dedi kortizon yaptık yine aynı şekilde şişti kemik olduğundan ikimizde emin olduk ve ben yıkıldım. Biraz daha bekledim anca oturur burnum vs masajlar yaptırdı ama yok nafile 2 yılı geçti bende iyi sabırlı idim başka işlerimde vardı o yıllarda umursamadım ama 2 yılın sonunda doktorla tekrar görüştüm ve törpüleme yapalım istersen dedi benden ücret talep etmedi sadece ameliyathane parası verdim 29Nisan2025 geçen hafta aynı doktora 2. Ameliyatımı oldum o çıkık yeri törpüledi ve olmuşkende biraz burnumu kaldırmasını istedim ilerleyen yaşlarda burun ucu düşer diye bir şey duymuştum doğru mu bilmiyorum bilen varsa bu konu içinde yorum yazabilirse sevinirim . Ben işimi sağlama alayım dedim hafif kaldırın lütfen dedim . Ve doktorum yine dediklerimin aynısını yaptı Allah var ameliyathane fotoğrafıma bayıldım çok iyi duruyor ama ödemler indikçe yine aqğ tarafımdaki kemik kayar mı endişeliyim ya da yamuk burnum olur mu endişeliyim. Şu an çok yeni daha 2. Haftayım halen bantlarlayım ama korkuyorum deneyimlerinizi anlatabilir miisniz? Bandaj çıktıktan sonra masaj yapmak faydalı mı yoksa gereksiz midir?
3. Ameliyatımı olmak istemiyorum çünkü hem maddi hem manevi çok zor bir süreç 2. Ameliyatımda 1 gece hastanede yatmadım kıkırdak vs alınmadı var olan burna girişti. Ama yine de süreci biraz zor geçirdim sarılıklarım oldu yanaklarımdan ilkinde olmamıştı. Yazarsanız sevinirim kızlar (ilk foto1. Ameliyat 2.foto 2. Ameliyata girmeden 3. Foto 2. Ameliyat sonrası foto 4.foto şu an bantlı hali fotosu) (GÜNCELLEME) Ameliyat olalı 1,5 hafta oldu bu ödem midir yoksa ameliyat işe yaramadı mı burun sırtındaki kemiğim hala olacak mı mavi ile işaretlediğim yer fotoğraf sonda

Eklentiler

• IMG_2630.webp
    IMG_2630.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 977
  • IMG_2630.webp
    IMG_2630.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 885
  • IMG_2558.webp
    IMG_2558.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 971
  • IMG_2754.webp
    IMG_2754.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 944
Son düzenleme:
Geçmiş olsun,aynısını ben de oldu
hemen hemen aynı şikayetler oldu ılk ameliyatımdan sonra
Bende 3 ay önce revizyon ameliyatı oldum
Şuana kadar sorun yok yani iyiki olmuşum diye biliyorum.
Sizinde burnunuz güzel görünüyor,bantlar çıktıktan sonra bıraz şişme oluyor ben masaj yapmadım doktorum tavsiye etti ama sadece ılk haftalarda yavaş yavaş masaj yaptım ama korktum ters tepki verır diye .
Ödemler içinde bromailin kulaniyorum
Bende de yanaklarım da sarkma oldu
Ilkınde olmamıştı
Sabırla beklememiz gerekiyor çok bakma ilgilenme burnunla çünkü her hafta değişiyor,zaman geçtikçe oturacak burun

Geçmiş olsun,aynısını ben de oldu
hemen hemen aynı şikayetler oldu ılk ameliyatımdan sonra
Bende 3 ay önce revizyon ameliyatı oldum
Şuana kadar sorun yok yani iyiki olmuşum diye biliyorum.
Sizinde burnunuz güzel görünüyor,bantlar çıktıktan sonra bıraz şişme oluyor ben masaj yapmadım doktorum tavsiye etti ama sadece ılk haftalarda yavaş yavaş masaj yaptım ama korktum ters tepki verır diye .
Ödemler içinde bromailin kulaniyorum
Bende de yanaklarım da sarkma oldu
Ilkınde olmamıştı
Sabırla beklememiz gerekiyor çok bakma ilgilenme burnunla çünkü her hafta değişiyor,zaman geçtikçe oturacak burun
Yorumun birazda olsa içimi rahatlaattı umarım bende iyi ki olmuşumdur revizyonu senin kıkırdak aldı mı kıkırdaksız mı oldun 2. Ameliyatı?

Ikinci ameliyatin komplikasyonlarini doktorunuz anlatti mi? Bizimle paylasir misiniz? Ben de olmak istiyorum ama cok korkuyorum daha kotu bir hal alir diye

Yorumun birazda olsa içimi rahatlaattı umarım bende iyi ki olmuşumdur revizyonu senin kıkırdak aldı mı kıkırdaksız mı oldun 2. Ameliyatı?
Bende kıkırdak alınmadı yeterli varmış
İyileşme sürem de daha kolay geçti
İnşallah seninkide istediğin gibi olur çok beğenirsin mutlu olursun

Ikinci ameliyatin komplikasyonlarini doktorunuz anlatti mi? Bizimle paylasir misiniz? Ben de olmak istiyorum ama cok korkuyorum daha kotu bir hal alir diye
Komplikasyonları sormadım bile direkt doktorum güven verme odaklı tekrar törpüleyip halledeceğim dedi bende güvenmekten başka bir şey yapamadım. Her ameliyatta komplikasyon riski vardır malesef. Ne kadar kötü olabilir ki bilemedim bende bantlarımın çıkmasını bekliyorum

Bende kıkırdak alınmadı yeterli varmış
İyileşme sürem de daha kolay geçti
İnşallah seninkide istediğin gibi olur çok beğenirsin mutlu olursun
Benden de kıkırdak alınmadı hemen hemen benzer durumlarımız inşallah ikimizde mutlu oluruz

Benim de rinomun 1. Ayındayım çok beğendim burnumu masaj önermedi benim doktorum, şuanlık herşey güzel ama korkuyorum uyurken falan yamulur ne biliyim çocuklarım var koruyorum burnumu ama eşim de diyor hamurdanmı bu sanki bu kadar korkma diye ama baya korkuyorum bişey olur diye bazen ağrıyo hala, şiştiğini hissediyorum ara ara ödemleniyo durduk yere, uyurken artık hafif sağa sola yatıyorum sanki o da böyle kenara düşüyo gibi bi his değişik ya psikolojik mi acaba hepsi

Benim de rinomun 1. Ayındayım çok beğendim burnumu masaj önermedi benim doktorum, şuanlık herşey güzel ama korkuyorum uyurken falan yamulur ne biliyim çocuklarım var koruyorum burnumu ama eşim de diyor hamurdanmı bu sanki bu kadar korkma diye ama baya korkuyorum bişey olur diye bazen ağrıyo hala, şiştiğini hissediyorum ara ara ödemleniyo durduk yere, uyurken artık hafif sağa sola yatıyorum sanki o da böyle kenara düşüyo gibi bi his değişik ya psikolojik mi acaba hepsi

Evet canim psikolojik. Ben operasyondan hemen sonra baya yana yatmaya basladim. Daha hastanedeyken doktorum yan yat ya oyle dumduz yatilir mi diyip guldu valla. Ben de duyduklarimla dumduz yatmam gerek saniyordum. Hicbir sey de olmadi gercekten. Masaj falan da onermiyor. Oyle dogal akisina biraktim ben. Sadece darbelere dikkat et falan demisti.

Ne güzel umarım benimde güzel olur.Sağa sola yatmak yasak diye biliyorum. Bende geceleri uyurken sağa sola kayıyorum malesef ama burnum değmiyor yanaklarım havada tutuyor yine de riskli mi emin değilim

Evet canim psikolojik. Ben operasyondan hemen sonra baya yana yatmaya basladim. Daha hastanedeyken doktorum yan yat ya oyle dumduz yatilir mi diyip guldu valla. Ben de duyduklarimla dumduz yatmam gerek saniyordum. Hicbir sey de olmadi gercekten. Masaj falan da onermiyor. Oyle dogal akisina biraktim ben. Sadece darbelere dikkat et falan demisti.
Herkes 3 ay sağa sola yatmayın diyor ama çok tuhaf . Emin olamadım

Herkes 3 ay sağa sola yatmayın diyor ama çok tuhaf . Emin olamadım
Bazi doktorlar kendilerine guvenmedikleri icin her yerden bi sey cikariyorlar aslinda. Yok saga sola yatma yamulur falan gibi seyler bundan ortaya cikiyor. Emin olamayacak bir sey yok ama sizin doktorlarinizin neyi nasil yaptigini bilmedigimden kimse uygulamasin doktoru soylemeden :)
Duz yatmaya devam :))

Burun deliği eşitleyici kullanıyomusunuz peki ben3 hafta devamlı şimdi ise dadece geceleri takıyorum

Ne güzel umarım benimde güzel olur.Sağa sola yatmak yasak diye biliyorum. Bende geceleri uyurken sağa sola kayıyorum malesef ama burnum değmiyor yanaklarım havada tutuyor yine de riskli mi emin değilim
Birde bazen şiştiğini hissediyorum normalmiki

Burun deliği eşitleyici kullanıyomusunuz peki ben3 hafta devamlı şimdi ise dadece geceleri takıyorum
Yok canim takmadim. Ilk haftalar cok sekilsiz ve farkliydi ikisi. Ama doktor ona da karsi :))) gerek yok duzelecek zaten dedi. Duzeldi birkac haftaya veya aya hatirlamiyorum ama su an esitler.

Yok canim takmadim. Ilk haftalar cok sekilsiz ve farkliydi ikisi. Ama doktor ona da karsi :))) gerek yok duzelecek zaten dedi. Duzeldi birkac haftaya veya aya hatirlamiyorum ama su an esitler.
Kendi doğal anatominizde simetrikmiydi acaba, benim eşitsizlik vardı bariz ve vücut doğalını tekrar eder diye bildiğimden takıyorum ama beni güvende hissettiriyo alıştım baya, ama bazen şişliklerimin artması bazen azalması kafamı karıştııryo şuan yanaklarım göz altlarımda şişlil hissediyorum ara ara oluyo bu nedense

Kendi doğal anatominizde simetrikmiydi acaba, benim eşitsizlik vardı bariz ve vücut doğalını tekrar eder diye bildiğimden takıyorum ama beni güvende hissettiriyo alıştım baya, ama bazen şişliklerimin artması bazen azalması kafamı karıştııryo şuan yanaklarım göz altlarımda şişlil hissediyorum ara ara oluyo bu nedense
Hayir canim ne simetrigi, hatta cok egri bir kemigim vardi. Tekrar edip etmemesi doktorun basarisi. Oyle hafiza mafiza yokmus. Ben de oyle biliyordum. Onu kendisine soylemistim. Hatta ne kadar eski haline donus yapar demistim. Yok oyle bi sey demisti. Ben de guvendim. Cok sukur bir sorun yok su an.

Hayir canim ne simetrigi, hatta cok egri bir kemigim vardi. Tekrar edip etmemesi doktorun basarisi. Oyle hafiza mafiza yokmus. Ben de oyle biliyordum. Onu kendisine soylemistim. Hatta ne kadar eski haline donus yapar demistim. Yok oyle bi sey demisti. Ben de guvendim. Cok sukur bir sorun yok su an.
Hadi inşallah bende psikolojik olarak rahatlıyorum sanırım takıp belki işe yarar bellimi olur🌝

Back
X