2. cocuk icin ideal yas farki?

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.985
173
merhaba. oglum var 3 yasinda. aslinda hamile kalmistim. dogum olsaydi aralari 3 yas 9 ay olacakti. ama dusuk yaptim dogum kısmet olmadi. cesitli sebeplerden hemen deneyemeyecegim tekrar. 4-5 ay sonra anca denemeye baslayabilirim. hemen olur mu olmaz mi orasi da belli degil.

annem daha kucuk oglun hemen yapma borcun bitsin diyor. bende cok uzatmak istemiyorum. ara verirsem basa donmekten korkar vazgecebilirim. gozumu karartip yaptim yaptim sonra kalırım gibi geliyo. esim istemiyodu zaten. gecen ay zar zor ikna edip hamile kalmistim ama kismet olmadi iste.

neyse bi acidan da gercekten cok acele etmesem mi. maddi anlamda biraz daha feraha cikariz belki diyorum.

aslinda maddiyattan ziyade ogkumun en az etkilenecegi bi dönem olsun isterim. bi kac ay once kardesim olsun falan diyordu daha arkadas canlısıydi vs ama simdi cok kiskancliklari basladi. kardesi olursa da cok kiskanabilir.

benim kardesimle aram 4.5 yas bende cok kiskanmisim oyle derler.

deneyimlerinizi merak ettim o yüzden birde buraya danisayim dedim.

canım kaç yaşında olursa olsun kıskançlık kaçınılmaz kardeşler arasında.. bu cepte :)
benim de bir yaşında oğlum var.. ikinci olursa çook zorlanacağımı biliyorum ama yinede istiyorum..
tabi böyle düşünmemdeki en büyük faktör yaşımın 31 olması... 5 sene ara versem 36 da hiç cesaret edemem...
ama gel gör ki benimde çocuğum olamıyor şimdilik.....

yani yaşın müsaitse psikolojin müsaitse çok da düşünme. kardeş her zaman iyidir... 2 çocuklu olmak her zaman güzeldir :):):)

bende 31 oldum ya. esimde bende buyuk bide onun yasi hic sorma. yas ilerledikce gebelik de risk aslinda ama yas konusunu pek dusunmedim.

bana yasi bu kadar dusundurten cevremdeki annelerin hep genc olusu ve hepsinin 2ser cocugu var bide emeklilik cocugu dusunuyorlar (kocalar emekli olunca yani) onlarin emeklilik cocugu dedigi yasta ben birinci cocugu yaptim Allah hakkimizda hayirlisini versin..
bende 31 oldum ya. esimde bende buyuk bide onun yasi hic sorma. yas ilerledikce gebelik de risk aslinda ama yas konusunu pek dusunmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…