2. Çocuk

devlette çalışmıyorum malesef max 4 ay iznim var ve doğum sonrası çalışmayı hem düşünmüyorum hem de istemiyorum
O zaman yukarida bir yorum vardi 1 yil kendi maasina dokunma birikim yap. Hamileyken de insallah tabi calisabildigin kadar calis 4 ay iznini kullan sonrasinda da cik isten. Tazminat alabiliyorsan hem birikimin hem tazminatin sizi rahat gecindirir.
Hem de birikim yaptiginiz sure boyunca tek maasla nasil gecinebildiginizi gorursunuz.
Bu arada bebis buyur krediler biter. Siz de dinlenmis olursunuz. Sonra ister calisirsiniz ister calismazsiniz. Ama ben calismaniz taraftariyim cocuklarin masraflari yillar gectikce artar. Onlarin istediklerini alabilmek tatillere goturebilmek; gezmek isteyince benzin parasinin, disarida icilen bir kahvenin hesabini yapmadan gezdirebilmek paha bicilemez:)

3 ay bu öneriyi yapmam mümkün değil çünkü aylık 500 tl lik bir günüm ve 500 tl lik eşya taksidim var

3 aydan sonra başlarsınız acele etmeyin, zaten kizinizin ilkokula basladigi yil zor gececek hepiniz icin, isin icine bir de bebek sokmaya gerek yok, sonraki yila kadar hem maddi hem manevi olarak daha hazir olursunuz.

Anladığım kadarı ile çok uzun vadeli düşük ödemeli kredi borcuna girmişsiniz.
Bence kredi ödemenizi yapılandırın. Gelirinize göre daha yüksek ödeme yapabilirsiniz.
3.250 + 3.250 olmak üzere 6.500 gelirimiz var. Geçen yıl ev borcuna girdik.
Gözümüzü karartıp 5 yıl vadeli ödeme planını tercih ettik.
mevcut bankadan kredi kartı, bes, ve otomatik talimat hizmetleri ile oranlarda 7 puan düştü ve bence oldukça karlı bir alışverişti.
Aylık 3000 TL ye yakın kredi ödememiz var. Kredi kartını kontrollü kullanıyoruz.
Bir şey alacaksam önce k.kartını kontrol ediyorum bitecek olan taksit varsa ona göre hareket ediyorum.
Çok şükür boğazımızdan hiç kısmadık, Ama fark ettik ki ne kadar çok müsriflik yapıyormuşuz.
İnsan borca girince önceliğini oraya veriyor ve fuzuli harcamalardan sakınıyor.
Bu arada benimde kızım 5,5 yaşında özel bir ana okuluna gidiyor.
Bu yılda oraya gidecek. ilk okulu bir yıl erteledik. Ve ben Allah nasip ederse 2. bebeğimi bekliyorum.
Önceliğim tüm izin haklarımı talep etmek. Olur da çıkışımı verirlerse alacağım tazminat ve doğum parası v.s. 1 senelik kredi borcuna fazlasıyla tekabül ediyor.
Ona hiç dokunmadan bankaya ön ödeme yaparım. Eşimin maaşından da o bir yıl içerisinde birikim yapmaya çalışırız.
Alacağım işsizlik maaşı ile de idare ederiz diye düşünüyorum.

benim hesaplarıma göre ben doğum yaptığım da alacağım doğum parası 10.000 tl
Tazminat 6.000 tl
Doğum sonrası işten çıkartılırsam ki bunu işveren ile görüşmem lazım işsizlik maaşı 8 ay süre ile 1400 tl

yani toplam da elim de 16000 tl ve işsizlik maaşım olucak araç taksidini 1 yıl toplu para ile ya da işsizlik maaşı ile yatırırsam eşimin maaşından 3150 tl kalan para olucak

Anladığım kadarı ile çok uzun vadeli düşük ödemeli kredi borcuna girmişsiniz.
Bence kredi ödemenizi yapılandırın. Gelirinize göre daha yüksek ödeme yapabilirsiniz.
3.250 + 3.250 olmak üzere 6.500 gelirimiz var. Geçen yıl ev borcuna girdik.
Gözümüzü karartıp 5 yıl vadeli ödeme planını tercih ettik.
mevcut bankadan kredi kartı, bes, ve otomatik talimat hizmetleri ile oranlarda 7 puan düştü ve bence oldukça karlı bir alışverişti.
Aylık 3000 TL ye yakın kredi ödememiz var. Kredi kartını kontrollü kullanıyoruz.
Bir şey alacaksam önce k.kartını kontrol ediyorum bitecek olan taksit varsa ona göre hareket ediyorum.
Çok şükür boğazımızdan hiç kısmadık, Ama fark ettik ki ne kadar çok müsriflik yapıyormuşuz.
İnsan borca girince önceliğini oraya veriyor ve fuzuli harcamalardan sakınıyor.
Bu arada benimde kızım 5,5 yaşında özel bir ana okuluna gidiyor.
Bu yılda oraya gidecek. ilk okulu bir yıl erteledik. Ve ben Allah nasip ederse 2. bebeğimi bekliyorum.
Önceliğim tüm izin haklarımı talep etmek. Olur da çıkışımı verirlerse alacağım tazminat ve doğum parası v.s. 1 senelik kredi borcuna fazlasıyla tekabül ediyor.
Ona hiç dokunmadan bankaya ön ödeme yaparım. Eşimin maaşından da o bir yıl içerisinde birikim yapmaya çalışırız.
Alacağım işsizlik maaşı ile de idare ederiz diye düşünüyorum.

özel de mi çalışıyorsunuz siz de acaba ?

O zaman yukarida bir yorum vardi 1 yil kendi maasina dokunma birikim yap. Hamileyken de insallah tabi calisabildigin kadar calis 4 ay iznini kullan sonrasinda da cik isten. Tazminat alabiliyorsan hem birikimin hem tazminatin sizi rahat gecindirir.
Hem de birikim yaptiginiz sure boyunca tek maasla nasil gecinebildiginizi gorursunuz.
Bu arada bebis buyur krediler biter. Siz de dinlenmis olursunuz. Sonra ister calisirsiniz ister calismazsiniz. Ama ben calismaniz taraftariyim cocuklarin masraflari yillar gectikce artar. Onlarin istediklerini alabilmek tatillere goturebilmek; gezmek isteyince benzin parasinin, disarida icilen bir kahvenin hesabini yapmadan gezdirebilmek paha bicilemez:)

tabi ki zaten bu zamana kadar hep bunları düşünerek çalıştım lakin çocuk istiyorum ben ya ilkini büyütemedim ikincisin de gerçekten anneliği tatmak istiyorum

Bu şartlarda 2. çocuğa maddi olarak yetmeniz çok zor,sadece karnı doyar.

Para konusuna yorum yapamam ama cocugunuz ilkokula baslarken lutfen baska cocuk yapmayin
Zaten zor oluyor 1.sinif bide ustune kardes derdi getirmeyin , bekleyin ikinci sinifa gecsin bari

sadece 700 tl değil elimize işsizlik maaşıyla beraber kalan net para 2100 tl olacak ayrıyetten doğum parası 10 bine yakın ve işyerinden alınacak tazminat var ayrıca bahsettiğim gün parasından gelicek olan 3 bin küsür yazınca gerçekten çok bile gözüktü lakin hazıra da dağ dayanmaz erteledim kızlar çocuk işini sağolun

özel de mi çalışıyorsunuz siz de acaba ?
Evet maalesef özelde çalışıyorum.
Devlet memuru olmanın benim için en özenilen tarafı tüm yasal haklarını sorgusuz sualsiz kullanabilmek.
Kızım doğduğunda yasal izin haklarımın tamamını kullanmıştım, ama uzaktan destek oldum sürekli.
Her gün evde bilgisayarın başındaydım, haftada 2 yarım gün kızımı da alıp işe gidiyordum.
Şimdi biraz zor ama, iş yerim 2,5 sene önce taşındı ve yolum çok uzak, aynı şartlarda devam edemeyebilirim.

Back
X