2.cocuk

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Merhaba bugün 2.kez hamile oldugumu ogrendim ogrendigimden beri de ara ara agliyorum bi garibim oglum 28 aylik ona yetecek miyim kötülük mü yaptım düşüncesi sacma sapan seyler geliyor aklima esim ona en güzel hediyeyi veriyoruz ne kötülüğü diyor hakli da ben 2 cocuga bakabilecek miyim tek cocuk oluyo da 2 nasil bu arada 3 aydir korunmuyordum 2.ciyi istiyorduk aslinda ama bu ay pek olmamisti adetim gecikti ama hiç beklemiyordum cift cizgiyi biraz da şoktayim hala galiba Allah'a şükürler olsun tabi de biraz desteğe ihtiyacim var

Zaten istiyormuşsunuz hayırlı olsun :) 3 yas ve 6 aylık cocukları olan bir anne olarak zor ama güzel diyorum, korkmayın, sağlıkla gelsin yavrunuz..

Benim ilk oğlum 22 aylıkti kardeşi doğduğunda. Bazen ikisine yetmek zor oluyor ama ikisini beraber görünce iyiki olmuş diyorum. Uykusuz geceler de cok oluyor ilk sene ama neyise. Zamanla insan adapte olmaya başarıyor ve bir düzen oturtuyor. Allah sağlıkla kucaga almayı nasip etsin

En sevdiğim konu. Hamileyim demeseydiniz neler yazardım. Ama artık siz dünyaya gelirse iki çocuklu bir anne olacaksınız. Ve de süreç sizi yönlendirecek. Şimdiden düşünüp yorulmayin. Herkes başarıyor sa sizde basarirsiniz. Hayırlı olsun

Merhaba bugün 2.kez hamile oldugumu ogrendim ogrendigimden beri de ara ara agliyorum bi garibim oglum 28 aylik ona yetecek miyim kötülük mü yaptım düşüncesi sacma sapan seyler geliyor aklima esim ona en güzel hediyeyi veriyoruz ne kötülüğü diyor hakli da ben 2 cocuga bakabilecek miyim tek cocuk oluyo da 2 nasil bu arada 3 aydir korunmuyordum 2.ciyi istiyorduk aslinda ama bu ay pek olmamisti adetim gecikti ama hiç beklemiyordum cift cizgiyi biraz da şoktayim hala galiba Allah'a şükürler olsun tabi de biraz desteğe ihtiyacim var

Hayırlı olsun..
Zaten 2.çocuğu istiyormuşsunuz o zaman şoktan ağladınız galiba.
2 Çocuğa bakabilecek miyim derken maddi anlamı mı kast ettiniz?
Umarım maddi durumunuz uygundur,maddi durumunuz uygun değilse de doğum ve sonrası için biraz birikim yapmanız lazım..

Ne güzel beraber oynarlar. Oğlum oyun oynarken çok sıkılıyor. Keşke kardeşim olsa demeye başlamıştı. 4 yaşına girecek. Sizin ki o yaşa gelip talep etmeden ne güzel dünyaya gelecek kardeşi

Hayırlı olsun.Sağlıkla sıhhatle doğsun inşallah.Hamile haberi duyunca çok seviniyorum tanıdığım olsun olmasın.Bebekleri çok seviyorum.Hayatın gülen ve masum yüzleri onlar.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Aslinda 2. Cocuk baya hayati degistiriyor kolay degil tabi ama erken olmasi bir yandan iyi olmus.ben hep arada en az 4 yas olmali derdim oyle de yaptim ama hata yaptigimi sonradan anladim.tam kizim 4 yas oldu yeni kolaylasti falan derken 2. Cocuk geldi.hoop bastan.aslinda ikisi de kucukken zor olur ama en azindan rahatlama zamanlari daha cabuk gelmis olur.hem zaten istiyormussunuz da o kadar da supriz degil yani.sagluk olsun da hersey hallolur

Çok iyi olmuş.Hiç üzülme.Ben tek çocuğum,kardeşim yok.Keşke olsaydı.Benimde iki,çocuk var.Yalan söyleyemem şimdi gerçekten çok zor.Bir çocukla nasıl yoruluyormuşumki filan diyorum şimdi.Ama kardeş de şart bence.

Benim ikinci oğlum doğduğunda ilki 29 aylıktı :) küçük uslu bir bebek olur inşallah senin de. Hasta olunca zor oluyor sadece rabbim sağlık sıhhat versin. Bir de babasına çok iş düşüyor babası ilk zamanlar büyükle çok ilgilenirse sıkıntı yaşamazsınız. Beni zorlayan tek şey bez konusu şuan. Devamlı bez değişiyorum hatta bazen unutuyorum hangisini değiştim hangisini değişmedim :D tuvalet eğitimi vermediysen ikinci gelmeden bezi bıraktır derim.

İstiyordunuz, 3 aydır korunmuyordunuz, adetiniz gecikti, ama hiç de beklemiyordunuz, şoktasınız? Şimdi de ağlayacak kadar ikilemdesiniz?
Konu çelişkilerden geçilmiyor ki, yorum yapacak yeri yok. En baştan düşünmeniz gereken şeyleri şimdi düşünüyorsunuz. Ben buna akıl erdiremiyorum.
O yüzden her doğan büyüyor, sizinkiler de büyür deyip geçiyorum

Ben doğum yaptığımda oğlum 15 aylıktı. Zor bir dönem geçirdim ikisi kolay büyümedi yalan değil. Şimdi 6 ve 4,5 yaşındalar . Okadar mutluyum ki küçüğü doğurduğuma bütün zorluğa değer. Çoook güzel arkadaş oldular . İki küçük adam gibi sohbet ediyorlar , abicim ben gece kötü rüya gördüm anlatimmi sana diyor. Diğeri korkma kardeşim birdaha dua okumadan uyuma , korkarsan yanıma gel diyor. Nasıl güzeller.iyiki doğurmuşum.

Aynı şeyleri hissettim yetemedim bazen ama şimdi çok iyi bir anne olduğumu söylüyorlar(ara ara şikayet etseler de )bende kelebek olup ucuyorum öyle dediklerinde..

2 yaş araları olan 5 çocuklu bir ailenin 4. çocuğuyum. Aynı zamanda bir oğlum bir de kızım var. Her iki konumuma da bin şükür. Korkmayın.
Kendi kanından,kendi canından bir kardeş veriyorsunuz çocuğunuza. Muhteşem bir lütuf bu.

Hayirli olsun, bakarsiniz tabi insanlar ikiz bakiyor veya 3-4 cocuk buyutenler var. Kardes en guzel hediye buyuk oglunuz icin , sizde tamamlanmis olursunuz .

Çok normal bir duygu. Kızım 23 aylıkken hamile kalmıştım bende ve ilk aylar epey ağladım. Üstelik planlı bi gebelikti. Ama ilk tekmeden sonra bende işler değişti. 4 aylıkken kızıma anlattım kardeşi olacağını. Onun tepkileriyle hamileliğim daha da güzelleşti. Şimdi son ayın içindeyim. Evde herkes sabırsız ve mutlu. Çocuğunuzun yaşı çok büyük avantaj sizede. Her şeyi anlayabilecek ve yardımcı olabilecek yaşta. Çok güzel olacak merak etmeyin. Hayırlı doğumlar diliyorum. :KK200:

Kendiniz bilerek yapmışsınız şok olmuşsunuzdur ama amacını zaten buydu değil mi :) alışırsınız hemen bence.

Ben 2. Çocuğu düşünmeyen biri olarak diğer konularda bilgi ve öneride bulunamayacağım.

Tebrikler. Sağlıkla dünyaya gelsin inşallah.

30 ve 15 aylık çocukları olan bir anne olarak bana verilen öğüdü, size aktarıyorum.
‘Akıl sağlığınızı koruyun, gerisi Allah kerim bir şekilde büyüyorlar’.
Gerçekten tek önerim bu.

Back
X