2 defa tupbebek denemesinin sonucu neden negatif olabilir?

Merve_000

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2016
54
13
18
41
Doktor bey merhabalar
Bizim problemimız eşimde Sperm sayısı ve hareketsizlik mevcut Sperm sayısı 8milyon ileri hareketli % 2 . Benim kontrollerimde bir problem görülmedi. 2015 mayis ayinda ilk tupbebek denememizi yaptik geçen iki hafta öncede 2. Tupbebek denememiz yapıldı iki tedavimizide aynı merkezde yaptırdı ve negatif sonuçlandı. Iki tedavimizde de 6 yumurta oluştu 4 embriyo oluştu ve 2 transfer yapıldı birinci denememiz 2.gün embriyoşu , ikinci denememiz 3.gün embriyosu olarak yapıldı. Benim size sormak istediğim bu tekrarlayan tupbebek basarisizliklarinin arkasında neler olabilir ? Bir sonraki tupbebek tedavimizi yapacagimiz zaman merkez seçiminde nelere dikkat etmemiz gerekir. En önemli sormak istediğim sorum ise bizim durumumuz da tedavi gören hastalarinizda erkek için tedavi uyguluyormusunuz?

Ilginız için şimdiden teşekkür ederim cevabınızı bekliyorum

merhabalar : öncelikle deneyımli ellerde yapılacak yeni bir semen analızı görmek faydalı olacaktır.
C vitamini, folik asit, B12 vitamini, çinko, asetil L-karnitine, koenzim ve selenyum içeren destek tedavıler verılebılır.
Hareketsızlık durumunda laboratuvarda uygulanacak özel ıslemler ıle spermler hareketlendırmeye calısılmalı.( tamamen hareketsız ıs vıtalıte testı ıle (özel boyamalar ıle) ölü mü hareketsız mi anlasılmalı. )Tamamen hareketsız olması durumunda testıslerden cerrahı ıslem ıle ( mıkrotese)hareketlı sperm aranır. Embrıo elde edılınce 5. gune gıdılerek blast asamasında embrıo transferı faydalı olucaktır. Tum bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…