Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Genetik test kan tahlilindemi yapılıyorMerhaba canım ben bir kez denedim negatifi gördüm malesef. Ama arkasından genetik testler, kan tahlili (pıhtılaşma falan) ve histeroskopi istedi doktorum. Hepsi yapıldı sonuçları bekliyorum. Sanırım ondan sonra tabi bi sorun yoksa 2. Denemeyi yapacağız.
Devlet hastanelerinde yapılıyormu bu testler bide embrioda genetik tahlil yapılıyormuş ondan yapıldımıEvet canım kan verdik genetik için.
Devlet hastanesini bilmiyorum ama tıpta olduğuna göre onda da olabilir. Yok canım embriyoya genetik testi konuşmadık doktorumla. Ama sanırım onun için çok yumurta gerekli. Benim zaten ayda 4 yumurta anca oluyor :)Devlet hastanelerinde yapılıyormu bu testler bide embrioda genetik tahlil yapılıyormuş ondan yapıldımı
Devlet hastanelerinde yapılıyormu bu testler bide embrioda genetik tahlil yapılıyormuş ondan yapıldımı
Çok açıklayıcı olmuş sağol canım. Peki oldu da sonuçlar olumsuz çıkarsa farklı tedaviler mi uygulanıyor?Merhaba,
Genetik test ve pırtılaşma testi diye geçen kan paneli testlerini devlet hastanelerinde yaptırabiliyorsun. Telefondan veya mhrs portalından tıbbi genetik bölümüne randevu alıyorsun. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Her hastanede Tıbbi Genetik bölümü yok. Ben tahlillerimi Zeynep Kamil hastanesine randevu alarak yaptırdım. Bir kez negatifi görmenle ne malesefki bu testleri devletteki doktorlar yaptırmana sıcak bakmıyor. Bize direkt kaç kez düşük yaşadınız, neden istiyorsunuz, ailenizde veya akrabalarda genetik sorunlu birilerimi var diye ısrarla sordular. Bu arada Genetik testler aynı anda hem size hem eşinize yapılıyor. Kan paneli testi sadece bayan için yapılıyor. O yüzden randevu alırken hem eşinize hemde kendinize arka arkaya randevu alın. Birlikte gidiyorsunuz ve bütün soruları hem siz hem eşiniz için soruyorlar. eğer uygun görülürse kan alınıp, size bir kağıt veriliyor. Sonuçlar en kısa 1 ay en uzun 1,5 ayda çıkıyor deniyor. Bizim sonuçlarımız 1,5 ayda çıktı. Embriyoda genetik diye bahsettiğiniz pgt ve devlette yapılıyor ancak tedaviyi orada yaptırmanız gerekiyor. Bize söylenen genetik testlerinizde sorun çıkanlara öncelik tanındığı. Ayrıca yaşınız, deneme sayınız, diğer değerleriniz kritik seviyelerde ise yine yapıldığı oluyormuş. Ancak bu sizin talep etmenizle değilde doktorların onay vermesi ile oluyor dendi. Pgt'nin bize söylenen 3 farklı türü var. Bunu doktorunuz uygun görüyorsa hangisinin yapılacağına karar vererek özel labaratuvara yollayabiliyorsunuz. Her embriyo için ayrı ayrı bu test uygulanıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Çok açıklayıcı olmuş sağol canım. Peki oldu da sonuçlar olumsuz çıkarsa farklı tedaviler mi uygulanıyor?
Evet ben genetik test yaptırmamıştım önce coraspin kullandım sonra kan sulandırıcı iğneler vurdum kendime hamile kalmıştım 2. tedavimde. Grip oldum ateşim çok çıkmıştı ondan düştü diye tahmin ediyorum 6. haftada kaybettim. İşe yaradığını düşünüyorum iğne ve ilacınBenim sonuçlarım yeni çıktı. Genetik testler temiz çıktı. Sorun olanlarda nasil bir yol izleniyor bilmiyorum. Kan panelinde 2 testinde taşıyıcı olduğum çıktı. Kan sulandırıcı igne kullanman gerekiyormus. Tup bebek doktorumuz, Hematologdan randevu almami istedi. Yarın gidecem. Kimi bu iğneyi transfer ile birlikte kullanıp hamile kalmış. Kimi bebek tutunduktan hemen sonra başlamış. Bütün tedavi boyunca coraspirin kullanmış. Ben hiç birini kullanmadim.
Evet ben genetik test yaptırmamıştım önce coraspin kullandım sonra kan sulandırıcı iğneler vurdum kendime hamile kalmıştım 2. tedavimde. Grip oldum ateşim çok çıkmıştı ondan düştü diye tahmin ediyorum 6. haftada kaybettim. İşe yaradığını düşünüyorum iğne ve ilacın
Doktor verdi ama kendi kendime vuruyordum demek istedim. Transferden önce coraspirin i verdi sonrasında iğneyle devam ettim. Gebeliğimi öğrendiğimde de devam ediyordumKendim vurdum derken sanırım kendin karar vermedin. Doktor coraspirin ile kan sulandırıcı iğneyi birlikte mi verdi?
Benimde aynı şekilde oldu önlem amaçlı yapılmıştıBen transfer öncesi başlamışdım coraspine transfer sonrası kan sulandırıcı iğne kullandım tahlil yapmadı dr ama önlem olsun diye verdi heralde
Allah hayırlısını nasip etsin ben 3 denememi eylül gibi düşünüyorum hangi hastane ve dr gidiyorsun bide genetik test histeroskopi için ücret ne verdinbu topıkte en son mayıs ayında yazılmış ama benım gıbı topıklede gezınıp araştırma yapanlara faydam olur belkı dıye bldıgım kadrını yazacağım..2 tup bebek denemesı yaptım malesefkı negatıf sonuç aldık..1.de normal kısa protokol uygulandı..2 ıyı kalıte embrıyo kondu..maalesef tutmadı..o yüzden 2.denemeden once doktor hıstereskopı yaptı..normal muayene ıle zaten problem olmadığını tahmın edıyordu ama 1.deneme tutmayınca doktor emın olmak ıstedı..bazen ufacuk bır polıp veya güzden kaçan bırsey olabılır dıye..(bu arda bızım problem erkek kısırlığı)yapılan hısteroskopıde rahımde bır problem olmadığını emın olduk..hem hısteroskopı yaptırmak rahımde canlanma gıbı bısey yaptığı ıcın 2.deneme oncesı olumlu etkıleyebılır dıye de duşunduk,,ve 2.denemeyı yaptık..maalesef gene tutmadı..bu arada doktorla konustuk..sonucta spermlerde sıkıntı var oluşan ebrıyolar nasıl bılemıyoruz gorunus olarak ıyı ama genetık ne var dıştan bellı olmaz..3.denemede ağustos ayında yapıcaz..bu sefer doktor emrıyodan 5.gun hücre alıp genetıge gonderecegını soyledı..sonuçta bazen emrıyolar 1,kalıte gıbı gorunup genetık problemlı olabılır..problemlı ıse ya hıc tutmuyor yada dusuk yada bırkac aylık ıken olebılıyor..
Bu tedavı surecınde hep nasılsa bende sıkıntı yok rahme hemen tutunur dıye dusunuo tesellı verıyordum ama maalesef dusundugum gıbı olmadı..tavsyem tutmayan denemelerde mutlaka genetık baktırılması yolunda.
Ben ATASEHIR MEMORIAL doktor Cem DEMIRELE gıdıyorum..benımde 3.denemeyı ağustos ortası gıbı olacak adet bekliyorum suan..hıcteroskopı ıcın yanlış hatırlamıyorsam 2700 yada 3000 tl odedım..cok rahat gectı ama..genetık ıcın ankaraya gonderılecegını soyledıler..embrıyo basına 400 dolar artı KDV dedı doktorun yardımcısı..Allah hayırlısını nasip etsin ben 3 denememi eylül gibi düşünüyorum hangi hastane ve dr gidiyorsun bide genetik test histeroskopi için ücret ne verdin
canım senın sıkıntı neydı...genetıkmı yapıkacak senınde..kandanda bakılıyor yazmışlar yukarıda ama sunuda unutmayalım bazen anne babada genetık bısey çıkmasa bıle oluşan emrıyolar problemlı olabılıyor..en garantı yöntem embrıyonun bakılması bence..ona bıle yüzde yuz garantı veren yoktur..genetık olarak temız gelen embırıyolar bıle tutmayabılıyor..Allah hayırlısını nasip etsin ben 3 denememi eylül gibi düşünüyorum hangi hastane ve dr gidiyorsun bide genetik test histeroskopi için ücret ne verdin
Benim eşimde varikosel var bende hiç bir problem yok ama dr benden rahim filmi vs istemedi kan tahlillerim dışında herşey ultrasonda görünür dedi bizde 2 deneme yaptık iyi kalitede embrio 5. Gün embriosuydu olmadı eylül gibi gidicem yeniden benden tahlil vs be istiğcek bilmiyorum oyüzden araştırıyorumcanım senın sıkıntı neydı...genetıkmı yapıkacak senınde..kandanda bakılıyor yazmışlar yukarıda ama sunuda unutmayalım bazen anne babada genetık bısey çıkmasa bıle oluşan emrıyolar problemlı olabılıyor..en garantı yöntem embrıyonun bakılması bence..ona bıle yüzde yuz garantı veren yoktur..genetık olarak temız gelen embırıyolar bıle tutmayabılıyor..
Yazını biraz geç okudum tlf giriyorum biraz tlf karısık oluyor.. Bende şu an istanbulda iğne asamasindayım çarsamba veya persembe opu olucak..sen varikosel demişsin varikosel olupta eşi hamile olan bir çok tanidiğim var ikizleri olanlar var iyi bir hastahanede şansın yuksek bence erkek kisirliğinda labaratuvar önemli ..nerede tedavi oldun ve olacaksin canim ???Benim eşimde varikosel var bende hiç bir problem yok ama dr benden rahim filmi vs istemedi kan tahlillerim dışında herşey ultrasonda görünür dedi bizde 2 deneme yaptık iyi kalitede embrio 5. Gün embriosuydu olmadı eylül gibi gidicem yeniden benden tahlil vs be istiğcek bilmiyorum oyüzden araştırıyorum