2.denemeyi yaptıramıyorum korkudan sanırım psikolojim bozuldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi gel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009
140
3
96
İstanbul
kızlar ben aralıkta negtif sonuçlanan bir tüp bebek denemesi yaptım çok üzgün günler geçirdim ama uzun zamandır ilk denemenin üzgüntüsünü atlattım üzerimden hatta ikincisi için heyecenlenıyorum bile şimdi ikincisine başlamak istiyorum ama yumurta toplama işleminde anestezi alacağımı bildiğim için ve nedense anestiziden çok korktuğum için devamlı erteliyorum çok korkuyorum ya anestezi almaktan başka hiç bir sebep yok ertelememde sadece bu sebepten her ay bidaki ay deyip duruyorum nasıl rahatlatabilirim kendimi benim gibi olan varmı yada bu işin rahatlatma çözümünü çok istediğim birşeyi sırf bu yüzden yaptıramıyorum yaaaaa çok ciddi boyutlarda korkular yaşıyorum gece uyuyamıyorum uyursamda kabuslar görüyorum offfff ya sanırım psikolojim bozuldu

canim lokal yaptir bana burda lokal yapilicak. ben de lokalden korkuyorum ama illa acimayacak diyor doktorlar, lokalde hicbir tehlike yok. gerci genelde de yok cunku cok az bir anestezi.

korkma canim korkulcak bisey yok. ben yumurta toplama isleminde anestezi felan olmadim.transfer isleminde de almadim valla herseyi gozumle gormek istemistim.hic korkulcak bisey yok.sakin ol rahat dusun insallah hersey gonlunce olur cnm

tşk ederim kızlar ama benim merkezimde sadece genel anesteziyle yapıyorlar ya ben zaten daha öncede korkuyordum ama artık nedense hat safhada üstelikte daha önce 2 kez anestezi aldım ama bu kez inanılmaz bir korku yaşıyorum anlatılır gibi değil neden böyle oldu anlamıyorum eşim çok ısrar ediyor 2. yi yaptıralım diye ama hep bidahaki ay diyorum bu akşam yine konuştuk yine önümüzdeki ay dedim tartıştık istemiyormusun sen dedi deli gibi istiyorum ama işte durum bu sizlerle paylaşmakta buldum çareyi deliricem yakında

bebegine kavusacagini dusun bu sana guc verecektir ya da merkezinle korkunu paylas lokal yapmayi kabul ederler. burda ben genel istiyorum diyorum niyeki ne gerek var diyorlar. her yer farkli hos, hepimiz bircok seyden korkuyoruz bu tedavi surecinden ben gobekten igneden bile korkuyorum ama ne gelir elden mecbur yapacagiz inan lokalde yapilcak rahime igneden oyle korkuyorumki senin yerinde olmak cok isterdim, senin aradigin destek ve guc bebegini hayal etmende. verilen anestezi cok cok,az hicbirsey olmaz, buna inan ya da gercekten lokal konusunu merkezinle konus kesin yaparlar cunku basit bir sey tek igne yapicaklar tek fark bu.

bebegine kavusacagini dusun bu sana guc verecektir ya da merkezinle korkunu paylas lokal yapmayi kabul ederler. burda ben genel istiyorum diyorum niyeki ne gerek var diyorlar. her yer farkli hos, hepimiz bircok seyden korkuyoruz bu tedavi surecinden ben gobekten igneden bile korkuyorum ama ne gelir elden mecbur yapacagiz inan lokalde yapilcak rahime igneden oyle korkuyorumki senin yerinde olmak cok isterdim, senin aradigin destek ve guc bebegini hayal etmende. verilen anestezi cok cok,az hicbirsey olmaz, buna inan ya da gercekten lokal konusunu merkezinle konus kesin yaparlar cunku basit bir sey tek igne yapicaklar tek fark bu.

senin ilk denemenmi olacak canım... gerçekten benim yerimde olsaydın korkmazmıydın genel anestezi almaktan ?

evet ilk denemem. ama ben genel anestezi aldim birkez bebegimin kalbi durunca kurtajla aldilar minigimi:(( en son birileri ismimi tekrarliyordu, "haa uyuyup kaldim mi, tamam yapin narkozu hazirim" dedim meger kendime gelmisim. yat yarim saat dediler bagirdim ve kalmam deyip cikip gittim ailemle. 24 saat uyumadim uykusuzluk yapti bende narkoz. tu tecrubemi yazdim, dokuldum bir anda:)
ben de lokalden korkuyorum gel beraber karsilikli korkalim:))
canim ya dusunsene bebegimi kaybetmisim ne olsun daha, lokali de acisa da korksa da kaldiracagim elim mahkum:((
kurtajda bile narkoz azdi toplamada cok cok daha az kullaniliyorus, biliyorsun da zaten.
vakit kaybetme yavruna kavusmak icin guclu ol.
ama bence cok korkuyorsan sen kesinlikle lokal yaptir. merkezinle hemen konus bence.

canim bunda korkacak birsey yokki sen rahat olman gerekiyor ki tedavini etilemesin zaten toplami yarim saat felan sürüyor egerki merkezine güveniyorsan bu sorun olmasin canim sonucta hedefin belli bebislerin icin yapcaksin bunu.
ALLAH yardimcin olsun

canım benim en korkmadığım kısmı o bölüm, ne güzel hiçbirşey hissetmiyorsun, mışıl mışıl uyuyorsun, üstelik uyandığımda bütün gerginliğim gitmiş oluyor, kendimi tüy gibi hafiflemiş hissediyorum. stres sinir uçup gitmiş oluyor uyandığımda... Korkma bundan, inanki günlerce iğne olmak bile daha zor, embriyo yerleştirirkenki aşama bile daha zor.

kızlar çok tşk ederim hepinizin aynı yoldan geçmiş olmanız buna rağmen bunları söylüyor olmanız benim gerginliğimi biraz alıyor ama eşim artık çok ısrar ediyor sanırım korksamda mayısta başlıcam gerci ben bunu düşündükçe bile aklımı kaçırıyorum niye böyle olduğunu anlayamıyorum ama bu durum artık bana hiç normal gelmiyor sanırım bir psikiyatrist yardımı almamda gerekecek

ya arkadaşlar bide bişey daha söylicem ben size ben en son 15 şubat ta adet oldum tüp bebek ten sonra sadece 2 kez adet oldum 15 şubattan sonra bidaha olmadım yaklaşık ikibuçuk ay oldu test yaptım geçen hafta tabiki negatif doktora gidip söktürü alacaktım ama arkasından tedaviye başlamaktan korkuyordum deddiğim gibi hep ertaliyordum ama şimdi gitmeye karar verdimde merak ediyorum benim gibi düzeni bukadar bozulan varmı tedaviden sonra

kasım ayında ilk tüp bebek denememi yaptım iğneler ilaçlar yumurta toplama transfer ve sonuç zamanı....sonuç pozitif ama değer düzensiz katlıyor meğer dış gebelik oluşmuş 7 haftalık ameliyatla aldılar bebeğimi iki ay sonra dondurulmuşlarla denedim transferden 5 gün sonra yüksek ateş hastaneye yattım transferde enfeksiyon kapmışım kana karışmaya başlamış 10 gün yattım tabi bebeğim tutunamadı enfeksiyondan neyse biraz düzeldiğimi düşünüyordum ama enfeksiyon vajinaya komple yayıldığı için hadi 10 gün daha yat şimdi toparlanmaya çalışıyorum her yönden yıprandım ama biraz düzelince herşeyi unuttum hemen mayıs ayında gidip tekrar denemek için konuşucam bunca şeye rağmen bebeğimin olma düşüncesi herşeyi kafamdan siliyor ewet inşallah bende anne olmak istiyorum ve bunun için ne gerekiyorsa yapıcam.... hadi sende yaşadıklarını ve yaşayacaklarını unut ve anne olmaya odaklan herşeyin güzel olması dileklerimle.....

canım benım hııc gozunde buyutme ıslemlerı en fazla 15 dk kalacaksın ve verılen narkoz cok az aslında tam uyuymuyomusuz bıle, zaten ılkınden bılıyosun
umudumuzu toplayıp bısmıllah dıyıp baslayacagız baska caresı yok kendınıde strese sokma stres cok onemlı gercekten
ılk denemem benımde tutmadı dunya basıma yıkıldı ha bugun ha yarın derken 6 ay sonra topalryabıldım kendımı
dedımkı ben bı dahakı aya hamıle olarak baslamak ıstoyorum dedım bırden bıre gıttım hemen baslandı ıslemlere
coook korkmama ragmen ıgnemı kendım yaptım kı ıgne gorunce bayılan bı tıpım ben
su anda 5 aydır kan sulandırıcı ıgne yapıyorum kendıme
anneler guclu olmak zorunda topla cesaretını bısmıllah de başal Rabbım yardımcı olacaktır sanada
yolun acık olsun guzel haberlerını beklıyoruz hadı bakalım :)

kasım ayında ilk tüp bebek denememi yaptım iğneler ilaçlar yumurta toplama transfer ve sonuç zamanı....sonuç pozitif ama değer düzensiz katlıyor meğer dış gebelik oluşmuş 7 haftalık ameliyatla aldılar bebeğimi iki ay sonra dondurulmuşlarla denedim transferden 5 gün sonra yüksek ateş hastaneye yattım transferde enfeksiyon kapmışım kana karışmaya başlamış 10 gün yattım tabi bebeğim tutunamadı enfeksiyondan neyse biraz düzeldiğimi düşünüyordum ama enfeksiyon vajinaya komple yayıldığı için hadi 10 gün daha yat şimdi toparlanmaya çalışıyorum her yönden yıprandım ama biraz düzelince herşeyi unuttum hemen mayıs ayında gidip tekrar denemek için konuşucam bunca şeye rağmen bebeğimin olma düşüncesi herşeyi kafamdan siliyor ewet inşallah bende anne olmak istiyorum ve bunun için ne gerekiyorsa yapıcam.... hadi sende yaşadıklarını ve yaşayacaklarını unut ve anne olmaya odaklan herşeyin güzel olması dileklerimle.....

ay canım ya çok geçmiş olsun ama atlatmış olman çok güzel ...epey şey yaşamışsın ben sadece kanamam oldu ve dünyam başıma yıkıldı sen kimbilir neler hissettin ama nerden bakarsak bakalım bu işlemlerden sonra eve boş dönmek çok zor çok yıpratıcı...peki şimdi aynı gücü bulabiliyormusun kendinde ben ilkinde çok pozitiftim koşa koşa gidiyordum her aşamasında ama şimdi hem korkularım hemde nasılsa olmayabilir düşüncem var çok pozitif değilim..ama zaman zaman bir istek geliyor inanıyorum bazen olmayacak gibi geliyor çok dengesizleştim...iyi dileklerin için çok tşk

canım benım hııc gozunde buyutme ıslemlerı en fazla 15 dk kalacaksın ve verılen narkoz cok az aslında tam uyuymuyomusuz bıle, zaten ılkınden bılıyosun
umudumuzu toplayıp bısmıllah dıyıp baslayacagız baska caresı yok kendınıde strese sokma stres cok onemlı gercekten
ılk denemem benımde tutmadı dunya basıma yıkıldı ha bugun ha yarın derken 6 ay sonra topalryabıldım kendımı
dedımkı ben bı dahakı aya hamıle olarak baslamak ıstoyorum dedım bırden bıre gıttım hemen baslandı ıslemlere
coook korkmama ragmen ıgnemı kendım yaptım kı ıgne gorunce bayılan bı tıpım ben
su anda 5 aydır kan sulandırıcı ıgne yapıyorum kendıme
anneler guclu olmak zorunda topla cesaretını bısmıllah de başal Rabbım yardımcı olacaktır sanada
yolun acık olsun guzel haberlerını beklıyoruz hadı bakalım :)

canım benim çok tşk ederim iyiki varsınız evet mayısta başlamaya karar verdim adet olunca inş başlıcam bakalım...peki senin ikinci denemen tuttumu

canım benim çok tşk ederim iyiki varsınız evet mayısta başlamaya karar verdim adet olunca inş başlıcam bakalım...peki senin ikinci denemen tuttumu

merhaba tüp bebeğini hangi merkezde yaptırdın? bende başarısız bir aşılmadan sonra tüp bebeüe geçicemde.

cok sukur tuttu canım bız kızımız gelıyor ıns teyzesı:)darısı senın ve bekleyen tum arkadsaslarımızın basına ıns

cok sukur tuttu canım bız kızımız gelıyor ıns teyzesı:)darısı senın ve bekleyen tum arkadsaslarımızın basına ıns

ay canım çok sevindim darısı benim gibi isteyenlerin ve benim başıma inş...peki ilk denemenle ikinci denemen arasında ne kadar ara verdin

kızlar ben aralıkta negtif sonuçlanan bir tüp bebek denemesi yaptım çok üzgün günler geçirdim ama uzun zamandır ilk denemenin üzgüntüsünü atlattım üzerimden hatta ikincisi için heyecenlenıyorum bile şimdi ikincisine başlamak istiyorum ama yumurta toplama işleminde anestezi alacağımı bildiğim için ve nedense anestiziden çok korktuğum için devamlı erteliyorum çok korkuyorum ya anestezi almaktan başka hiç bir sebep yok ertelememde sadece bu sebepten her ay bidaki ay deyip duruyorum nasıl rahatlatabilirim kendimi benim gibi olan varmı yada bu işin rahatlatma çözümünü çok istediğim birşeyi sırf bu yüzden yaptıramıyorum yaaaaa çok ciddi boyutlarda korkular yaşıyorum gece uyuyamıyorum uyursamda kabuslar görüyorum offfff ya sanırım psikolojim bozuldu

bence çok abartıyosun canım.ben 3 kez aşılama yaptırdım 3 ü de anestezili oldu ben istedim anestezi dediğimizde damardan bi iğne oluyo okadar.önümüzdeki ay bence denicem tüp bebek yumurta toplama işleminide transferide anestezili istiyorum.bende korku yok hergun milyonlarca insanlar ne ağır anestezi alıp ameliyat oluyolar bizimki neyki onların yanında.bence rahat ol anesteziden korkma

bence çok abartıyosun canım.ben 3 kez aşılama yaptırdım 3 ü de anestezili oldu ben istedim anestezi dediğimizde damardan bi iğne oluyo okadar.önümüzdeki ay bence denicem tüp bebek yumurta toplama işleminide transferide anestezili istiyorum.bende korku yok hergun milyonlarca insanlar ne ağır anestezi alıp ameliyat oluyolar bizimki neyki onların yanında.bence rahat ol anesteziden korkma

evet canım benim bu durumum banada abartılı geliyor ama bunu bilmeme rağmen elimde değil bazen bende kızıyorum kendime ama işte uykularım bile kaçıyor...ama sende çok basit işlemlerde alıyorsun sanırım bence bu kadar kolay ve basit durumlarda tabi eğer gerekmiyorsa belki gerektirecek bir durum vardır onu bilemem ama yoksa damardan alınan bir iğne değil olay o yüzden alma bence...anestezi geçici felç olma durumu gibi geliyor bana his kaybı hafıza kaybı ne bileyim bana o kadar basit gelmiyor tabi benim yaşadığım bu durum abartılı bende farkındayım...ama senin bu rahatlığın bile yansıyor bana iyiki paylaşmışım sizlerle

Back
X