• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2.derece varikosel ve ameliyat..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

prenses0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
37
3
98
Adana
kızlar eşime varikosel teşhisi kondu. perşembe günü 2. derece varikoselden ameliyat olucak.tüm bürokratik işlemleri bitirdik.ameliyat gününü bekliyoruz.eşimin sperm degeri şu an 7 milyon civarı.3 aylık evliyiz.bazı yerlerde varikosel ameliyatının gereksizliğini okudum.inanın kafamız cok karışık,sizce bu ameliyatı olmalımıyız..?

mrb benimde eşim sanırım ameliyat olucak ptesi kesin belli olucak napıcamı bilmiyorum morelim çok kötü

arkadaşlar ben 2 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var eşim 10 sene önce askerde varikosel ameliyatı olmş açık ameliyat ayakta bile yapıyorlar. onunda sperm
sayısı düşükmüş nişanlıyken çocuğum olmayabilir demişti evlendik hemen hamile kaldım üstelik oğlumuz oldu. hiççç kafa yormayın olması gerekli ama sorun
teşkil etmiyor yani hamiş kalabilirsiniz :D

inş dediğin gibi olur ama bugün film çektirdik çeken doktor demiş tabi eşim ptesi kendi doktoruna göstericek daha ne anlama geldiğini bilmiyo ben internetten araşştırdım ona söyliyemedim bişey hayırda şerde allahtan ama morelim çok bozuk gizli gizli ağlıyorum inş hayırlı şeyler olur

inş dediğin gibi olur ama bugün film çektirdik çeken doktor demiş tabi eşim ptesi kendi doktoruna göstericek daha ne anlama geldiğini bilmiyo ben internetten araşştırdım ona söyliyemedim bişey hayırda şerde allahtan ama morelim çok bozuk gizli gizli ağlıyorum inş hayırlı şeyler olur

ayy canım benim çok şekersin yok üzülme üst komşunun kocasıda ameliyat oldu yok bişey onda basit bi operasyon tam anestezi bile yapmıyorlar o kadar basit şırıngayla kasıktan damarı çekiyorlar iğne kadar izi var hiçbişey ağlama boşuna harcama gözyaşlarınıı aaaa.

kızlar mrb tekrar..eşim perşembe günü öglesonu ameliyat oldu nihayet.genel anestezi ve mikrocerrahi yöntemi ile yapmışlar.4 gün oldu ve yarın işe başlıcak eşim.ameliyat yeri henüz uyuşuk durumda ve testislerindede agrı var biraz.sanırım ameliyat sonrası bunlar normal diye düşünüyorum.ama genel olarak saglıgı iyi durumda.bakalım artık kısmet 3 ay sonrayı beklicez..

Merhaba kizlar ameliyatlar nasil gecti??? Benim esimde 2 dereceli varikosel var. Ve bu hafta amelyat olucaq, sperm sayı cok dusuk sizce duzelicekmi?? 4 aydır evliyiz daha bebis yok. Birde amelyatdan kac gun sonra cinsel ililkiye gire biliriz???

canim oncelikle sakinol ozel mesaj yazamadim burdan yaziyorum .. 4 aydir mi evlisiniz :) daha cok yeni .. ameliyat bizi eslerimizde oldu biraz degerler duzelebiliyor en azindan morfoloji duzeliyor ama bazilarinda bu duzelme uzun surebiliyor da yani yeterli olmayabiliyor seni umutsuzluga sevketmem istemem ama ameliyat olup cok hamile kalanda var .. ameliyat kolay bi ameliyat bikac gun icinde kendine geliyor biz ayni gun hastaneden cikmistik - esimde ikinci gun evde yalniz kalabildi .. iliski konusunu dr a sorman lazim bi sure alabilir ama ameliyata gore degisir sorun olursa yine yardimci olmaya calisirim .. ama sana tavsiyem oncelikle sakin ol .. insallah iyi sonuclar alirsiniz

canim oncelikle sakinol ozel mesaj yazamadim burdan yaziyorum .. 4 aydir mi evlisiniz :) daha cok yeni .. ameliyat bizi eslerimizde oldu biraz degerler duzelebiliyor en azindan morfoloji duzeliyor ama bazilarinda bu duzelme uzun surebiliyor da yani yeterli olmayabiliyor seni umutsuzluga sevketmem istemem ama ameliyat olup cok hamile kalanda var .. ameliyat kolay bi ameliyat bikac gun icinde kendine geliyor biz ayni gun hastaneden cikmistik - esimde ikinci gun evde yalniz kalabildi .. iliski konusunu dr a sorman lazim bi sure alabilir ama ameliyata gore degisir sorun olursa yine yardimci olmaya calisirim .. ama sana tavsiyem oncelikle sakin ol .. insallah iyi sonuclar alirsiniz
Cokkk tesekkur ederim. İnşallah. O kadar cok istiyorumkiii. Cnm senin eşinde oldumu ameliyat?

Okuduğum kadarıyla söylüyorum yanlış yönlendirmek istemem

Hafif reflu olan ve ileri derece olmayan ve elle tespit edilemeyen sadece dopplerde gözüken varikoselin ameliyat edilmesi önerilmiyor. İleri derecelerde 3 ve üzeri mutlaka ameliyat şart. Varikosel sonrası değerler kesin düzelecek diye birşey yok. Varikoseli olduğu halde hamile eşi olan erkek de var, varikosel amliyatı olup değerleri düzelmeyen veya düzelse de eşi hamile kalamayan da var. Bazı yabancı makalelerde varikoselin sperm sonuçlarını (esasen sayıyı düzeltse de) hareket ve morfoloji konusunda etkisinin tartışılır olduğuna yönelik tespitler de var. Tabi ameliyatın hidrosel ve yanlış damarı bağlama, testislere zarar verme gibi önemli risk faktörleri de var.

Tartışma götürmeyen ortak tespit ise bu ameliyat basit olsa da mutlaka iyi bir cerrah tarafından ve mikroenjeksiyon yöntemi ile yapılmalı.

Allah şifa versin.

Back
X