Herkese merhaba..
Buradaki başlıkların neredeyse tamamını okudum. Burada kendi durumuma yakın olan insanları gördüm ama hep kısa kısa parça parça. Ben biraz net ve uzun anlatacağım.
31 yaşındayım. 23 haziran 2025 te şans eseri gebe olduğumu öğrendim 2 hafta sonra ilk muayenemde gebeliğin dış gebelik olduğunu öğrendim. Özel bir poliklinikte muayene oldum ve doktorum kesenin tam sol tüpün çıkışında rahim duvarına yerleştiğini söyledi. Ancak sağlıksız ve tehlikeli bir yerdeydi. Yani rahimim yırtılabilirdi. Hemen gebeliği sonlandıralım ve hsg yapalım dedi. Sonra beni metatoraksat iğne için çapaya yönlendirdi. Çapa hastanesi yatış ve iğne yapmadı. Çünkü bebek rahim içindeydi ve yaşama şansı olabileceğini söylediler. İki hafta daha bekledik bu sırada kese büyümüştü ve tam rahimin ortasında görünüyordu. Aslında içten içe bu habere çok sevindim ve umutlandım. Sonra bir gün evde normal bir şekilde düşük yaptım. Sağlıksız dış gebeliğim bu şekilde sonuçlandı. Tabii ki bu süreçte ağustos ayinin ortasına gelmiştik. Hemen özelpolkliniğe gidip ultrason ile içeride bir şey kalıp kalmadığına baktırdım. Zaten evde yaptığım düşükte de tamamı düştüğü bariz belliydi. Doktorum her şey yolunda olduğunu tüpleri yumurtalıklarımın gayet iyi durumda olduğunu söyledi hatta akabinde folik asit vitaminler başladık ve eylül ayında adet gördükten sonra tekrar deneme yapmamı istedi. Eylül’ün 25’inde adet gördüm.
Ekim ayında çalışmalara başlayıp tekrar gebe kalmayı düşündüm. Nitekim kalmıştım da…
Tüm gebelik denemelerim hemen tutuyor..
Kasım’ın ilk haftası gebe olduğumu öğrendim. Hemen doktoruma bilgi verdim ve beta hCG takibi yapmaya başladık… değerlerim önce iki katı arttı sonra dört katı attı sonra tekrar iki katı arttı. Ve bir daha artmadı sabit kaldı. Doktorum acil ultrason yaptı. Bu arada ultrason yaptığı değer 3300 dü. Keseyi göremeyince panik oldu ve üzülerek bana tekrar dış gebelik geçiriyor olabilecegimi söyledi. Vajinal muayenede ise kese göründü ve sol yumurtalıktaydı.. bir kez daha hayallerim yıkıldı. Bu kez herhangi bir iğne Önerilmedi çünkü değerim kendi kendine düşmeye başladı. Yani ne tüplere ne yumurtalıklara ne de rahime hiçbir müdahale olmadan bu dış gebelik kendi kendine yok oldu…
Aralık ayında olmam gereken adet 10 gün gecikti ve 10 ocakta adet oldum. 15 Ocak 2026 Perşembe günü rahim filmi çekildi.
Rahim filmi Agrisiz çeken bir merkez olduğu söylenen bir yerde çektirdim. Ancak çok acı duydum. Hazırlık süreci ve spekülüm değil ama ilaç çok canımı yaktı. Resmen ilaç verme bitene kadar bağırdım… çekim bitti iki tane dış gebelik ve ikisinin de sol taraftan olduğunu soyledigim halde doktor rapora normal yazmıştı. Oysa filmi gördüğümde ben bile bir sorun olduğunu anlayabiliyordum. Sonrasında doktora hocam ben iki dış gebelik geçirdim bunu da belirtmiştim ama rapor normal iki tüpte açık gebe kalabilirsin dediniz. Dış gebeliğinmin tekrarlamasından korkuyorum tekrar gebe kalmalı mıyım dedim. Benim bu uyarımın üzerine doktor ha yok doğru söylüyorsun kalamazsın sol taraf tıkalı dedi. Hsg de ciddi bir yapışıklık olmamasına rahmen hafif bir tıkanıklık var yani aslında ilaç karın boşluğuna akmış. Haliyle benim de doktorumun da kafası karıştı. Çok fazla uzatmadan raporumu alıp üç tane hekime danıştım. Üçü de özel poliklinik hekimi 3’ünün de parasını verdim. Hem de öyle küçük paralar değil..
Birinci hekim dedi ki sol tüpte evet hafif tıkanıklık var zaten iki dış gebelikte oradan olmuştu seni takip ediyorum. Önerim şu sağ taraftaki yumurtalarını takip Edip yumurta çatlatma yapıp öyle gebelik deneyelim çünkü şu an yumurtaların sol tarafta bu ay deneme yine dış gebelik olabilir dedi.
Bir tane burnu havada doktorum sadece sağlıklı gebeliklere bakan ve deli gibi reklam yapan bir kadındı. O iki dış gebeliğimi gördüğü halde benimle hiç ilgilenmedi. Bence direk tüp bebek yap yine de sen bilirsin diyip bir ses kaydı atıp başından attı. Başka bir öneri ya da araştırma yoluna bile gitmedi.. listelerce testler yapıp gereksiz kan tahlilleri yaptırarak bir sürü para aldı benden. Oysaki aynı tahlilleri devlette de yaptırmıştım. Şimdi de sorunun ne olduğunu bulduğumuz halde yardımcı bile olmadı direkt olarak git tüp bebek yaptır dedi.
Üçüncü kadın doktorum ise. Hsg filmini görelim konuşuruz dedi. Asla net bir cevap vermiyor.
Kendi araştırmalarımla bir tüpümü aldırmayı kapattırmaya bile düşünüp tamamen sağa yönelmeyi düşündüm. Ya da HSg yanlış mıdır deyip bir dış gebelik daha belki olmaz umuduyla göze alıp tekrar mı gebelik denesem..
Çok kararsız umutsuz ve yorgun hissediyorum.
İki tüpüm de sağlam hiçbir ameliyat geçirmedim ama birinde hafif tıkanıklık var ve yumurtlamam sürekli sol tarafta hafif tıkanık tarafta oluyor yani. Şu ana kadar sağda yumurta görmedik birkaç aydır..
Yardım edecek biri veya birileri yok mu ???