2. doğumu için çatı muayenesi olan var mı?

youngmom

Bebisim seni bekliyoruz..
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
591
3
46
Ankara
36+5 günlük hamileyim. Doktorum 38.haftam dolduğunda çatı muayenesi yapacakmış. Ben ilk doğumumu normal doğumla yaptım. Kızım 3600 gr doğmuştu. İri bir bebekti. Zaten normal doğum yapmış biri olarak, 2. doğumda çatı muayenesine gerek var mı? Böyle bir tecrübesi olan var mı?

bende 38+3 üm.2 kere çatı muayenesi oldum.benim de ikinci doğumum.2,5 yıl oldu doğum yapalı.1 cm lik açılma var dedi doktorum ama bebek rahme baskı yapmıyo 14 temmuza kadar bekleyelim olmazsa gel suni sancıyla doğurtalım seni dedi.bakalım ne olacak.ilk doğumda çatı muayenesi yapılmadan doğdu oğlum suym geldi ve kolay bi r doğumdu.inşallah bu da kolay olur.senin ilk doumun kaç sene oldu?

Oncelikle cevabin icin tesekkurler! Ben ilk dogumumu 10,5 yil once yaptim. Epey oldu. Benim de ilk dogumumda cati muayenesi yapilmadi. Ben, cati muayenesinin daha cok bir kadinin catisinin normal doguma uygun olup olmadigini anlamak icin yapildigini biliyorum. Benim, senin gibi daha once zaten normal dogum yapmis insanlarin neyini kontrol ediyorlar ki?
Cati muayenesini onceden istemiyorum, cunku dogumu tetikliyormus. 38.haftada olursa, bebis 2 hafta once gelmis olacak. Kizim 40+0'da dogdu. Ben herseyin dogal ve zamaninda olmasini, bebisin kendi sancimla gelmesini istiyorum.
Bir de doktorum, benim 39-40.haftalarimda tatilde olacakmis. Bunu da bugun ogrendim.Acaba cati muayenesini dogum erkenden baslasin diye mi yapiyor? Cok buyuk hayal kirikligi ve saskinlik icersindeyim. Off! Kafam cok karisik!

Bu arada, suni sanciyi sana kesinlikle onermiyorum. Ben ilk dogumumu suni sanciyla yaptim. Tamam, sanci suresini kisaltiyor ama suni sanci insani resmen kudurtuyor. Suni sanci, normal dogum sancisinin 2 katiymis, siddet olarak.

bende istemiyorum ama suni sancıyı günüm o gün doluyor.sezeryanda olmak istemiyorum.senin ilk doğumun da hiç sancı ve belirti olmadan gittin de direkt olarak suni sancıylamı doğurttular.kaça saatte doğurdun ben çok merak ediyorum da yazarsan sevinirim.benim ilk 36.haftada alttan baktı çatı için değilde açılma var mı diye.belki sana da o yüzden demiştir çatı muayenesi diye.

Benim ilk doğumumda gece 3 gibi nişan gelmişti. Sabaha 5 -5:30 gibi hastaneye gittik. 7-7:30 gibi de suni sancıyı verdiler. Öğlen 1:15 gbi kızım doğdu. ilk doğum için kısa bir süre, bence. Ama ben suni sancıyla aralıksız sancı çektim. Normal doğum sancısı ne demek bilmiyorum. Yani insanlar anlatıyorlar ya, sancımın aralığı 15 dakikadan 10 dk'ya, sonra da 5 dk'ya düştü diye. Ben böyle bir şey yaşamadım. Aralıksız sancı çekmek çok yorucu.

hadi ya çok zordur o zaman normal sancılar bile dayanmak zor bakalım suni sancı ne olacak.hayırlı olsun inşallah allahım yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…