2. Düzey Ultrasonda Aberan Subklavian Arter (ARSA) tehşisi konulan varmı?

adacigim

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
3
0
6
İstanbul
Merhaba,

Kızıma Doç.Dr. Ahmet GÜL 2. düzey ultrasonda, "ARSA" teşhisi koydu amniyosentez önerdi, çok endişeliyiz 23.Hafta içerisindeyiz geçen hafta amniyosentez yaptırdık sonucu bekliyoruz, ARSA ile dünyaya gelen çoçuklarda ciddi sıkıntı oluyor mu? ARSA teşhisi konup sıkınıtısız yavrularına kavuşan var mı?

Teşekkürler...

Merhaba, bizim bebeğimiz içinde detaylı ultrasonda Arsa teşhisi konuldu. Bir çok doktorla görüştüm çok büyük oranda bir sıkıntı yaşanmadığını belirttiler ve ambiyosentez sonucu iyi çıkarsa rahat olmamazı istediler. Bir doktor bize ARSA ile ilgili olarak "Ben ve siz nasıl nefes alıyorsak, nasıl yemek yiyorsak onun da aynısı olacak" dedi. İlerde spor yapması konusunu sorduğumuzda da "Hiç sorun yok çünkü bu bir kalp rahatsızlığı değil, istediğini yapabilir" dedi. Bu konu hakkında

Aberran Sağ Subklavian Arter

adresinden biraz daha detay alabilirsiniz. Sizin ambiyosentes sonuçlarınız umarım iyi çıkmıştır. Sizde benimle bilgileriniz ve yaşadıklarınız hakkında paylaşımda bulunursanız çok memnun olurum.

Merhaba,

Kızıma Doç.Dr. Ahmet GÜL 2. düzey ultrasonda, "ARSA" teşhisi koydu amniyosentez önerdi, çok endişeliyiz 23.Hafta içerisindeyiz geçen hafta amniyosentez yaptırdık sonucu bekliyoruz, ARSA ile dünyaya gelen çoçuklarda ciddi sıkıntı oluyor mu? ARSA teşhisi konup sıkınıtısız yavrularına kavuşan var mı?

Teşekkürler...

Benim bebeğimede Arsa teşhisi koydu.Okuduklarım beni çok korkyttu.Çıldırmak üzereyim.Durumunuz hakkında bilgi verebilirmisiniz? Sonuç ne oldu?

Merhaba arkadaşlar,
19+3 günlük hamileyim bu ikinci gebeliğim. İlk bebeğim 22 aylık ve sağlıklı. ancak bu ayrıntılı ultrasonda gittiğim bir prof bebeğe ARSA teşhisi koydu. bu da downsendromlu olma riski vardır dendi. böyle bir durumla karşılaşan var mı? genetikte de böyle bir sıkıntı yok ve tek bir emare var. böyle bi durumla karşılaşan ve sağlıklı yada downlı bebeğe sahip olan var mı? paylaşabilir misiniz lütfen? güncel bilgi arıyorum..

kızlar selam, nedir bebeklerinizin durumu? Sağlıkla doğup büyümüşlerdir umarım

Benim de bebeğme aynı teşhis kondu. Endişeliyim ben de

Merhaba benimde çocuğuma ARSA konuldu ama kimse geri dönmemiş dogum yaptıktan sonra sikinti yasayan oldu mu acaba ben test yaptırmak istemiyorum ..

Arkadaşlar ben de aynı durumdayım. Sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz? Lütfen🙏

Arkadaşlar ben de aynı durumdayım. Sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz? Lütfen🙏
merhaba bize de aynı teşhis konuldu. nifty testi yaptık bi şey çıkmadı. başka bir profa gittik hiç önemsemedi. çok ciddi bir sorun değil, size de ayrıntılı baksak ya annede ya da baba da da çıkar dedi. içiniz rahat olsun test sonuçları da temiz geldi

merhabalar, geçen gün bize de ARSA damarı ters akım teşhisi koyuldu, detaylı obstetrik usg muayenesinde fark edildi, oncesinde yapilan testlerimiz temizdi, su an 20. haftamdayım. dr down sendromu olasiliginin cok dusuk oldugunu %95 sorun olmayacagini ama icimizin rahat etmesi icin Serbest fetal DNA testi onerdi, maaliyeti yüksek (4.500tl civarı) fakat yine de yaptiracagiz. amniyosentez sivisi aliminin enfeksiyon riski oldugu icin kan testini daha mantikli bulduk. sonuçlarım cikinca bilgilendirecegim, hepimiz icimizi rahat tutalim..

Merhaba benim kardeşimde 24 haftalık hamile. Ultrasonda arsa teşhisini koymuşlar. Daha önce tarama testlerini yaptırmamış sadece detaylı ultrason çekilmiş. Down için amniyosentez onermisler ama ultrasonda başka bir belirti yokmuş. Ense kalınlığı burun, kalp ve bağırsaklar normal. Tek belirti kalbe giden damarın yemek borusu arkasından geçmesi. Sizin yavrumuz nasıl inşallah sağlıkla doğmuştur

merhaba bize de aynı teşhis konuldu. nifty testi yaptık bi şey çıkmadı. başka bir profa gittik hiç önemsemedi. çok ciddi bir sorun değil, size de ayrıntılı baksak ya annede ya da baba da da çıkar dedi. içiniz rahat olsun test sonuçları da temiz geldi
Merhabalar doğum yapmışsınızdır muhtemelen; ben de şuan sizinle aynı durumdayım arsa teşhisi konuldu nifty testim temiz. Çocuğunuz da bi sıkıntı oldu mu acaba? Çok teşekkürler şimdiden

Merhabalar doğum yapmışsınızdır muhtemelen; ben de şuan sizinle aynı durumdayım arsa teşhisi konuldu nifty testim temiz. Çocuğunuz da bi sıkıntı oldu mu acaba? Çok teşekkürler şimdiden
merhaba kızım 8 aylık oldu. 2 aylıkken çocuk kard. götürdük. arsa göremediler :) emin olmak içinbu ay tekrar gideceğiz. herhangi bir sorun yok , sağlıklı bir bebeğim var. korkmayın

merhaba kızım 8 aylık oldu. 2 aylıkken çocuk kard. götürdük. arsa göremediler :) emin olmak içinbu ay tekrar gideceğiz. herhangi bir sorun yok , sağlıklı bir bebeğim var. korkmayın
Çok sevindim sizin adınıza; insan yine de tedirgin oluyor tekrar teşekkürler💕

Merhaba daha önce 2li tarama testi yaptırmışmıydınız? Bizede aynı teshıs kondu nıfty sonucu bekliyoruz. 2li tarama ve bütün bulgular normalken en tedirgin oluyor. Cıhat şen hoca kalpte bir problem yok dedi doğan çocukalrın %95 nde sorun yaratmadığını söyledi.

Back
X