• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. El kıyafet alınır mı?

tasralinecmiye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
2. El uygun fiyatlı ve güzel kıyafetler buluyorum ama çevrem uyuz bulaşabilir alma diyo. 60°C de yıkayınca ölüyolar diyende var ama bilemedim.

Sizce alsam mı

Temiz olduğuna güvendiğinizi alabilirsiniz ama asla ikinci el iç giyimi tavsiye etmem

niye uyuz bulassin ya
bir kıyafetin üstündeki kimyasallar var (formaldehit olarak aratabilirsin mesela birini) kiyafet uzun ömürlü olsun, kirismasin vs diye bastiklari bir kimyasal. ortalama 5 yikamaya kadar elbisede duruyor.
sirf bu yüzden yabancilar bebeklerine ikinci el almayi tercih ediyorlar. sifirindansa bol yikanmişi daha iyidir diye.
ama bizim ulkede ikinci elin malesef cok baska, negatif bir algisi var.
sahsen ben ikinci el severim de alirim da. arkadaslarimla da ozellikle abiye vs degis tokusu cok yaparim . uyuz niye bulassin yıkadıktan sonra

Niye ön yargılısınız? Siz hayatınızda uyuz geçirdiniz mi? Ben geçirmedim.
Hem kendim hem çocuklarım için 2. El eşya, kıyafet aldım, sattım. Ben Dolap uygulamasını kullanıyorum. Orda da müşteri memnuniyeti esas gözetiliyor. Öyle perişan olmuş ürünler satılmıyor.

Yeni bir şey duydum, eski kullanan kişinin negatif enerjileri vs. o kıyafeti kullanırsak bize geçiyormuş veya etki ediyormuş dediler filan, var mıdır acaba böyle bir şey...

Yeni bir şey duydum, eski kullanan kişinin negatif enerjileri vs. o kıyafeti kullanırsak bize geçiyormuş veya etki ediyormuş dediler filan, var mıdır acaba böyle bir şey...
Ay daha neler. İnanmayın böyle batıl şeylere. Maddi kaygılarla yapmıyor çoğu insan. Kullanmadıkları eşyalardan başkaları faydalansın istiyorlar. Yoksa paketle, kargoya ver zahmetli işler. Bugün kızıma bir örgü yelek geldi. Yollayan not bırakmış. “Güllerin diyarı Isparta’dan sevgilerle” diye. Yanına da toka, eldiven koymuş. Bu kadar ince düşünen birinin enerjisi kuvvetle muhtemel iyidir zaten.

ben almıyorum
ama benim zaten çok kıyafetim çantam vs. var
olanı kullanmıyorum ki 2. el alayım
+ marka kültürüm yok. mesela aslında 2. el bir Hermes çantayı alıp kullanabilirim, sevdiğim bir markadır, ama öyle bir hevesim özel ilgim yok. platformları bilmiyorum bu yüzden.

bende olanları ev kıyafeti-pijama gibi şeylerde (giyilmiş yıpranmış ama bir süre daha giyilebilir) çok fakir birilerine veriyorum
çok düzgün durumda olanları kuzenlere çok yakın arkadaşlara filan veriyorum
aldım ama ben bunu giymem dedim ya da beden olmadı, iade filan da edemiycem --> kardeşlerime filan veriyorum ya da yine yakın çevreye, onlar da aynı şekilde bana verir

heveslisi olduğum bir ürün/marka olaydı ama 1. eli çok pahalı olsaydı alabilirdim 2. el

ya da küçük çocuklara bence 2. el döndürülebilir
benim etrafımda hep böyle olmuştur çocuklarının yaşları birbirine yakın olanlar o birine öbürü diğerine verir, fikir olarak karşı değilim.

ben almıyorum
ama benim zaten çok kıyafetim çantam vs. var
olanı kullanmıyorum ki 2. el alayım
+ marka kültürüm yok. mesela aslında 2. el bir Hermes çantayı alıp kullanabilirim, sevdiğim bir markadır, ama öyle bir hevesim özel ilgim yok. platformları bilmiyorum bu yüzden.

bende olanları ev kıyafeti-pijama gibi şeylerde (giyilmiş yıpranmış ama bir süre daha giyilebilir) çok fakir birilerine veriyorum
çok düzgün durumda olanları kuzenlere çok yakın arkadaşlara filan veriyorum
aldım ama ben bunu giymem dedim ya da beden olmadı, iade filan da edemiycem --> kardeşlerime filan veriyorum ya da yine yakın çevreye, onlar da aynı şekilde bana verir

heveslisi olduğum bir ürün/marka olaydı ama 1. eli çok pahalı olsaydı alabilirdim 2. el

ya da küçük çocuklara bence 2. el döndürülebilir
benim etrafımda hep böyle olmuştur çocuklarının yaşları birbirine yakın olanlar o birine öbürü diğerine verir, fikir olarak karşı değilim.
“Çocuğun yediği helal, giydiği haram” demişler. Aşırı çabuk büyüyorlar. 4 yaşında en az 10 kere gardrop baştan aşağı değişti. Ayak numarası 16 ile başladı şimdi 24 Allah’tan benim bebelerin arasında 13 ay var. Büyüğün eskisini küçük giydi. Şimdi boyut olarakta birbirlerini yakaladılar. Aynı giyiniyorlar. Kreşe başladılar, yarım gün gidiyorlar. Ben yetişemiyorum valla masraflarına 🙂

ben alıyorum millet olmuyor satıyor

“Çocuğun yediği helal, giydiği haram” demişler. Aşırı çabuk büyüyorlar. 4 yaşında en az 10 kere gardrop baştan aşağı değişti. Ayak numarası 16 ile başladı şimdi 24 Allah’tan benim bebelerin arasında 13 ay var. Büyüğün eskisini küçük giydi. Şimdi boyut olarakta birbirlerini yakaladılar. Aynı giyiniyorlar. Kreşe başladılar, yarım gün gidiyorlar. Ben yetişemiyorum valla masraflarına 🙂
ay seninler kız, kız çocuğuna alışveriş yapmak yine iyi renkli renkli cicili bicili
bende çocuk yok yeğenlerime alıyorum
dinazorlar, robotlar, superkahramanlar hep bitti (ki ben de erkek çocuğu gibi büyüdüğüm için bunları severim) bir de renkli filan da giymelerine rağmen. erkek çocuk reyonları hap kadar.

ha ama masraf mı valla büyük masraf Allah tüm ebeveynlere güç kuvvet versin

Ben hep alıyorum. Dolabımın çoğu ikinci el ve tarzıma bir sürü iltifat alıyorum. Talep olmasa bu siteler ve mağazalar olmazdı diye düşünüyorum. Ama kimi insan iğrenir, tercih meselesi bence

Back
X