2.evlilik kiminle yapılmalı ? Bekar , boşanmış , boşanmış çocuklu ??

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Belki bi süredir daha pozitif şeuyler yazıyor olabilirim
Ama eski deneyimleri göz önünde bulundurunca hiç tecrübesi olmayan biriyle hayatı birleştirmek riskmi diye düşünüyorum .. hayatımda biri var çok iyi anlaşıyoruz iletişimimiz çok güzel benden 1 yaş büyük. benim bir bebeğim var.
onların ilişkiside çok güzel..
ama kafamı kurcalamaya başladı dogru yerdemiyim? ilişki devam ediyor 6 ay oldu
ailesi istemiyor şuanda neden bilmiyorum ama dünyaları ayaga kaldırmadıalr çok şükür. Zamana yayıldı.
Para biriktiriyoruz buraya kadarda güzel
onunla olunca hiç korkmuyorum ama ne zaman evime gidip kafamı yastıga koydugumda düşünceler yiyor beni.
Nasıl olucak ya kötü giderse.
evlenip yuvamı kurmak cocugumun kardesleri sıcacık bır yuvamız olsun istiyorum.
Arkadaşımıda seviyorum .Ama hastalıklı düşünceler bu ara beni sarmış durumda..
kimisi en azından senden 6*7 yaş büyük olsaydı diyor..
kimisi oda ayrılmış olsaydı en azından tecrübesi oldugundan daha dikkatli davranır cocuklasmazdı dıyor..
kimisi cocugu olsaydı diyor..
Cevremde hepsinden örnek var hepside iyi cok şükür
peki ya ben olamazsam iyi ?
bir daha ayrılma şansını kendime çok görüyorum dagılırım toplıyamam ..
Terk edildim ben aldatılarak bebeğim y eni doğmuşken
cokmu yaralandım kı yenilenemiyorum diyorum
Lütfen paylaşalımmı
fikirlerinize ihtiyacım var inanınki.. yol gösterirsiniz destek verirsiniz, bilmiyorum
Çok teşekkür ederim
buarada ben 24 yaşındayım

Böyle bir tecrübem yok ki böyle bir konuda da tecrübe olmaz
deneyimler olabilir olgunluklar olabilir.
2. evliliğini yapıp hala eşini ailesini mutsuz eden erkekler de var,
demek ki tecrübe değil kişilikler ve anlaşmalar önemli.
Sizin konunuzu hatırlıyorum, çok zor süreçlerden geçmişsiniz
belki de yavrunuz olmasaydı bu kadar ince düşünmezdinizz.

Arkadaşınızın ailesinin tepkisi büyük ihtimalle çocuklu olmanız.
Ama bence iletişiminiz iyi ise ailenizde arkanızdaysa devam edin.
Eğer siz yaralarınızı sardıysanız ve yeni yolunuzda mutlu olacaksanız
bu şansı siz de hak ediyorsunuzdur değil mi:34:

Son düzenleme:
Korkunuz çocuğunuzla ilgili olabilir.
Allah uzun ömürler versin o olduğu için cesur davranamıyorsunuz.
Ben de bir evlilik yapamam herhalde. Hele başka biriyle evlenip çocuk sahibi olmayı asla istemezdim. Eşim ya kendi çocuğu olduğunda diğer çocuklarımı üzerse diye.
...
bence hiç evlenmemiş biriyle evlenmeniz şans. Kim ne derse desin.
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.
Bence herşeyi konuşun. Tüm korkularınızı.. Açıkça konuşun

tabi evet ben yanlış dile getirmişim güzel deyinmişssiniz
evet cocuklu olmam sorun
cocuksuz olundugunda cevre ve ortam farklı soylemesende olur ama cocuk olunca ısın rengı degısıyor
ben aılemın tandıgı bıldıgı bırıyle evlılık yapmıstım ınanın hıc dusunmemısm oldu bıttıye gelıp hıc tartmamısım sımdı anlıyorum hanı alısverıse gıdelımmı eee gıdelım gıbı olmus resmen

Benim ailem arkamızda cok ıyı deıgl ama tanıyolar tanıstılar gözlemleyecekler elbette
arkadaşımda yanımızda oalcagını aılesınınde zamanla sındırecegını soyluyor

Yanı hayat planlarla yasanmaz bunu soyleırm hep ama nedense ınsan artık benım konumumda dusunmeden edemıyor ne neden nasıl dıye ..
İnşallah herşey çok güzel olur
İnşallah

bence cocugu olup olmaması ya da evlenip evlenmemiş olması sizin mutlu olup olmayacagını belirlemez...Ailesinin neden karsı oldugu da belli fakat sizin tanıdıgınız kadarıyla arkadasınızla mutlu olacagına inanıyorsanız ve ailenizde sizin arkanızdaysa neden olmasın derim ben.Fakat bu sefer yogurdu üfleyerek yemekte fayda var,arkadasını cok iyi gözlemle ve tanımaya calıs.

Benim kendi değil de ablamın tecrübesi var.. ablam da eşinden ayrıldı 3 sene önce.. çocuğu yok. şuan nişanlı.. nişanlısı ablamdan 3 yaş küçük ve hiç evlenmemiş.. yani böyle durumlarda kategorilere göre hareket edilmez.. Boşanmış veya hiç evlenmemiş hiç fark etmez.. kafalar uyuşsun yeter.. şuan o adamla mutlu musun ? gerisi önemli değil.. aileler sorun çıkarır mı Bilemem.. cahil insanlarsa sorun çıkarır ve sizi yipratirlar.. hakkında en hayırlısı olsun..

Umarım her şey bundan sonraki hayatınızda hep yolunda gider.
Eski eşiniz bebeğinizi ne sıklıkta görüyor?
Erkekarkadaşınızın ailesi ile ilişkisi nasıl? Sizin tarafınızda olmayı mı seçiyor onların sözüne daha fazla mı önem veriyor?

çok gençsin.. bir ömür boyu yas tutacak halin yok.

ailesi ortalığı ayağa kaldırmadıysa çok dert etme..
öncelikle bir erkek için 25 bence çok erken bir yaş evlilik düşünmesi için.. ben oğlumun bu kadar erken evlenmesini istemezdim şahsen..

her ana baba evladının mutlu olmasını ister (NŞA) bu nedenle seninle evlenmek istediğini söylediğinde erkek arkadaşının ailesinin biraz olsun tepki göstermesini doğal karşılamak lazım.. kaygılanmaları önyargılı olmaları doğal değil mi?
sen anne olmayı tatmışsın, evliliği yaşamışsın.. ama erkek arkadaşın bunu ilk kez yaşayacak.. ayrıca çocuğun nedeniyle belki hayatın boyunca görüşmen gereken bir "biyolojik baba" var..

bence, ailesinin tepkilerini anlayışla karşıla ve zaman tanı.. önyargıları yıkmak zordur ama imkansız değildir..

ben 25 yaşındaki bir erkeğin evliliği kaldırabilecek olgunlukta olduğundan şüphe ederim.. eminim çevrendeki insanlar da bu yüzden bu tarz yorumlar yapmışlardır..

bütün bunlar düşünülmesi gereken gerçekler.. amaaaaa

önemli olan içindeki ses.. erkek arkadaşına güveniyorsan, seni sahipleneceğini ,ailesine ezdirmeyeceğini düşünüyorsan ve bebeğin için endişelerini giderebiliyorsa ne bekar olması ne senden sadece 1 yaş büyük olması önemli..

acele etmeden karar vermen daha hayırlı olur gibi görünüyor..

İnşaAllah canım bebişinizle beraber çok mutlu olursunuz.

Ama işte tanıyorum diyorsunuz ama kimse aynı evi paylaşmadan
huyu karakteri net bilinmiyor( tabi istisnalar da vardır)
Sana saygı duyuyorsa ki
eski eşinle şu anda bebeğin ile ilgili görüşme durumların var
bu süreçte arkadaşın nasıl davranıyor
olaylara bakış açısı ne bunları gözlemleyebilirsin.

Son düzenleme:
Korkunuz çocuğunuzla ilgili olabilir.
Allah uzun ömürler versin o olduğu için cesur davranamıyorsunuz.
Ben de bir evlilik yapamam herhalde. Hele başka biriyle evlenip çocuk sahibi olmayı asla istemezdim. Eşim ya kendi çocuğu olduğunda diğer çocuklarımı üzerse diye.
...
bence hiç evlenmemiş biriyle evlenmeniz şans. Kim ne derse desin.
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.
Bence herşeyi konuşun. Tüm korkularınızı.. Açıkça konuşun

benım annem babam sag bırde abım var benden 9 yas buyuk
abıme cok sıgındım konustum anlattım dertlestım agladım
bana bırsey olsa bır kardesı olmalı oglumun yanlız kalmasın
bırde ogluma cok zorluklardan sonra kavustum hemen ustune bunlar yasandı ve hıc anlayamadm sevıncını mutlulugunu
2 tane daha cocugum olsun ıstıyorum

onunla herseyı konusuyorum benı hıc yanıltmadı soyledıklerının aksını yapmadı bendende hıc utanmadı yada saklamadı herseyıme cevap verıyor
heycanlıyımda ıcım sonuk degıl
yalnız kalmakta ıstemıyorum arkadasın dostun aılen olursa olsun es baska bısey hayat arkadasın ya oyle ozel oyle kıymetlı olmalıkı
Insallah sende hayatında cok mutlu olursun herseyı unutmus korkuları yenmıs oluruz
teşekkür ederım yorumların ıcın :48:

dün sabah inan bu soruyu eşime bende sordum..oda cevap veremedi dedi bizim için geçerli değil nerden aklına geldi şimdi diye:44:..dizide gördüm kadının oğlu var... kızı olan bi adamla evleniyo ..ve kıza babadan gizli üveylik yapıp adını çıkarıyo köyde....açıkcası doğru insanı bulmak bu devirde zor bide çocuğun varsa o dahada zor....ama benim çocuğum olsa bekar tercih etmem çünkü sen dul olduğun için her zaman akrabaları itici bi gözle bakabilir dul kadın aldı diye..çocuğum varsada oğlum varsa oğlu olanla evlenmek en mantıklısı..aynı yaş civarı....kızım varsa kızı olanla..hem onlar arkadaş olur hemde aynı cinsten oldukları için üveylikten dolayı çekincem olmazdı diye düşünüyorum...tabi önce evlenilecek kişinin karakteri iyice sorgulanmalı...çok zor valla bu devirde...allah yardım etsin bu durumdakilere inş..

bence cocugu olup olmaması ya da evlenip evlenmemiş olması sizin mutlu olup olmayacagını belirlemez...Ailesinin neden karsı oldugu da belli fakat sizin tanıdıgınız kadarıyla arkadasınızla mutlu olacagına inanıyorsanız ve ailenizde sizin arkanızdaysa neden olmasın derim ben.Fakat bu sefer yogurdu üfleyerek yemekte fayda var,arkadasını cok iyi gözlemle ve tanımaya calıs.
evet haklısınız çok yönlü düşünüp karar vermeli önceden şans derdim şimdi diyorum Allah akıl vermiş düşünce vermiş birini tanıyorsun anlaşıyorsun hayatını değiştirecek şansları verıyorsun evlenıyorsun şansa bırakılmamalı düşünülmeli
Benim kendi değil de ablamın tecrübesi var.. ablam da eşinden ayrıldı 3 sene önce.. çocuğu yok. şuan nişanlı.. nişanlısı ablamdan 3 yaş küçük ve hiç evlenmemiş.. yani böyle durumlarda kategorilere göre hareket edilmez.. Boşanmış veya hiç evlenmemiş hiç fark etmez.. kafalar uyuşsun yeter.. şuan o adamla mutlu musun ? gerisi önemli değil.. aileler sorun çıkarır mı Bilemem.. cahil insanlarsa sorun çıkarır ve sizi yipratirlar.. hakkında en hayırlısı olsun..
cahillermi bilmiyorum ben çok sevdim annesini babasını eski eşimle ailesinden de hiç gecimimiz yoktu çok garip insanlardı anlatıp sinirlenmek istemiyorum tavuguma kışş dedi durumları değil daha ciddi şeyler bende cocuktum tabi bilemedim
bence ikinci evlilik eşi ölmüş biriyle yapılmalı illede yapılacaksa.
burcu _01
aslında senın yorumun altına yazacaktımda bu yorumu gorunce anlatım dedım
şöyle bakılıyor ; insan bır cocugu varken ayrılıyorsa ıkıncıye evlenmeyecek , evlenecekse oturup cocugun babasıyla gecınecek ama hayat bu kadar düz mantık gıtmıyor oyle yollara sokuyorkı
ben bosandım dıyorum
ben ıstemedımkı ayrılmak onca sıkıntıya ragmen mesela cınsellık hıc yoktu bebegımız olunca halledıcez dedık oyle ıstemıstı cunku bebekte tüp bebek ama hıc bıseye fırsat verılmedı ben ayrılıga mecbur bırakılan taraffım ona asık olmamıstım ama sevmıstım
severekte ayrıldım
Umarım her şey bundan sonraki hayatınızda hep yolunda gider.
Eski eşiniz bebeğinizi ne sıklıkta görüyor?
Erkekarkadaşınızın ailesi ile ilişkisi nasıl? Sizin tarafınızda olmayı mı seçiyor onların sözüne daha fazla mı önem veriyor?
İnşallah aminn
ilk kez gördü 19 aylık gecen cumartesı gordu hc arayıp sormamıstı ılgılenmemıstı
ben gorusmedım
ailesiyle arası iyidi ama suanda tepkiliymiş ben cok dahil olmak ıstemıyorum arada soruyorum ama işin içine girmek istemiyorum benim için ailesinide silsin asla istemem hatta bu kafamı karıstırır
benım yanımda oalcagını soyluyor cahıller dıyor anlısacaklar dıyor
çok gençsin.. bir ömür boyu yas tutacak halin yok.

ailesi ortalığı ayağa kaldırmadıysa çok dert etme..
öncelikle bir erkek için 25 bence çok erken bir yaş evlilik düşünmesi için.. ben oğlumun bu kadar erken evlenmesini istemezdim şahsen..

her ana baba evladının mutlu olmasını ister (NŞA) bu nedenle seninle evlenmek istediğini söylediğinde erkek arkadaşının ailesinin biraz olsun tepki göstermesini doğal karşılamak lazım.. kaygılanmaları önyargılı olmaları doğal değil mi?
sen anne olmayı tatmışsın, evliliği yaşamışsın.. ama erkek arkadaşın bunu ilk kez yaşayacak.. ayrıca çocuğun nedeniyle belki hayatın boyunca görüşmen gereken bir "biyolojik baba" var..

bence, ailesinin tepkilerini anlayışla karşıla ve zaman tanı.. önyargıları yıkmak zordur ama imkansız değildir..

ben 25 yaşındaki bir erkeğin evliliği kaldırabilecek olgunlukta olduğundan şüphe ederim.. eminim çevrendeki insanlar da bu yüzden bu tarz yorumlar yapmışlardır..

bütün bunlar düşünülmesi gereken gerçekler.. amaaaaa

önemli olan içindeki ses.. erkek arkadaşına güveniyorsan, seni sahipleneceğini ,ailesine ezdirmeyeceğini düşünüyorsan ve bebeğin için endişelerini giderebiliyorsa ne bekar olması ne senden sadece 1 yaş büyük olması önemli..

acele etmeden karar vermen daha hayırlı olur gibi görünüyor..
evet bende senın gıbı dusunuyorum ve etrafımdakılerde 25 yas erken ama zaten hemen evlenmeyız seneye denılıyor ama bakıcaz suanda hıc net bısey soylıyemem
kızmıyorum onlara beklıyordum aslında
cevreden etkilendiler böyle değillerdi sevmişlerdi bence onlarda beni
ve yukarda dedimya bende sevdim onları
bıyolojik babayla ben hıc gorusmedım mahkemeden sonra
oglumuda yenı gormeye basladı gorusmeyız bız cok cırkın bıttı cunku
İnşaAllah canım bebişinizle beraber çok mutlu olursunuz.

Ama işte tanıyorum diyorsunuz ama kimse aynı evi paylaşmadan
huyu karakteri net bilinmiyor( tabi istisnalar da vardır)
Sana saygı duyuyorsa ki
eski eşinle şu anda bebeğin ile ilgili görüşme durumların var
bu süreçte arkadaşın nasıl davranıyor
olaylara bakış açısı ne bunları gözlemleyebilirsin.

tabıkı ben bır arkadas olarak ıyıyımdır
işimide yaparım ama ikili ilişkilerde durum hep değişir kardeşinde olsa bilemezsin
arkadaşım nasıl davranıyor 1 aydır bu mevzu vardı ılk duydugumuzda bende oda cok uzuldu benı tesellı etmeye calsıtı ama hıc ıstemıyor paylaşmak ıstemıyorum dıyor ama cokta nasıl desem mudahil dğeil duruma ama kaygılanıyor
oglum sunnet oldu benım
klınıgın onunde bekledı oda akrabalarım vardı telefonla hep dınledı kesılırken pipişko
dışarıda kuzenlerım gormus bır asagı bır yukarı yuruyup sıgra ıcıyormus sıkıntılanmıs
aglamak gelıyo ıcımden analtınca anımsayınca cunku aynı kanı tasıyan adamın sevgısıne sahıt olmamak ama bambaska bırının gelıp bebeğimi sevmesi beni hem cok şaşırtıyor hemde hüzünlendiriyor

bızı sevdıgınden şüphem yok

ama bazen olurya acaba bana ulasmak içiin mi oglumu kullanıyor diyede düşündürmüyo değiller dikkatli ol diye uyarıldım ıkı yasca buyuk arkadasım tarafından
yanı ısın ıcıne gırınce labırent cok cıkmak zor
ıkı yol belırcek onumde
ve ınanınmutlu olamk ıstıyorum

Geçen yıl arkadaşım öldü benim. Kanserden.
Kaynanasının eziyetlerinden ve kocasının ezikliğinden hasta olduğunu düşünüyorum
Öyle büyük üzüntüler yaşadı ki kızcağız. Bir gün hasta olacağı belliydi.
İçine ata ata ezile ezile o pis hastalığa tutuldu.
Ve gencecik, küçücük yavrusunu geride bırakarak öldü..

benım annem babam sag bırde abım var benden 9 yas buyuk
abıme cok sıgındım konustum anlattım dertlestım agladım
bana bırsey olsa bır kardesı olmalı oglumun yanlız kalmasın
bırde ogluma cok zorluklardan sonra kavustum hemen ustune bunlar yasandı ve hıc anlayamadm sevıncını mutlulugunu
2 tane daha cocugum olsun ıstıyorum

onunla herseyı konusuyorum benı hıc yanıltmadı soyledıklerının aksını yapmadı bendende hıc utanmadı yada saklamadı herseyıme cevap verıyor
heycanlıyımda ıcım sonuk degıl
yalnız kalmakta ıstemıyorum arkadasın dostun aılen olursa olsun es baska bısey hayat arkadasın ya oyle ozel oyle kıymetlı olmalıkı
Insallah sende hayatında cok mutlu olursun herseyı unutmus korkuları yenmıs oluruz
teşekkür ederım yorumların ıcın :48:

Ben de kardeşin çok önemli olduğuna inanıyorum. Benim de kardeşimle aram süperdir.
Mutlaka günde 3-4 kez konuşuruz. Ondan daha çok güvenidğim sadece annem ve babam.
Benim şansım 2 tane çocuğumun olması.
Bir de ben sanırım hastalık derecesined çocuklarıma düşkün olduğum için, onları acıtacak birşey olsun istemiyorum belki de ondan hassasiyetim. Yeni eş çocuklarımı üzerse diye.
Madem bu kadar güveniyorsunuz. Demek ki size bunu sağlamı.
Mutluluklar dilerim

Ben de kardeşin çok önemli olduğuna inanıyorum. Benim de kardeşimle aram süperdir.
Mutlaka günde 3-4 kez konuşuruz. Ondan daha çok güvenidğim sadece annem ve babam.
Benim şansım 2 tane çocuğumun olması.
Bir de ben sanırım hastalık derecesined çocuklarıma düşkün olduğum için, onları acıtacak birşey olsun istemiyorum belki de ondan hassasiyetim. Yeni eş çocuklarımı üzerse diye.
Madem bu kadar güveniyorsunuz. Demek ki size bunu sağlamı.
Mutluluklar dilerim

Çok teşekkürler Allah hepimzie mutlu ve huzurlu yaşamayı nasip etsin

Bu böyle kriterlendirilmemeli.
Arkadaşına ve ailesine göre karar vermelisin.
Arkadaşın sahiplenici ve gerçekten iyi biriyse aileyi bile salla.
Her şey arkadaşında biter canım.
Benim annem 2. evliliğini yaptığında ben 9 yaşında filandım.
Eşinin ilk evliliğiydi. Eşinin ailesi annemi istemedi vs.
Oluyor böyle şeyler. İlle kendini, ayrılmış boşanmış birine, yaşlı birine vs layık görme.

Back
X