2 haftalık evliyim kayınvalidem hergün görüşmek istiyor yalnız kalamıyoruz :(

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
arkadaşlar balayından geldiğim akşm direk kaynanamlara geldik yol yorgunusunuz demeden gece 12 ye kadar bizi bırakmadılar ki eve gidelim

daha sonraki günlerdede el öpme ziyaretlerine peşime takılıyorlar ailecek hep birlikte gidiyoruz.eşime yoruldum bu akşm ziyerete gitmeyelim evimizde kalalım diyorum sağolsu kırmıyo kaynanamlar çaya geliyo bu seferde.bende eşimde çalışıyoruz eşim işten 9,30da geliyo bi pazar günümüz var birlikte tatil yapabileceğimiz kayınpeder diyoki pazar günleri birlikte kahvaltı yapalım bu bizim aile geleneğimiz.eşimin kardeşleri size kalmaya geleceğiz diyolar evimizede 15 dk evleri.yok banyonuz çok güzel banyo olucam.kaynanam hergün görüşmek istiyor ya sizde ya bizde olalım diyo.yeni gelinim diye seslemiyorum ama sinirlerim halt safada.eşimde beni anlamıyor az çıtlattım ailesinin yaptıkları normal geliyor onlara.oda sürekli gelin oturalım kalalım diyor.dün ilk defa yalnız kaldık evde.bugun kayınpeder diyoki dün annen size çay içmeye gidelim dedi.bende gelin yorgundur diye gitmeyelim dedim diyo alsanaalsanasmile
misafiikte okadar çok oturuyolarki gece 12yi geçiyor sonrada evi topla flaan derken gece 1i oluyor sonrada erken işe gittiğimiz için uyuyoruz balayından geleli daha tam onlamıyla eşimle birlikte olamadık akşm yorgunluktan yatağa zor atıyoruz kendimizi

mesafeli durmaya çalışıyorum gidelim kalalım derlerken yorum yapmıyorum ama sanırım yeterli olmuyor

kaynanamlarla arama mesafe koymak için ne yapmalıyım benimde bir evimin ,sorumluluklarımın olduğunu eşimle yalnız kalmak istediğimi nasıl hissettirsem.bilmiyorumkismile:umursamaz::çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Ben bu kadar kalıplar içinde boğulurdum, boğuluyorumda.
Bazı aileler çok içli dışlı ilişkiler içinde, hergün birlikteler.
Ama yeni evli insanların aynı bu ilişki içinde bulunmalarını bekleyemezler.
Eşinizin ailesi, oğullarının evlendiğini daha algılayamamışlar heralde.
Yeni evli insanları rahat bırakmalılar,
bunu düşünmek içinde alim olmaya gerek yok ama düşünemiyorlar işte.
Ve tepkini koymadığın sürece de bu böyle gider.
Yok pazar sabahları gelenekmiş beraber kahvaltı yapılacakmış,
yok hergün görüşülecekmiş, ben çekemem açıkçası.
Gitmeyerek tepkinizi koyabilirsiniz.
Yeni insanlar evlerinde yalnız kalamayacak mı, ne anlayışsız insanlar var.

ayyy çok boğucu bu ney yaa
hiç anlayışlı değiller
bunlar yeni evli çift cinsellik diye bişey var az rahat bırakın yani
ne düşüncesizlermiş...
kötü davransan olmaz ben çıkamadım işin içinden zor vallahi

ah be güzelim, evlenmeden önce hiç mi anlaşılmıyordu ailesinin böyle olacağı.

eşinin azıcık anne kuzusu olduğu.

en etkili çözüm uzak bir yere taşınmak galiba ama onu da işleriniz nedeniyle gerçekleştirmeniz zor gibi görünüyor.

bizim ailelerimiz çocuklarının büyüdüğünü ve bir aile kurduğunu kabullenemiyor.

Gerçekten çok can sıkıcı bir durum...

Canım hani yeni gelinim diye seslenmiyorum,yorum yapmıyorum yazmışsın ya,
bu işin yeni-eski gelini yok ki,hatta yeni olman senin için daha iyi.
Nasıl başlarsan öyle devam eder.
Bu aralar ses çıkarmazsan, herkes bu düzene alışır,
şimdi ses etmez de sonradan istemez olursan başını daha çok ağrıtırlar,
önceleri iyiydi, sesini çıkartmıyordu ne yaptık da bu gelin böyle değişti derler.

Seni bu halinle ilk baştan kabul edip,
çok sıkı-fıkı olmadan ilişki sürdürecekler.
Hem çalışıyormuşsun, en güzel bahanen ve hakkın bu bence.
Çalışan bayanın kendine, evine gücü kalmıyor bazen,
daha ne dertleri de hergün hergün biniyorlar tepenize...

Bi de kardeşlerin sizin banyonuzda ne işleri var,
banyo güzel sizdeyim, iyi bulmuşlar yolunu.
Canım daha başından hemen kes ayaklarını,
2 haftada ne çabuk alışmışlar hemen...

Canım eşine de, eşinin ailesine de işten çok yorgun geldiğini,
haftasonları da ev işleriyle uğraşman gerektiğini
ve eşinin ailesiyle hergün hergün haşır-neşir olmanın seni çok yorduğunu,
yıprattığını dile getirmelisin.
Eşin belki başta ters çıkar, hoşlanmaz
ama sen ısrarcı oldukça o da, ailesi de senin istememe durumunu kabulleneceklerdir.

eşinde olay biter cnm.
yani sen ne kadar istemesende gitmek zorunda kalıcaksın
tabi eğer eşine bunlar normal geliyorsa gitmezsende evinde huzursuzluk olucak.
kaynanalar neden bu kadar anlayışsız.
ben 3 günlük evliydim
kaynanamla karşı karşıya oturuyoruz.
akşam 1 e kadar bende durmuştu görümcemle.bide sarma sarmıştık ertesi günü bayramdı.
off offf

eşine hayatım biz yeni evliyiz ve biraz kend,i kendimize kalmaya ihtiyacımız var daha çok yeniyiz de ve bu gitme gelmeler azaltabilirmiyiz de umarım anlıcaktır seni çalıştıgımızdan birbirimize vakitayıramıcagız ve uzaklaşcak zamanla de

ayyyy fenalık geldi okurken valla benım en en en en nefret ettigim seyler bunlar yeni evli insanların evine gelinilirmi yaa hadi onlar görgüsüz eşin bari mesafe koysun cünkü sen ne yaparsan yap anlamazlar küfürde etsen iki gun sonra yüzsüz yüzsüz gelirler hee tabi sen kötü gelin olursun ama oglunun yanında senını cıkarmaz o yüzden eşin yapacak ne yapacaksa bi şekilde dur diyecek onlara tek tavsiyem onlar gelince kendını parcalama hoş tutayım die ...

ayyy bende de aynı dert war:2:
bende 17 günlük ewliyim aslında bizde de aynı durumlar oluyo
ben çok gitmek istemiyorum
gecenlerde gittik cumartesi günü kaldım pazar günü eşim çalısmıyor çarsıya cıktık aksama dolma yapmıs gelin dedi
çarşı dönüşü gittik eşime dedim ki bak çok oturmayalım yemekten 1 saat sonra kalkalım biz yeni ewliyiz dedim eşimde allahtan kırmadı beni zaten en basında tawrımı koymustum
kalkalım dedik bugün de kalın diolar onlara kalsa hiç ewimize gelmeyelim
çok gitmemeye çalısıyorum nie gelmiyosunuz die kzııyolar ama alıstırmak istemiyorum

tawrını en basından koymalısın cnm eşinle konus
bizimki ilk günlerde hep gitmek istiyodu hatta ewlendiğimizn ertesi günü annemlere gidelim dedi
kızdım bende yeni ewliler ewden çıkmaz bikaç gün el öpmeye gidicez ama 2 3 gün geçmesi lazım dedim
allah yardımcın olsun cnm

DİREK EŞİNE SÖYLE BEN DÖYLE YAPAMAM BOĞULURUM DE.. hatta ailenle aramda hiç bir sorun yokken bu işekilde davranmaya devam ederlerse ben gitgide senin ailenden uzaklaşıyorum soğuyorum gitmek istemiyorum de. kendi evimi düzenimi bilmek istiyorm ben böyle bir evlilik hayal etmedim. doğru düzgün seninle birlikte bile olamıyoruz bu kadar gidip gelme yoğunluk yüzünden de. böyle devam ederse sonrasında dzeltemeyiz ailen artık gelin veya biz gelelim dediğinde de yorguynuz dinlenicez falan de yavaş yavaş görüşme sıklığımızı azaltalım de.

hiç görüşmeyelim demiyorum ama bari haftada bir olsun bizim ayrı bir ev olduğumuzun başbaşa birşeyler yapabileceğimizi falan anlamalılar yoksa ilerde çok daha büyük sorunlar doğacak daha 2 hafta olmuş evleneli şu yaşadığım strese bıkkınlığa bak lütfen hayatım bi çaresine bakalım de.

daha cicim ayındasınız herhalde kırmaz :D

BİR ŞİZOFREN KAYNANA DAHA.
OĞULLARI EVLENİNCE KIYMETE BİNİYOR.
60 YAŞINDAKİ KADINLAR GENCECİK İNSANLARLA AŞIK ATIYOR.
ŞİZOFREN İŞTE. :kahve:

ay can arkadaşlarım benim çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
gerçekten okadra zor bir durumki
eşimde aileme çok iyi davranıyor ben ailesine sert çıkarsam oda benim aileme yapar ailemde buna çok üzülür.ama benim ailem gelmeyi bırak akşm 9dan sora aramıyorlar musait olmazsınız diye.bu böyle giderse eşimin ailesine gitmemek için her sefer bahane uyduracağım belki ozaman anlarlar..eşimlede bunun için aram açılacak off yeni evliliğimin tadına varamadan ilerdeki günler için umutsuzluğa düşmeye başladım.

Vallahi güzelim önce eşine söz geçirmelisin sonrada kaynana açık açık söyle hafta sonlarında işlerinin oldu her vakit görüşemiyeceğini laftan anlamıyorsa bencilse sen bildik ve yapmak istediklerinde ısrarcı ol kaynana seni parmağında oynatmasın ve bunuda alışkanlık edinmesin

sizin ailenizede bukadr sdık gitmeyi isteyin bakalım ne tepki vercek eminim istemicektir kendine yapılmasını istemedigi şeyi sizede yapmasın sıkmasın sizi bence yen,iyken daha doycaksınız ailelele gidip geldikçe tadını çıkarsın yeni olmanın eşine vakit ayırsın bence

seni anlıyorum şuan yapabiliceğin bana göre pek bişi yok
tavrın zaten normal daha fazlası şuan sorun yaratabilir...
yeni gelin olduğun için gidip gelmeler çok sık olabilir olmaması lazım tabikide onların sizin yeni evli olduğunuzu ve yalnız kalmaya ihtiyacınız olduğunu bilmeleri gerekir
yaptıkları çok yanlış bana göre..ayıp en azından...
ama şuan yapabiliceğin pek bişi yok gerçekten eşinle bu konuyu konuşmak dışında..
eşine onunla yanlız kalmak istediğini ve yeni evli olduğunuzu biraz senin açından bakmasını sölersen seni anlicaktır muhakkak...

Valla geldiklerinde çevrelerinde pervane oldukça anlamıycaklardır verdikleri rahatsızlığı. Yorgunluğunu falan belli et canım, eğer tutup kocana da söylerlerse de "bak gelin bizi iyi karşılamıyo" falan diye, "valla farkında değilim canım, malum bütün gün çalış bide eve gelip hizmet et, bazen bazı açıklar verebilirim bende makine değilim yani" dersin.. anlasınlar biraz.. Normal birşey anlatır gibi yada espri yapar gibi konuşup arada söyle yani, tamamen susarsan öyle gider..

evlendiğimiz 2. hafta mı 3. hafta mı ne, kaynanam geldi ama aynı apartmanda oturduğumuz ve anahtarımız onlarda da olduğu için zili çalmadan anahtarla açtı kapıyı girdi, "aaa anne? hemen kapının dibindeki odadayız ama zili çaldın da duymadık mı biz?kusura bakma"dedim. eşim de "anne çaldın dimi zili anahtarla girmeden önce?" dedi, kaynanam utandı, bi an düşünemedim oğlum kusura bakmayın dedi, söyliceni söyledi gitti, kırmadım ama napması gerektiğini söylemiş oldum. o gün bugün içerde oldugumu bilse ama açmasam bile anahtarla girmez..
Gerekirse aptala yat, ama laf arasında belli et yani yorgunluğunu rahatsızlığını..yoksa böyle gider..

Bayılacaktım okurken cook can sıkıcı bir durum bu.
Sürekli dip dibe olmak beni cileden cıkarır herhalde ama ben dayanamazdım bir yerden sonra patlardım yani..

ay can arkadaşlarım benim çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
gerçekten okadra zor bir durumki
eşimde aileme çok iyi davranıyor ben ailesine sert çıkarsam oda benim aileme yapar ailemde buna çok üzülür.ama benim ailem gelmeyi bırak akşm 9dan sora aramıyorlar musait olmazsınız diye.bu böyle giderse eşimin ailesine gitmemek için her sefer bahane uyduracağım belki ozaman anlarlar..eşimlede bunun için aram açılacak off yeni evliliğimin tadına varamadan ilerdeki günler için umutsuzluğa düşmeye başladım.

b,eşimin aileside bizi hergün açğırıp dururdu.
ben eşime direk şöle dedim hayatım ben bambaşka bir ailede yetiştim ben böyle yaşamadım benim ailem yeni evlenen insanlara bu kadar sık gitmezler aramazlar çağırmazlarki bir birlerine alışsınlar düzenlerini kursunlar diye. ki düşün hiç bi akşam saat 9dan sonra aramışlar mı bizi. rahatsız etmek istemezler düşünürler böle şeyleri. ben böle bir ailede yetiştim ve beklentilerimde .kurduğum evlilik hayalimde hep bu yönde oldu. ve şimdi bu hıza ayak uyduramıyorm bir orta yol bulmalıyız de. ben birşey demek istemiyorum aile dersem eğer ben kötü olurum ailenle ama sen dersen sana kızmazlar senin annen sonuçta nazın geçer kaldırırlar de. kızma rest çekme yok sonuçta.
desin anne ya hergün gece yarılarına kadar ayaktayız sabahta işe gidiyorz çok yoruluoruz falan desin biraz bugün görüşmeyelim desin.
sonra ertesi gün bizim hanım yemek yapmış bizde evde yicez yarın görüşürüz desin. yani senin yapmak istediğin atlatmayı eşin yapsın. sonrasında da haftada bir görüşmeye oturtursunuz hatta benim eşimde yapmıştı bir süre sonra anne çok sık gelip gitme olunca dinlenemiyorm sabahları zor kalkıyorum sürekli geç kalmaya başladım artık haftada bir görüşelim sürekli açğırmayın falan demişti. onlarda alınganlık yapmamıştı yapsalar bile diyen gelin değil kendi oğlu :D

çünkü sen kendin işimiz var vs şeklinde atlatmaya başlarsan sonrasında seni değil direk eşini arayıp eşinle görüşme planlarını yapr eşinde tamam geliriz dedikten sonra sen kalkıp geri çeviremezsin. bak gör demedi deme:)

arkadaşlar balayından geldiğim akşm direk kaynanamlara geldik yol yorgunusunuz demeden gece 12 ye kadar bizi bırakmadılar ki eve gidelim

daha sonraki günlerdede el öpme ziyaretlerine peşime takılıyorlar ailecek hep birlikte gidiyoruz.eşime yoruldum bu akşm ziyerete gitmeyelim evimizde kalalım diyorum sağolsu kırmıyo kaynanamlar çaya geliyo bu seferde.bende eşimde çalışıyoruz eşim işten 9,30da geliyo bi pazar günümüz var birlikte tatil yapabileceğimiz kayınpeder diyoki pazar günleri birlikte kahvaltı yapalım bu bizim aile geleneğimiz.eşimin kardeşleri size kalmaya geleceğiz diyolar evimizede 15 dk evleri.yok banyonuz çok güzel banyo olucam.kaynanam hergün görüşmek istiyor ya sizde ya bizde olalım diyo.yeni gelinim diye seslemiyorum ama sinirlerim halt safada.eşimde beni anlamıyor az çıtlattım ailesinin yaptıkları normal geliyor onlara.oda sürekli gelin oturalım kalalım diyor.dün ilk defa yalnız kaldık evde.bugun kayınpeder diyoki dün annen size çay içmeye gidelim dedi.bende gelin yorgundur diye gitmeyelim dedim diyo alsanaalsanasmile
misafiikte okadar çok oturuyolarki gece 12yi geçiyor sonrada evi topla flaan derken gece 1i oluyor sonrada erken işe gittiğimiz için uyuyoruz balayından geleli daha tam onlamıyla eşimle birlikte olamadık akşm yorgunluktan yatağa zor atıyoruz kendimizi

mesafeli durmaya çalışıyorum gidelim kalalım derlerken yorum yapmıyorum ama sanırım yeterli olmuyor

kaynanamlarla arama mesafe koymak için ne yapmalıyım benimde bir evimin ,sorumluluklarımın olduğunu eşimle yalnız kalmak istediğimi nasıl hissettirsem.bilmiyorumkismile:umursamaz::çok üzgünüm:

canım benım kayınvalıdemde cat cat gelır hemde gelırken sadece oglunu aradı.
baktım olmuyor , (bıde oturup geceyarısı bızı bırakın sızın arabanız var derler.) geldıklerınden haftasonu ne kadar yorgun oldugumdan, yenı gelın oldugumdan bahsetmeye basladım. yanı o sıkayet ettıkce ben daha cok sıkayet ettım durumumdan . en sonda kapıdan bır gun ugurlarken anne haftaıcı degılde bundan sonra haftasonları beklerım gercı bu hafta sonu musaıt degılım bı yere gıdecegım sızı hafataya haftasnu beklerım dedım. heee bırde kocamı arayıp gelıyoruz deyınce ardından hemen kayınvalıdemı arayıp bu aksam musaıt degılım sızı su gun beklıyorum ama derım nazıkce.
dene ıstersen sende.

şimdiden tavrını koydun koydun yoksa işin bitti arkadaşım baştan karıştırırsan hep karışırlar hayatına bilgin olsun ona göre davran..

Back
X