2 Kardeş yaş farkı kaç olmalı?

mor3458

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2025
13
-16
1
Merhaba size bişey danışmak istiyorum, iki kardeşin yaş aralığı kaç olmalı? 5 6 yaş farkı sizce çok mu?

Merhaba size bişey danışmak istiyorum, iki kardeşin yaş aralığı kaç olmalı? 5 6 yaş farkı sizce çok mu?
Bence ideal su an aralarinda 1 buçuk yaş olup uykusuzluktan geberen bir anne olarak yazıyorum büyük olan 9 dedi mi çoktan uyumus olurdu bebekten sonra bütün düzen bozuldu biri birini uyandırıp duruyor ikiside küçük iksiide laftan sözden anlamıyor ama 6 yaşındaki bir çocuk anlayışlıysa az çok anlar

Ben dogurana kadar dört yaş olacak, göreceğiz bakalım nasıl olacak, şimdilik alışmış durumda sabırsızlıkla bekliyor, umarım sonrasında da böyle heyecanlı hevesli olur 😊

Bizim arada 3 yaş var. Ben ikinciyi doğurayım birlikte büyüsünler istedim bir daha ilerde çocuk büyütmek için başa sarmak zor olur diye. Ama o kadar zorlanıyorum ki anlatamam. İkiz olsalar bu kadar zorlanmazdım belki ikiz anneleri ne der buna bilmiyorum. Yenidoğanın ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda 3 yaşında uykusu, yemek sorunu olan üstelik kardeşini kıskanan bir çocukla da ilgilenmek çok zor. Kardeşine iyi ama sitemi bize. Mesela buraya konu açmaya gelmiştim. Odasındayken bebek ağlıyor oğlum uyanıyor, oğlum uyanıp yanıma gelince bebek uyanıyor. Gece ordan oraya maymun etti beni. Kendi yatağına alışması lazım diye gidip geri uyutuyorum o sırada uyuyakalıyorum yanında. Bebek ağlayınca hemen geri koşuyorum onun yanına ki oğlum da tekrar uyanmasın zaten zor uyudu diye, delirmeme az kaldı. Üstüne bir de sabah 6-7 gibi uyanıyor...

2 yaş olmalı bana göre en fazla :) büyükle ortanca arasında 4 yaş var ay keşke daha erken yapsaydım çok kıskandı çok zorluk çektim. Ama ortancamla küçük arasında 21 ay var Allah diyorum. Harika bir şey

Back
X