2. kedim

Madamgazel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
7.102
12.731
248
Selam kizlar

Yakin zamanda kedi sahiplenmistim evde tek kaliyor oyun icinde is yüzünden enerjim kalmiyor diye 2. kedi sahiplendim

Britisch ve tekir kirmasi siyam gibi görüntüsü 3 aylik cok tatli

Bugün geldi ama hemen koltugun altinda bir bosluga girmis cikmiyor nefes aliyor sikismamis istese cikar

Ama gidip uyucam kafama takiyorum bir sey olur diye

Gece cikar mi

Birde ilk kedim merakli odaya kapttim agliyor

Aslinda odaya yeni kediyi kapatacaktim malum zamanla alistirmam gerekiyordu

Evdeki kedimi özgür birakacaktim ama tersi oldu oturma odamiz mutfakla bir ve kapisi yok

Soruma gelince aranizda daha sonra ikinci kedi sahiplenen varsa alisma süresi ve tüyolarini paylasabilir misiniz

Loki 🫶🏻

Eklentiler

• IMG_9286.webp
    IMG_9286.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 91

babaya kötü bi haberim var o halde.
şaka bir yana, her canın alışma süreci çok farklıdır. örneğin, bi arkadaşım eve üçüncü kedisini getirdiğinde ortama kraliçe gibi girdi ve direkt olarak salonu bulup koltuğun ortasına kurulmuştu ve evdeki diğer kediler salona giremez olmuştu korkudan. bizim kız ise eve geldiğinde aylarca koltuğun altında saklanmıştı.
sadece zaman tanıyın. yeni geleni tek odada mama ve kumuyla tutup ilk kediyi daha geniş alanda özgür bırakmak daha mantıklı. onu da strese sokmamak lazım bu süreçte.
yeni bebek daha kısıtlı alanda yavaş yavaş etrafı keşfe çıktıkça diğer odaları açarsınız. gün içerisinde ara ara gidip sessizce yanında oturun ki kokunuza alışsın

babaya kötü bi haberim var o halde.
şaka bir yana, her canın alışma süreci çok farklıdır. örneğin, bi arkadaşım eve üçüncü kedisini getirdiğinde ortama kraliçe gibi girdi ve direkt olarak salonu bulup koltuğun ortasına kurulmuştu ve evdeki diğer kediler salona giremez olmuştu korkudan. bizim kız ise eve geldiğinde aylarca koltuğun altında saklanmıştı.
sadece zaman tanıyın. yeni geleni tek odada mama ve kumuyla tutup ilk kediyi daha geniş alanda özgür bırakmak daha mantıklı. onu da strese sokmamak lazım bu süreçte.
yeni bebek daha kısıtlı alanda yavaş yavaş etrafı keşfe çıktıkça diğer odaları açarsınız. gün içerisinde ara ara gidip sessizce yanında oturun ki kokunuza alışsın
Dediklerinizi yapicam insallah gece Veya yarin yavas yavas cikar

Dediklerinizi yapicam insallah gece Veya yarin yavas yavas cikar

kendisinin güvenli bir ortamda olduğunu hissederse yavaş yavaş çıkıp keşfetmeye başlar. aslında bu açıdan pnu küçük odaya kapatmak daha yararlı oluyor çünkü açık kapıların ötesinde ne olduğunu kestiremedikleri için daha korkutucu oluyor onlar için. kapıyı kapatarak alanı sınırlandırdığında daha güvenli hissediyorlar.

Selam kizlar

Yakin zamanda kedi sahiplenmistim evde tek kaliyor oyun icinde is yüzünden enerjim kalmiyor diye 2. kedi sahiplendim

Britisch ve tekir kirmasi siyam gibi görüntüsü 3 aylik cok tatli

Bugün geldi ama hemen koltugun altinda bir bosluga girmis cikmiyor nefes aliyor sikismamis istese cikar

Ama gidip uyucam kafama takiyorum bir sey olur diye

Gece cikar mi

Birde ilk kedim merakli odaya kapttim agliyor

Aslinda odaya yeni kediyi kapatacaktim malum zamanla alistirmam gerekiyordu

Evdeki kedimi özgür birakacaktim ama tersi oldu oturma odamiz mutfakla bir ve kapisi yok

Soruma gelince aranizda daha sonra ikinci kedi sahiplenen varsa alisma süresi ve tüyolarini paylasabilir misiniz
Hepsi çok güzel tüyleri kadar ömürleri olsun (kara kedi candır elbette). Yeni gelen evi tanımadığı için saklanıyor. Kedileri odaya filan kapatmayın. 5 kedim var kesinlikle alışma süreci vs yapmadım kıhlaya tıslaya arkadaş oldular.

Yeni gelen evi tanımadığı için saklanıyor. Kedileri odaya filan kapatmayın. 5 kedim var kesinlikle alışma süreci vs yapmadım kıhlaya tıslaya arkadaş oldular.
Ben de bunu istiyorum cünkü ilk kedim nefret eder ama bu gece oglumla uyucak zaten ara. Ara oglumla uyudugu icin aliskin

Yarin birakacam ikisini bakalim insallah cabuk uyum saglarlar

Ben de bunu istiyorum cünkü ilk kedim nefret eder ama bu gece oglumla uyucak zaten ara. Ara oglumla uyudugu icin aliskin

Yarin birakacam ikisini bakalim insallah cabuk uyum saglarlar
Sıkıntı yaşayacağınızı sanmam. Biraz kıhlama biraz tıslama bu şekilde iletişim kuruyorlar. Kediler alanlarını korumayı severler yabancılardan da rahatsız olurlar. Mamasının ve suyunun eksilmediğini, karnının hala doyabildiğini anladığında tepki vermeyi keser.
Benim bir numaralı kedi artık o kadar bunalmıştı ki her yeni kedi geldiğinde kuyruğunu patpat vura vura bir hal oluyordu. 3 numaralı kedim de 4 ve 5 gelince yüzüme tükürüp kaçmaya başladı. Candır onlar.

ikinci kedim yok ama ilk kedim eve geldiğinde o da koltuğun altındaydı sürekli. hiç üstüne gitmedim. gece biz yattıktan sonra ilk defa çıkıp mama yemişti. sonraki gün biz salondayken de biraz dolandı ama uyumaya hep koltuğun altına gitti. 3.gece uyuyorum bi baktım bi sey bana yaklaşıyor kfkfk geldi koynumda kıvrıldı uyudu 🥰 zamanla bunu da bıraktı ama 😂 evin sahibi gibi simdi koltuklarda yayıla yayıla uyuyor 😂

stres yapmayın zamanla alışır 🥰🥰 diğer kediyle sizin gözetimiz olmadan bir araya gelmesinler ilk etapta yeterli. kedi evin gğvenli olduğunu ikna oldukca çıkacaktır 🥰

my mister my mister iki kedi anası olarak bir ek at konuya.

Benim bir kedim var oda ilk geldiğinde saklanıp duruyordu. Şimdi eve yabancı gelince yine saklanıyor. Onun dışında sanırım o bizi sahiplendi.
Küçük kediyı odaya koyup ikisini ara ara kontrollü buluşturup tanışmanız lazım sanırım

Merhaba konu sahibesi :)
İlk kedimi sahiplendiğimde aynı sizinki gibiydi koltuğun altından çıkmazdı hiç hele gündüzleri orda dururdu el ayak çekilince mamasını yer kumuna giderdi sabaha kadar da oynardı aradan bi hafta geçti alışmaya başladı gündüzleri çıkmaya başladı sonra sonra da gocaman tosbik oldu işte 🧿🥰
İkinci kedoya gelince vallahi işin aslı ben iki üç gün yatak odasında baktım ilk kedim büyüktü ikinci küçüktü biri tekir biri sarman çünkü yavaş yavaş göstermeye başladım sonra büyük olan kabullenmedi kabullenmiş gibi yaptı o konuda biraz sıkıntı yaşadım zor oldu ama alıştılar çok şükür
Yavaş yavaş alıştırın günzdüzleri gözetleyin sürekli mama su kaplarını ayrı ayrı uzak mesafelere koyun zaten sancılı süreç en fazla iki hafta falan sürüyor sonra sizi takmıyorlar bile
Bizimkiler haylaz olduğu için bu kadar uzun sürdü belki sizinki o kadar bile sürmez içiniz rahat olsun alışırlar tez vakitte merak etmeyin 😇

Back
X