2.kez doğum yapanlar bakabilrimi

Aysemaysem2020

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
634
312
303
Mardin
Merhaba, ilk doğumu normal oldu ve çok zordu yaklaşık olarak 8 saat sancı çektim halen daha ikinci doğumdan korkuyorum, ikinci doğum daha kolay oluyor diyorlar tecrübeli anneler bilgi verebilir mi
2.sezeryan olmak istiyorum ama sezeryan dada bir tık korkuyorum sizce ikinci doğumu normal yapınca ilkinndeki gibi ağrılı ve uzun sürer mi
Sezeryan devlet yapmıyormuş özelde yaptırmak gerekiyormuş istiyorsam

Merhaba, ilk doğumu normal oldu ve çok zordu yaklaşık olarak 8 saat sancı çektim halen daha ikinci doğumdan korkuyorum, ikinci doğum daha kolay oluyor diyorlar tecrübeli anneler bilgi verebilir mi
2.sezeryan olmak istiyorum ama sezeryan dada bir tık korkuyorum sizce ikinci doğumu normal yapınca ilkinndeki gibi ağrılı ve uzun sürer mi
Özelde sezeryan yapamaz bi sıkıntı olmadığı sürece sen 8 saat çekmişsin 23 saat çektim ben çift suni sancı yedim normal doğum en iyisi Allah sabrını verir kendini korkutma

Devlette zaruri olmadığı müddetze sezeryan olmuyor genelde evet canım. Sezeryen olma derim ben sezeryan oldum 3 günde ancak toparlıyorsun ki o bile genel olarak 1 haftayı buluyor. Normal doğumda o sancıyı bebek doğana kadar çekyorsun ama sezeryanda dikiş acıları hep seninle olacak.. 8 aylık olduk mesela sezeryan yerim hala uyuşuktur. Üşütünce ağırır.. ters bir harekette ağırır oğlum vurduğu zaman ağırır.

2. Yapmadım kendı tecrübem değil özelde isteğe bağlı sezeryan oluyor ama o sezeryan sonrası kesık agrısı sancısı vs de var oda kolay değil benımde çevremde duyumlarıma göre ılk doğum zor ama ıkıncısı daha kolay oluyormus 🤗

Yani işte benimde korkutan sizlerin yazdığı sezeryan sonrası ağrılardan korkuyorum ikinci çoçuk için hazır değildim doğuma yani sezeryan sancı dan kurtuluş gibi geliyor akla ama sonrasındaki ağrılarıda yaşayanlar anlatıyor bilemiyorum ne yapsam çok kararsızım

Yani işte benimde korkutan sizlerin yazdığı sezeryan sonrası ağrılardan korkuyorum ikinci çoçuk için hazır değildim doğuma yani sezeryan sancı dan kurtuluş gibi geliyor akla ama sonrasındaki ağrılarıda yaşayanlar anlatıyor bilemiyorum ne yapsam çok kararsızım
Normal ol sancıyı sadece o an çekersin sonra ranatlarsın bebeğinle de güzel ilgilanirsin. Sezeryanda ilk 10 gün yatarken kalkarken bile ağrın oluyor.. epidural normal doğum var..sadece kaslmaları hissedilyorsun mesela sancıyı değil.. bu da bir seçenek olabilir

İlk doğum 36 saat suni sancılı oldu o kdr zordu ki anlatamam dün sabah ta kızımı kucağıma aldım kendi sancımla 2 saatte doğumum oldu çok rht oldu sezeryan hiç düşünmedin kötü düşünme inşallah sende bir avazda doğurursun 🙏

Devlette zaruri olmadığı müddetze sezeryan olmuyor genelde evet canım. Sezeryen olma derim ben sezeryan oldum 3 günde ancak toparlıyorsun ki o bile genel olarak 1 haftayı buluyor. Normal doğumda o sancıyı bebek doğana kadar çekyorsun ama sezeryanda dikiş acıları hep seninle olacak.. 8 aylık olduk mesela sezeryan yerim hala uyuşuktur. Üşütünce ağırır.. ters bir harekette ağırır oğlum vurduğu zaman ağırır.
Dikiş acıları neden hep seninle olsun ki ;) 3 günde iyileştim ben mesela uyuşukluk sırf sezeryan kesisi icin uyustrldgu icin ameliyt sonuçta 1 aya o da geçti. Izi bile yok gibi herkesin aynı değil o yüzden yazmak istedim. Hamile insan her şeyi gözünde büyütür ya mutlaka normal doğumunda sezsrynn da artıları eksileri vardır. Sağlıcakla 🤗🤗

2. Doğumum ama 2. sezaryen siz normal doğumu sormuşsunuz.
Sezaryenin zorluğu olmasa ssvd diye bir şey olmazdı. Tabi normalinde zorluğu yok değil ama konuyu şuraya getirmek istiyorum.
2. doğumlarda rahim nasıl açılacağını bildiği için daha kolay ve hızlı ilerliyor. Denemeden direkt sezaryen olmayın derim. He baktınız istediğiniz gibi ilerlemiyor, o zaman doğumunu seçmek tabi ki bizlerin elinde.. Zehir etmektense mutlu olacağımızı seçmekte bir sorun yok bence. İki doğum şeklinin de kendine göre eksi ve artıları olduğu bir gerçek.

Dikiş acıları neden hep seninle olsun ki :KK66: 3 günde iyileştim ben mesela uyuşukluk sırf sezeryan kesisi icin uyustrldgu icin ameliyt sonuçta 1 aya o da geçti. Izi bile yok gibi herkesin aynı değil o yüzden yazmak istedim. Hamile insan her şeyi gözünde büyütür ya mutlaka normal doğumunda sezsrynn da artıları eksileri vardır. Sağlıcakla 🤗🤗
Valla bilmiyorum ama 12 yıl önce sezeryan doğum yapmış tanıdığım var hala uyuşuk ve üşütünce ağrısı olur.. hastanedeyken de 10 yıl önce sezeryan oldum sakın kendini üşütme üşütünce o kesi yerinde sancı olur demişti bir abla.. Arkadaşm var 2 yl önce sezeryan oldu onda da aynı şekilde.. 3. Gün bende ayağa kalktım ondan yana sorun yok. 10 gün sonra cam da sildim.. ama 1 hafta yatıp kalkarken çok zorlandım mesela.. ve 8. Aydayız dediğil gibi oğlum oynarken ayağıyla vursa acır, uyuşukluk hala var. Ve üşütünce de sızlıyor.. Konu sahibi sezeryan kolay diye de çok düşünmesin ikisinin de olumsuzluklarnı bilsin öyle karar versin. Ona bakarsanız çok rahat normal doğum geçirenlerde var etrafımda.. iki durum da kişiden kişiye değişir.. Ama olabiliteleri de bilsinler

Valla bilmiyorum ama 12 yıl önce sezeryan doğum yapmış tanıdığım var hala uyuşuk ve üşütünce ağrısı olur.. hastanedeyken de 10 yıl önce sezeryan oldum sakın kendini üşütme üşütünce o kesi yerinde sancı olur demişti bir abla.. Arkadaşm var 2 yl önce sezeryan oldu onda da aynı şekilde.. 3. Gün bende ayağa kalktım ondan yana sorun yok. 10 gün sonra cam da sildim.. ama 1 hafta yatıp kalkarken çok zorlandım mesela.. ve 8. Aydayız dediğil gibi oğlum oynarken ayağıyla vursa acır, uyuşukluk hala var. Ve üşütünce de sızlıyor.. Konu sahibi sezeryan kolay diye de çok düşünmesin ikisinin de olumsuzluklarnı bilsin öyle karar versin. Ona bakarsanız çok rahat normal doğum geçirenlerde var etrafımda.. iki durum da kişiden kişiye değişir.. Ama olabiliteleri de bilsinler
10 gün sonra cam sildgnz icin olabilir belki de geçmiş olsun.

2 normal doğum yaptım ve ikisinin arasındaki fark sadece sancı süresiydi.. İlk doğumda 10 saat sancı çektim ikincisinde sancının gelmesiyle bebeğin kucağıma verilmesi arasında sadece 2 saat vardı. Ama doğum esnasında ki ağrı aynıydı 🙄 korku açısından bende sezeryanı tercih ederdim herhalde ama arkadaşımdaki sezeryan yerini görünce onu düşünerekten vazgeçtim. Mecbur değilseniz tercih etmeyin derim.

Benimde ilk dogumum normal oldu. Ama normal dogum hicte normal degilmis onu anladim😂 cok zordu 20 saat sanci alttan kesikli bir dogum. Ikincide hic riske girmedim ozelde sezeryan oldum. Kiyaslamam gerekirse kesinlikle sezeryan. Sezeryani abartanlarin cogu normal dogum yapmayanlar. Ayaga kalkamam hemen toparlanamam uyusukluk gecince cok agrim olursa die cok korktum. Hic bisi olmadi cok rahat gecto. Tabiki agri oluyo ama ole cok fazla yerinde duramicak inleticek dayanilmicak bi agri degil. Zaten bol bol agri kesici veriyolar oda geciyo. Dogum sonrasi senle guzel ilgilenicek biri varsa sezeyan cok rahat.

İlk doğum 36 saat suni sancılı oldu o kdr zordu ki anlatamam dün sabah ta kızımı kucağıma aldım kendi sancımla 2 saatte doğumum oldu çok rht oldu sezeryan hiç düşünmedin kötü düşünme inşallah sende bir avazda doğurursun 🙏
Cnim benim hayirli uğurlu olsun bebisin gule gule saglikla büyüt ❤❤nickini degistirmissin en son 2019 ocak annesiydin acını yuregimde hissetmistim cok sukur mucizene kavusmmussun.nickimi degistirdigim icin tanimazsin cnim.

Back
X