Doğuma Hazırlık 2. kızıma isim önerisi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
NİSA: Kuranı kerimin 4. suresi anlamı kadın

BERRA: Doğru sözlü, hayır işleyen kimse

BETüL: O’nun nefsani kirlenmelere karşın korunmuşluğunu, iffetli ve onuruna düşkün olduğunu anlamlandırır

ESLEM: Allah'a tesim olmak anlamında

İREM: Cennet bahçesi

RANA:Güzel göze hoş gelen

TAHIRE: Hz Fâtıma’nın tertemiz olduğunu anlatan isimlerinden biri Bu isimle, Fâtıma’nın Peygamberimiz’den bir parça olduğu bilgisine atıf yapılır

ZİNNUR:Nur saçan

ZÜMRA: Güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın

SARA: 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. İbrahim'in hanımı. 3. Halis, katkısız, temiz

SARE : saf, temiz

MİNA: Liman

MİRAY: Ayın ilk günleri

BELİNAY: Cennette peygamber cicegi

AHLA: (Arapca) Çok tatlı. Pek şi¬rin.
FEYZA: (Arapca) 1. Suyun taşıp akması. 2. Bolluk, çokluk, verimlilik, fazlalık, gürlük, ilerleme, çoğalma. 3. İlim, irfan. 4. Feyz ile dolu olan.
LÂMİA: (Arapca) Parlayan, parıldayan parlak.
RÜVEYDA: (Arapca) - Hoş, ince, nazik, Rüveyde.
ZÜMRA: (Arapca) 1. Güzel, iyi ahlaklı. 2. Cesur, yiğit, yürekli. 3. Zeki, bilgili kadın.
NERMİN: (Farsca) – Yumuşak huylu,nazik
GÜZİDE: (Farsca.) - Seçkin, seçilmiş, beğenilmiş.
MELİKE: (Arapca) - Kadın hükümdar.

Bunlarin haricinde su isimlerde olabilir
Meryem Lena,
Nur Banu,
Nermin Dila,
Esin Rana,
Güzide Hira,
Melike Naz,
Hanzade

merhaba ilk kızımın adı elif zeynep şimdi 2.kızım yolda ablasının ismiyle uyumlu dine uygun bilindik güzel isim önerilerinizi bekliyorum.isimlerin anlamının kişileri etkilediğine inanıyorum henüz net bir isim bulamadım esma..., fatma... vs.
önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.:23:

Tam da Zeynep ismini önerecektim ki ilk kızının adı Zeynep'miş :) ♥ Sevde Gül, Sena Nur, bu isimleri de severim ben :) Allah bağışlasın evlatlarınızı :16:

çok güzel isimler bulmuşsunuz genede önerisi olanlara açığım. isimleri eşime beğendirebilecekmiyim bakalım.ilk kızımın ismini çok severek koydum şimdi bununda ileride ya keşke şu olsaydı demiyeceğim içime sinen güzel anlamlı olmasını istiyorum.İnşallah buluruz vede bütün hamişler içi sıra bende bebeklerine sağlıkla kavuşur inşallah. teşekkürler.

Merhaba canım öncelikle bebişin hayırlı olsun.. Benim bir yeğenimin adı elifnaz.. diğerii zeynep yaren.. birde zehramızz var ben zehra ismini çoook severim.. Tuana çisem mısra beste de kulağa hoş geliyor gibi..biz seçenekleri sunalım gerisi sana kalmış tabii :))

Yanlış yere yazmışım pardon :77:

Son düzenleme:
Back
X