• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 mi 3 mü embriyo transfer ettirelim.deneyimlerinizi paylaşır mısınız

nilg20480

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
8
0
86
İstanbul
merhaba ben transfer yaptıracağım yalnız 2 mi 3 mü embriyo tranfer ettirsem karar veremedim ilk denememde 2 tane transfer ettiler ama olmadı.bu sefer kararsızım.3 tranfer ettirsem ve 3 üz olursa erken doğum riski artacak belki hepsi gidecek öte yandan 2 tane transfer ettirsem ya gene tutmazsa ??????? kafam çok karışık .hamile arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz?siz kaç transfer ettirmiştiniz.

canım bence buna doktorun karar versin ben ılk denemede hıc karısmadım 2 den fazla koyarsak sorun yaratır dedi 1 i tuttu ama 2.5 aylıkken kaybettım şimdi yine doktoruma bıraktım

bana üç tane transfer edildi,üçüde tuttu.ama sevinemedik bile çünkü doktorlar hep risklerinden bahsetti ve bebeğimin birine fetal redüksüyon yaptırmak zorunda kaldık.Allah bunu kimseye yaşatmasın.şimdi ikizlerime hamileyim ve tek Duam onlara sağlıkla ve Hayırlısıyla kavuşabilmek.ikiz gebelikte riskli teke göre ama Allah'a emanetiz artık.yani en iyi kararı doktorun verir bence.tek olur sorun çıkar,üçüz olur sağlıklıca doğar.bunu bilemeyizki..

benim ilk denememde 5 tane koyuldu boş gebelik yaşadım..
2.denememde 3 tane koyuldu 1 tanesi tuttu yeni keseyi gördük...benim bildiğim kadarıylada dr.lar karar veriyor..yani bana bişey sorulmadı..
hatta 2.denememde embryolog 2 tane koyucaktık fakat dr.um 3 tane koyulmasını istemiş riske atmak istemiyorum demiş ve ondan 3 tane koyuldu...
zaten 2.denemen olduğu için sanada 3 tane koyarlar heralde...

arkadaşım ben ilk denememde 2 tane emb.transfer ettirdim doktora bıraktık fakat olmadı.Geriye kalan 3 emb.dondurtmuştuk ve 2 tedaviye doktor yine 2 tane transfer edelim dedi fakat biz 3.ye kıyamadık atılacaktı çünkü 3 tane transfer edildi hepside 1.kalite embr.idi fakat 1 tane tuttu bence buna sen karar vereceksin.............HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN inş...

benim embriyoloğum 30 yaşındaki bir kadında ,20 yaşındaki bir kadındaki kadar, hepsinin birden tutuverme olasılığı yüksek değil demişti.yaşım 30 olduğundan ilk denemede 3 ve 2. denemede 4 iyi kalitede embriyo konuldu..nitekim her ikisinde de hiç biri tutmadı.biz sebepsiz infertiliteyiz.benim deneyimim böyle..şartlar elverirse yine çok sayıda embriyo transferi düşüncesindeyim..gebelik aşamasını hiç görmediğimden, redüksiyon meselesini de ,mantıklı şekilde gözönünde bulunduramıyo olabilirim belki de...

bana da dün 3 embriyo verildi.bu ilk denemem ama doktorum yaşımdan dolayı 3 verelim dedi.bakalım sonuç ne olacak

banada ilkinde 3 emb.verildi. tuttmadı.dondurulmuşlarla denedim.4 adet verdiler. hamileyim ama ikiz mi tekiz mi bilmiyorum. Sadece 12.gün kan testim 181 di.Bence 3 iyidir.

bıldıgım kadarıyla buna doktorun karar verıo yasını ve varsa rahatsızlıgın ve dıger etkenlerı goz onune alarak tabıı.benım 2 tane 8hucrelım olmustu 2sıde tranfer edıldı ve bırısı suan beımle ben 26 yasındayım ama benımle aynı odada olan hanımlar vardı ıkısıde 30u gectıklerı ıcın ve embrıolar guzel bolunemedıgı ıcın doktor onlara 4 tane transfer etmıs.hatta bırı sızlandı bayagı ya 4ude tutarsa dıye.doktorunla konnus kafanda soru ısaretı kalmasın tam guvenle olsun cok takılma herseye

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim kafamda bişeyler şekillendi.ayrıca dondurulmuşlarla tutarmı korkusuda kalktı kafamdan çok teşekkürler hepinize.benimde yaşım 30 herhalde 3 iidir sizin anlattıklarınızdan ben bunu anladım sizlere çok ama çok teşekkürler..

Yaşım 35 ve bende ihtimali arttırmak için 3 embiriyo transferi düşünüyorum, doktorum ne der bilmiyorum fakat negatifi görmek istemiyorum artık, çoğul gebeliklerde riskleride biliyorum fakat 3 embiriyo kondu diye üçüde illaki tutar diye bişey yok, 1 tanede kalabiliyor geriye, ikisi kendiliğinden kaybolabiliyor, bu konuda bir arkadaşın böyle olmuş fakat konu güncelliğini yitirmiş yeniden canlandırmak lazım.

Back
X