• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Şubat 2026 Aslan Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri

as5 (2).webp

17 Şubat Güneş Tutulması öncesinde, bizi önümüzdeki iki yıllık yeni sürece hazırlayan bir dolunay fazına geldik. Bizi hayatın neşesinden ve pozitif yanlarından alıkoyan, keyfimizi kaçırıp ışığımızı söndüren her şeyi sistemimizden çıkarmak üzerine güçlü etkiler alıyoruz.

Haksızlıklar, manipülasyonlar, mobbingler, sert ve baskıcı sözler; sürekli "Ben haklıyım, benim fikrim doğru," diyerek diğerlerini değersizleştiren ve rencide eden tavırlar; ego, kibir, şımarıklık, mızmızlanma, kaprisler, takdir etmemek ve birilerini ezerek güç sahibi olmaya çalışmak...

Tüm bunlar, 2026 ve akabindeki yıllarda artık kendine yer bulamayacaktır.

Dolunay, bunları yılın başında bize gösterip ayıklatmak istiyor. Gökyüzü; "Bunu ben yapmadan sen fark et, kendin yap," mesajı veriyor. Bu yıl, pek çok şeyin köklü bir değişime gideceği net

Emeğimizin, sevgimizin yeteneklerimizin yeterli takdiri görüp görmediğini sorguluyoruz. Nasıl insanların, grupların ve ilişkilerin içindeyiz? Ne konumdayız? Ne kadar söz hakkımız var ve hangi ortak değerlere sahibiz? Bu alanlar adeta bir tarayıcıdan geçiyor ve sinyal veriyor; bu sinyalleri duyalım

"Tüm bunlar için değer mi?" cümlesini sıkça kullanabiliriz. Tespitlerimiz bizi ışık hızında kararlara yönlendirebilir; bu süreçte sakinlikle, doğru bir ifadeyle ve kendimizi bastırmadan konuşup ilerleyelim

Parlamak istediğimiz hayat sahnesi bizi bekliyor. Kendi ışığımıza emeklerimize sahip çıkmak için tam sırası. Kimlerle el ele parlayacağımıza, gelen sinyaller eşliğinde biz karar vereceğiz

Sanatsal sportif projeler, çocukluk yıllarımıza ait yeteneklerimiz, "İçimde ukde kaldı," denilenler, çocuklarımızın gündemleri, yatırımlarımız, aşk hayatımız, arkadaşlıklarımız ve ruhumuzu tatmin edecek her şey bu dolunayın konusu.

Bu dolunay'ın gücüyle,
Birilerinin ve korkularımızın bizim için kurguladığı gölgelerde daha fazla vakit kaybetmeden, kendimiz olarak parlamaya cesaret göstermek ve kimseye gölge olmamak dileğiyle 🌟💫✨

〰️Evren Türeci〰️

as11.webp

2023 Mart ayından bu tarafa devam eden eski dünya düzeninin son final sahnesi bu dolunay. Sahne yine görkemli, yine dikkat çekici.
Dolunay; egosu ödem yapmış “ ben yaptım oldu , ben otoriteyim ne dersem odur” diyen zihniyet ve sistemlerin çöküşlerini anlatıyor. Dün artık dünde kaldı.
İzleyiciler, her şeyin farkında ve sanki fırtınadan önceki sessizliğin içinde sıranın onlara gelmesini bekliyor.
Sahne açılıyor!
Artık “ KRAL ÇIPLAK”
Artık “ ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖZÜKTÜ”

Tüm gerçekler ortada. Dolunay, herkesin maskesini indiriyor. Yol ayrımları, kopuşlar var. Görkemli finaller var. Kimse kimseden üstün değil. Dün bu üstünlüğü savunan ve öyle davranan sistemler, bireyler şimdi kaçacak delik aramanın derdindeler.

Eski dünya düzenini temsil eden otoriter rejimler, kibirlerinin esiri olmuş zihniyetler, sahip olduğu ihtişamı, serveti , ismi başkalarını ezmek için kullananlar, haketmediği halde çok alkışlananlar; bu dolunay son kullanma tarihinizin geldiğini anlatıyor. Artık size vize yok.
Eşitlikten yana olanlar, kendi konfor alanının dışına çıkmaya cesareti olanlar, gözünü uzak ufuklara çevirenler 17 Şubat’tan itibaren sizin döneminiz başlıyor.

Sağlık açısından; kalp, göğüs, sırt, tansiyon, kaslar ve sinir sistemi rahatsızlıklarına dikkat!

as6 (1).webp

ASLAN DOLUNAYI

Çiçek açıyorum her bir tarafımdan.
Jüpiter Aslan seyrinin fragmanı gösterime girerken; tüm resimler, tüm tablolar…
Karanlık çizimlerimden grilere kadar olan–olmayan her şey, hepsi bana ait.
Yeniden başlıyorum binbir renkle…
Tüm karanlık resimleri kaldırdım duvarlarımdan.
Tüm gri renklere son veriyorum hayatımda.
Elim titremiyor artık, ruhum acımıyor.
Yeniden renkleniyorum.
Yürüdüğüm yolda bulduğum taşları renklendiriyorum; kendime yuva olmak için her fırçayı özgürlüğe atar gibi atıyorum.
Yeniden başladım çizmeye, özgürce renklendirerek.
Sahne benim, renkler benim.
İstediğim gibi şekillendiriyorum.
Duvarlarımı, bakınca en mutlu edecek renklere boyuyorum.
Sınırlarımı yeniden yapılandırıyorum.
Kendime dokundum; incinen her bir noktama tohumlar ektim.
Yeniden yeşertiyorum her şeyi…
Çürümüşlüğün içinden geçerken verildi tüm kararlar.
Daha büyük adımlar isteğimi susturamadım ve attım o adımları.
Kendimi yeniden renklendiriyorum.
Canım ne isterse onu çiziyor, onu konuşuyor;
sahnemi şenlendiriyorum.
Parlamayan hiçbir şeyi kabul etmiyorum,
ruhum kapalı.
Aslan zamanlarındayız…
Sahne benim.
Hayat benim.
Bu benim hayatım, benim senaryom.
Her şeyin yeniden yazılacağı coşkulu, hızlı zamanlara giderken…

Ruhunuz çiçek açsın, güzel kadınlar. 🌺✨

Aslan kova tutulmalarında tam olarak böyle olacağız:)
Öncesi zor ama sonrasi miss

as5 (1).webp

as5 (3).webp

as5 (4).webp

Doğru,güzel,başarılı,zengin,ihtişamlı,neşeli,mutlu olduğunu ispat etmene gerek yok ki ? Sen her neyi ispat etmeye ihtiyaç duyuyorsan bu sana birileri tarafından - gösterme gerekliliği - olarak aşılanmıştır. Görülmeyen galiptir çünkü çoğunluğun nezdinde. Oysa bir insan yalnızca kendisi için parlamalıdır,kendi evrenini ışıtmalıdır.Tüm evren seninmiş gibi parla diyor Rumi. Tüm evren senin çünkü. Bunu anladığında ışığına çekilen başka ışık huzmeleri olacaktır. Farketmeden çoğalacaksın. İspatsız,şahsiyetini zedelemeden,bulanmadan,zayi etmeden prensip edindiklerine,yenilmeden zamana,tevekkül halinde ve bir ağaç gibi kaygısız,bilge..

Bazen herkes seni alkışlar ama sahne arkasında yalnız ağlıyor olabilirsin. Bazen kimse seni görmez fakat seni her zaman gören birilerini gözden kaçırmış olabilirsin.

Hamuruna bak bi en çok kime,nelere,ne zaman kabarıyor ? Özüne bak yani. Aslı astarından büyük mü, küçük mü, taşıyor mu, daralıyor mu?

Giymişsin bir “herkesin gözü üstümde olsun” elbisesi. Gözün kendini görmüyor.

Aslan Dolunayı hem de pata küte karşıt bir çok gezegene . Ben isterim ki ezilme,büzülme, yenik düşme zamana, üzülme!

Kime göre,neye göre,ne için bu payetli elbise?

Sen rahat mısın bu ruhun içinde? Sen memnun musun bu çarkıfelekten?

Zafer çığlığını kimseler duymasa kaç yazar? Tebriklerin eksikmiş buna insan neden takar? İçinden içinden,kendi kendine patlat alkışı. En büyük orkestra zihninde.

Bunca yol yürüdün,aşmadın mı koca koca meseleler ? Geceye doğru akıyor zaman. Gün sonu raporunu veriyorsun nefesinin. Başında yastık, yarına yeni günün telaşı.

aslan burcu (1).webp

KOÇ: Aslan Dolunayı, aşk, yaratıcılık, hobiler ve çocuklarla ilgili konularda bir tamamlanma veya yoğunlaşma getiriyor. Uzun zamandır üzerinde çalıştığınız kişisel bir proje sonuçlanabilir veya duygusal bir ilişkide önemli bir farkındalık yaşayabilirsiniz. İçinizdeki coşku ve yaşam sevinci yükseliyor. Duygusal coşkunuz, riskli yatırımlara yönelmenize neden olabilir. Borsa veya spekülatif işlemlerde dürtüsel davranmaktan kaçının ve önemli kararlar alırken iyi değerlendirin. Kişisel ilişkilerinizde dengeyi korumalı, ben-merkezci tavırlardan kaçınmalısınız. Bu dönem, yaratıcı ifadenizi özgürce ortaya koymak ve tutkularınızın peşinden gitmek için uygun bir zaman.

BOĞA: Aslan Dolunayı, ev, aile ve köklerinizle ilgili konularda bir netlik veya yoğunlaşma getiriyor. Bir taşınma kararı, evle ilgili bir tamamlanma veya ailevi bir mesele duygusal bir sonuca bağlanabilir. İçinizde yuva ve güven arayışı ön plana çıkıyor. Bu dönemde iş ve özel hayat dengesini kurmak zor olabilir. Duygusal kararlar almaya yatkın olacağınızdan, önemli taahhütler veya büyük harcamalar konusunda aceleci davranmamalısınız. Sabırlı ve temkinli bir yaklaşım, hem ailevi hem de profesyonel hayatınızda daha sağlam ilerlemenizi sağlayacaktır.

İKİZLER: Aslan Dolunayı, iletişim, yakın çevreniz ve fikir alışverişinizle ilgili konularda bir netlik veya tamamlanma getiriyor. Bir eğitim süreci, yazılı bir proje veya önemli bir haberle ilgili beklediğiniz sonuçları alabilirsiniz. Zihinsel canlılığınız ve öğrenme isteğiniz artıyor. Bu zihinsel yoğunluk, sinir sisteminizi yorabilir, sağlığınıza özen göstermelisiniz. Ayrıca, çok fazla bilgi akışı karar vermenizi zorlaştırabilir. Dağınıklığa kapılmamak ve net bir odak noktası belirlemek, bu enerjiyi en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Fikirlerinizi cesurca paylaşın, ancak aceleci iletişimden kaçının.

YENGEÇ: Aslan Dolunayı, kişisel kaynaklarınız ve finansal değerlerinizle ilgili bir netlik veya tamamlanma getiriyor. Bir borç/alacak meselesi bitebilir, bütçenizle ilgili önemli bir karar alabilir veya kendi değerinizi yeniden değerlendirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Maddi konularda farkındalığınız artıyor. Bu finansal odaklanma, sosyal hayatınızda ani veya beklenmedik gelişmelere yol açabilir. Arkadaşlıklar veya grup içinde gerilim yaratabilir. Duygusal tepkilerle hareket etmek yerine, sakin kalarak hem paranızı hem de ilişkilerinizi koruyabilirsiniz. Dengeli adımlar atarak güvenliğinizi pekiştirin.

ASLAN: Dolunay burcunuzda gerçekleşiyor, daha çok öne çıkmak, kendinizi ifade etmek isteyebilirsiniz. Uzun zamandır üzerinde çalıştığınız bir proje tamamlanabilir veya önemsediğiniz bir konuda önemli bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Yaratıcı enerjiniz artıyor. İkili ilişkiler ve varsa ortaklıklarda dengeyi korumanız önemli. “Ben” odaklı davranışlar çatışmalara neden olabilir. Ayrıca, iş hayatınızda ani değişiklikler veya beklenmedik gelişmeler ortaya çıkabilir. Güçlü duruşunuzu korurken esnek ve uzlaşmacı olmak, bu enerjiyi en olumlu şekilde yönetmenizi sağlayacak. Dikkatinizi kendinizi geliştirmeye ve sağlığınıza verin.

BAŞAK: Aslan Dolunayı, ruhsal anlamda derinleşebileceğiniz ve kişisel farkındalığınızı artırabileceğiniz bir süreci işaret ediyor. İç sesinizi dinleyerek gelecek planlarınızı netleştirebilirsiniz. Öngörülemeyen koşullar, gizli kalmış veya farkında olmadığınız konular üzerinde bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. Bilinçaltınızda saklı duygu ve durumlar ortaya çıkabilir, bu da sizi yoran alışkanlıklardan ve korkulardan arınmanızı sağlayacak. Ruhsal sağlığınıza odaklanmak, içsel çalışmalara yönelmek ve içinizdeki sese kulak vermek önemli olacak. Aynı zamanda eğitim, sınavlar, yurt dışı ilişkileri, seyahatler ve hukuki konularda ani ve stresli gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Fiziksel ve ruhsal sağlığınıza daha fazla özen göstermeli, beklenmedik durumlara karşı sakin ve hazırlıklı olmalısınız.

TERAZİ: Aslan Dolunayı, sosyal hayatınıza ve hedeflerinize netlik getirecek. Arkadaşlık ilişkileriniz önem kazanabilir; bazı ilişkiler derinleşirken, bazılarında yol ayrımına girebilirsiniz. Dahil olduğunuz bir grup veya sosyal çevre ile ilgili konular netleşebilir. Uzun zamandır kurduğunuz bir hayal gerçekleşebilir veya artık size hizmet etmediğini fark ettiğiniz bir hedefin peşinden gitmekten vazgeçebilirsiniz. Bu süreçte kendinizi daha görünür kılmak ve yeni projelere dahil olmak isteyebilirsiniz. Yaratıcılığınız ve enerjiniz artarken, ani harcamalara karşı dikkatli olmalısınız.

AKREP: Kariyer, iş ve toplumsal statü konuları ön plana çıkıyor. İş hayatınızda uzun süredir emek verdiğiniz bir projenin tamamlanması ile hedefinize ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızın takdir görmesi, üstlerinizin veya etkili kişilerin ilgisini çekmeniz mümkün. Ailevi konularda dengeli olmalısınız. Duygusal kararlar vermeye daha yatkın olacağınızdan, önemli adımlar atarken aceleci davranmamaya özen göstermelisiniz. Sabırlı ve düşünceli bir yaklaşım, hem profesyonel hem de kişisel ilişkilerinizde daha dengeli ve kalıcı sonuçlar almanıza yardımcı olacak.

YAY: Eğitim, sınavlar, yurt dışı, yabancılar, seyahatler ve hukuksal konular öne çıkıyor. Bu alanlarda önemli bir tamamlanma, netlik veya başarı getirebilir. Uzun süredir planladığınız bir seyahat, bir eğitim programının sonlanması veya hayata bakışınızı değiştiren bir farkındalık yaşayabilirsiniz.
Günlük rutininizde, iş hayatınızda veya çalışma arkadaşlarınızla ilişkilerinizde beklenmedik stresli durumlar oluşabilir. Bu durumlarda sakin kalmanız ve sağlığınıza ekstra özen göstermeniz çok önemli. Aceleci kararlardan kaçının.

OĞLAK: Finansal ortaklıklar ve başkalarına ait kaynaklar üzerinde yoğunlaşan bir dönem olacak. Krediler, borçlar, vergi, miras veya eş geliri gibi konularda önemli kararlar alabilirsiniz. Duygusal tepkilerden çok sakin ve mantıklı bir yaklaşım, bu konuları yönetmenizde en büyük yardımcınız olacak. Riskli mali hamlelerden bu dönemde özellikle kaçınmalısınız.

KOVA: Evlilik, ikili ilişkiler ve varsa ortaklıklarla ilgili konular öne çıkıyor. İlişkileri daha detaylı değerlendirip önemli kararlar alabilirsiniz. Aynı zamanda, ev, aile veya taşınma gibi konularda ani gelişmeler yaşayabilirsiniz. Duygusal kararlar almaya yatkın olacağınızdan, önemli adımlar atarken aceleci davranmamak faydalı olacaktır. İlişkilerdeki bu netlik, uzun vadeli yeni bir başlangıcın da kapısını aralayabilir.

BALIK: Günlük rutinler, iş hayatı ve çalışma arkadaşları ile ilgili konular gündeminizde. Önemli kararlar alabilirsiniz. Sağlık ve günlük alışkanlıklarınızda farkındalığınız artıyor. Size enerji kaybettiren rutinleri fark edip onlardan arınmak, sağlıklı bir yaşam tarzına geçiş yapmak, enerjinizi yeniden dengelemek isteyebilirsiniz. Aynı zamanda, yakın çevreniz, kardeşler veya iletişimle ilgili konularda beklenmedik ve stresli gelişmeler olabilir. Duygusal tepkiler vermek yerine sakin kalmak, bu süreci daha kolay yönetmenizi sağlayacak.

aslan burcu (2).webp

Koç

Aşk, flört ve yaratıcılık alanında görünürlük artıyor. Ancak arkadaş çevresiyle çatışmalar, ego savaşları ve ani çıkışlar gündemde. Cesur adımlar atmak isterken fevri davranmamaya dikkat et.

Boğa

Ev, aile ve özel hayat ön planda. İş–özel hayat dengesi ciddi şekilde zorlanabilir. Otorite figürleriyle inatlaşmak huzuru kaçırabilir. Sakin kalmak kazandırır.

İkizler

İletişim trafiği hızlanıyor ama sözler sertleşebilir. Yakın çevreyle tartışmalar, seyahat ve teknik aksaklıklar mümkün. Yazmadan ve konuşmadan önce iki kez düşün.

Yengeç

Maddi konular, gelir–gider dengesi ve harcamalar gündemde. Beklenmedik masraflar can sıkabilir. Duygusal harcamalardan ve riskli yatırımlardan uzak dur.

Aslan

Bu dolunay senin burcunda gerçekleşiyor. Kendinle ilgili önemli kararlar alabilirsin. Ancak ilişkilerde güç savaşları tetiklenebilir. “Ben” derken “biz”i ezmemeye dikkat et.

Başak

İçe dönme, sorgulama ve bilinçaltı konuları öne çıkıyor. İş ortamında gerginlikler yaşanabilir. Sağlığı ihmal etmemek ve dinlenmeye zaman ayırmak önemli.

Terazi

Sosyal çevre, arkadaşlıklar ve gelecek planları hareketleniyor. Aşk ve arkadaşlık arasında kalma ihtimali yüksek. Kıskançlık ve ego oyunlarına dikkat.

Akrep

Kariyer ve toplumsal statü ön planda. Parlamak, görünür olmak istiyorsun. Ancak aile ve ev hayatındaki krizler dikkatini dağıtabilir. Denge kurmak şart.

Yay

Eğitim, seyahat ve hayat görüşüyle ilgili farkındalıklar yaşanabilir. Ancak yakın çevreyle tartışmalar ve iletişim kazaları gündemde. Trafikte ve sosyal medyada temkinli ol.

Oğlak

Borçlar, ortak paralar ve finansal krizler gündeme geliyor. Bir yükten kurtulma şansı var ama harcamalar kontrolden çıkabilir. Stratejik davranmak gerekiyor.

Kova

İlişkiler ve ortaklıklar ana tema. Karşı tarafın talepleri artarken sen daha bireysel davranmak isteyebilirsin. Sabırsızlık ve ani kopuşlara dikkat.

Balık

İş hayatı, günlük düzen ve sağlık konuları öne çıkıyor. İçsel huzursuzluk artabilir, bastırılan stres bedene yansıyabilir. Kendinle baş başa kalmaya ihtiyaç var.

2 Şubat tarihinde Aslan burcunda bir dolunay meydana gelecek. Birileri için sahneyi bırakma zamanı gelmiş gibi gözüküyor. Altın ile özdeşleştirilen Aslan burcundaki bu tamamlanma enerjisinin karşılığı olarak, altındaki tarihi düşüşlerden birisi olarak değerlendirebiliriz. Gösteri dünyasında, göz önünde ve bilhassa oyuncu, assolist, şarkıcı karakterlerin kaybına şahitlik edebiliriz. Kalp krizi ve beyin kanaması vakalarında artış gözlemlenebilir. Yönetimler, yöneticiler teker tokmak yerlerinden olabilirler. Kova burcundaki gezegen yoğunluğuna tek başına karşı gelecek olan Ay, toplumsal baskılara ve çoğunluğun örgütlenmesine daha fazla dayanamayabilir. Eski deneyimleri ve manevraları artık pozisyonunu korumasına yetmeyebilir. 2023 yılında yaşadığımız deprem felaketinin böyle bir Aslan dolunayı ertesinde gerçekleştiğini de hesaba katarsak, doğal felaketmiş gibi algılanması mümkün olan bir felaketin benzeri ile karşılaşılabilir.

Screenshot_20260202-223549.webp

Kalabalığın içinde en yüksek sesi duymaya çalışırken, kendi kalbinin ritmini kaçırdığın bir an vardır. Herkes aynı anda konuşur, aynı yere bakar, aynı şeye inanır. Aynı fikirler yankılanır, aynı cümleler dolaşır ortalıkta. Sen de oradasındır. Görünüyorsundur belki ama gerçekten orada mısındır, bundan emin olamazsın. Alkışların arasında kendi sesin incelir, bastırılır, bazen de kendiliğinden susar. İşte tam o anda bir seçim doğar: ya kalabalığa biraz daha benzemeyi seçersin ya da içinden gelen sesi takip etmenin riskini alırsın.

Bu bir cesaret meselesi değildir yalnızca.
Bu bir aidiyet meselesidir.

Çünkü insan yalnız kalmaktan değil, yanlış yere “ait olmaya çalışmaktan” yorulur en çok.

Işık tam da böyle bir eşikte parlıyor işte. Sahnenin ortasında, tek başına, üstüne düşen tüm ışığı saklamadan. Karşısında o “herkes” dediklerimiz, toplum, gelecek, “biz” olma hali. Kalbin konuşuyor bir yandan, öbür yanın öyle kalabalık ki duyulmuyor ses. Peki mesele görünmek mi, duyulmak mı gerçekten? Yoksa, olduğun gibi görünmeye izin verip veremediğin mi?

2 Şubat 2026’da Aslan burcunun 13 derecesinde gerçekleşecek bu dolunayda Ay, Aslan’daki tüm cesaretiyle tam karşısında dizilmiş Kova stelyumuna karşı duruyor. Güneş, Venüs, Mars, Merkür ve Pluto Kova’da bir arada. Yani fikirler, ilişkiler, arzular, sözler ve güç aynı noktada toplanmışken; Ay diyor ki: “Ben buradayım. Kalbimle.” Bu kolay bir duruş değil. Çünkü bu dolunayda hissettiğimiz şey çoğu zaman şu ikilemden doğacak: Kendim olmak mı, ait olmak mı?

Venüs ve Mars’ın bu dolunaya dahil olmasıyla birlikte ilişkiler bu gerilimin ana sahnesi haline geliyor. Sevilmek isterken kendimizden ne kadar ödün verdik, kabul görmek uğruna hangi tarafımızı sakladık, alkış almak için hangi cümlemizi yuttuk? Bir yanda toplulukların beklentisi, diğer yanda kalbin dürtüsü. Aslan Ayı burada şunu soruyor: “Gerçekten seni yansıtan hangisi?”

Ama bu dolunay yalnızca bireysel bir yüzleşme değil. Aynı zamanda çok daha büyük bir döngünün ilk işareti

aslan222.webp

Koç

Bu dolunay, sahne ışıklarını aşk, yaratıcılık ve kendini ifade etme alanına çeviriyor. İçinden geleni bastırmak istemiyorsun; görünmek, takdir edilmek ve alkış almak ihtiyacı yükseliyor. Ancak sosyal çevreyle yaşanabilecek gerilimler bu coşkuyu zorlayabilir. Arkadaşlıklar ve bireysel istekler arasında kalmak mümkün. Fevri çıkışlar hem ilişkilerde hem maddi konularda risk yaratabilir. Enerjini spor ya da üretken alanlara yöneltmek denge sağlar.

Boğa

Ev, aile ve özel hayat bu dolunayın ana sahnesi. Taşınma, tadilat, ev düzeni ya da aile içi bir mesele sonuçlanabilir. Ancak iş hayatındaki baskılar huzuru zorlayabilir. Otorite figürleriyle sürtüşmeler yaşanabilir. İçinde biriken öfkeyi eve taşımamak önemli; aksi halde küçük meseleler büyüyebilir. Bu dönem sana yavaşlamayı, köklenmeyi ve iç huzuru öncelik yapmayı öğretiyor.

İkizler

İletişim trafiği hızlanıyor; telefonlar, mesajlar, konuşmalar ardı ardına gelebilir. Kardeşler, yakın çevre ve komşularla ilgili gündemler öne çıkıyor. Ancak fikir çatışmaları kolayca sertleşebilir. Sözcüklerin bu hafta düşündüğünden daha etkili. Seyahat planlarında aksaklıklar, sözleşme ve belgelerde detay hataları mümkündür. Dinlemeyi öğrenmek, konuşmaktan daha kıymetli olabilir.

Yengeç

Maddi konular bu dolunayın ana başlığı. Beklenen bir ödeme, satış ya da gelir gündeme gelebilir. Ancak aynı anda harcamalar da artabilir. “Hak ettim” diyerek yapılan fevri alışverişler sonradan gerilim yaratabilir. Ortak para, borç ve bütçe meselelerinde denge kurmak şart. Maddi güvenlik arayışı duygusal tepkileri tetikleyebilir; sakinlik kazandırır.

Aslan

Bu dolunay doğrudan senin burcunda gerçekleşiyor. Hayatında bir perde açılıyor ve başrol sensin. Kimliğin, bedenin, yönün ve duruşunla ilgili önemli farkındalıklar yaşayabilirsin. Ancak karşıt alandaki ilişkiler seni zorluyor. “Ben” ile “biz” arasında kalmak mümkün. İlişkilerde ya netleşme ya da kopuş gündeme gelebilir. Gücünü gösterirken karşı tarafı ezmemeye dikkat et.

Başak

İçe dönüş zamanı. Bu dolunay seni biraz geri çekilmeye, perde arkasında kalmaya zorluyor. Bastırılmış korkular, endişeler ya da geçmiş meseleler su yüzüne çıkabilir. İş temposu ve sorumluluklar ise durmana izin vermeyebilir. Psikolojik ve fiziksel yorgunluk artabilir. Bu süreçte sınır koymak, sağlığı ciddiye almak ve dedikodulardan uzak durmak önemli.

Terazi

Sosyal hayat hareketleniyor. Yeni çevreler, davetler ve planlar gündeme gelebilir. Ancak aşk ve arkadaşlık arasında denge kurmak zor olabilir. Kıskançlıklar, ego savaşları ya da üçüncü kişilerin etkisi ilişkileri zorlayabilir. Riskli yatırımlar ve ani harcamalar bu hafta kaybettirebilir. Hayallerin için adım at ama kırıcı olmamaya özen göster.

Akrep

Kariyer ve toplumsal statü alanında görünürlük artıyor. Emek verdiğin bir işin karşılığını alabilir, takdir görebilirsin. Ancak ev ve aile cephesindeki gerginlikler bu yükselişi zorlayabilir. İş–özel hayat dengesini kaçırmak çatışma yaratır. Taşınma, ev düzeni ya da aile içi krizler gündeme gelebilir. Güç savaşlarından uzak durmak kazandırır.

Yay

Bakış açın değişiyor. Eğitim, yolculuklar, hukuki işler ya da yurtdışı bağlantılarıyla ilgili bir süreç tamamlanabilir. Ancak yakın çevredeki küçük krizler büyük resmi görmeni zorlaştırabilir. Sosyal medyada ya da iletişimde sert tepkiler almak mümkün. Trafik, yolculuk ve teknik konularda dikkatli ol. Haklı olmak yerine anlayışlı olmak daha kalıcı sonuç getirir.

Oğlak

Ortak paralar, borçlar ve finansal dönüşümler bu dolunayın ana teması. Bir yükten kurtulmak mümkün olsa da ani harcamalar bütçeyi zorlayabilir. Güven ihtiyacıyla risk alma isteği çatışabilir. İlişkilerde kıskançlık ve kontrol temaları yükselebilir. Maddi olduğu kadar duygusal sınırları da yeniden tanımlaman gereken bir dönem.

Kova

İkili ilişkiler ve ortaklıklar dolunay ışığı altında. Partnerin beklentileri daha görünür hale geliyor. Sen özgürlük isterken karşı taraf “biz” vurgusu yapabilir. Bu zıtlık gerilimi artırabilir. Yalnızsan ani ve sarsıcı bir tanışma mümkün. Fiziksel enerjin yüksek ama kazalara ve ani tepkilere dikkat. Aynaya bakmak bu hafta çok şey öğretebilir.

Balık

Günlük düzen, iş ortamı ve sağlık konuları öne çıkıyor. Bir işin tamamlanması ya da çalışma düzeninin değişmesi mümkün. Ancak iç dünyanda huzursuzluk artabilir. Bastırılan öfke ve kaygılar bedensel belirtilerle kendini gösterebilir. Uykusuzluk ve içsel gerginliklere dikkat. Bu dolunay seni içsel bir temizlik ve farkındalığa çağırıyor.

as7.webp

Sevgili Koç ve yükselen Koç: 2 Şubat Aslan Dolunayı ile kalbinizi hızlandıran konular gündeme gelebilir. Kendinizi daha görünür hissetmeniz, cesurca öne çıkmanız mümkün. Kendinizi ortaya koyma, sahnede olma ve “ben buradayım” deme ihtiyacı artıyor. Hayattan ne istediğinizi daha net fark edebilirsiniz. Hayattan keyif aldığınız alanları belirleyebilir, bir konuda risk alıp almamaya karar verebilirsiniz. Duygularınızı saklamak yerine ifade etmek size iyi gelebilir.

Sevgili Boğa ve yükselen Boğa: 2 Şubat Aslan Dolunayı etkisiyle ev, aile ve özel alanınızla ilgili bir tamamlanma yaşayabilirsiniz. Güvende hissettiğiniz yerleri sorgulamanız, “ben nerede huzurluyum?” sorusuna daha dürüst cevaplar vermeniz mümkün. Aile içinde konuşulması gereken bir konu gündeme gelebilir. İş–özel hayat dengesini kurmanız gerekebilir. Evle ilgili bir karar, iş planlarınızı da etkileyebilir.

Sevgili İkizler ve yükselen İkizler: 2 Şubat Aslan Dolunayı etkisiyle düşünceleriniz hareketleniyor, iletişim yoğunlaşıyor. Beklenen bir haber, önemli bir konuşma ya da ani bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Söyledikleriniz kadar söylediklerinizin nasıl algılandığı da önemli. Bir söz, bir mesaj ya da bir görüşme yön belirleyici olabilir. Ticari bir adım, bir eğitimin tamamlanması veya bir seyahat gündemi oluşabilir.

Sevgili Yengeç ve yükselen Yengeç: 2 Şubat Aslan Dolunayı maddi konular ve özdeğer temasını ön plana çıkarıyor. Hak ettiğinizi düşündüğünüz bir konuda sesinizi yükseltebilirsiniz. Bir gelir–gider meselesi netleşebilir ya da kendinizi değersiz hissettiğiniz bir durumu fark edip sınır koyabilirsiniz. Potansiyellerinizi daha görünür kılmak için harekete geçebilirsiniz.

Sevgili Aslan ve yükselen Aslan: 2 Şubat burcunuzda gerçekleşecek dolunay sizi sahneye çağırıyor. Hayatınızda bir dönem kapanırken, yeni bir “ben” hali doğabilir. Kendinizle ilgili önemli bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Artık sizi yansıtmayan bir duruşu bırakma, kendinizi daha net ortaya koyma zamanı. Görünürlük artıyor, kararlar netleşiyor. İlişkilerinizde ne istediğinizi daha açık ifade edebilirsiniz.

Sevgili Başak ve yükselen Başak: 2 Şubat tarihinde gerçekleşecek Aslan Dolunayı ile biraz geri çekilme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bilinçaltında biriken duygular, rüyalar ya da geçmiş meseleler yüzeye çıkabilir. Kontrol edemediğiniz konuları bırakmayı öğrenmeniz mümkün. Dinlenmek ve yük hafifletmek size iyi gelecek. Gizli duygular, platonik hisler ya da geçmiş bir ilişki gündeme gelebilir. Kalbinizi dinlemeniz önemli.

Sevgili Terazi ve yükselen Terazi: 2 Şubat Aslan Dolunayı etkisiyle projeler, ekip çalışmaları ve uzun vadeli hedefleriniz öne çıkıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dair hayallerinizle ilgili bir netleşme yaşayabilirsiniz. Herkesle aynı hedefi paylaşmadığınızı fark edebilirsiniz. Bir arkadaşlık sınavdan geçebilir ya da bir dileğin gerçekten size ait olup olmadığı ortaya çıkabilir.

Sevgili Akrep ve yükselen Akrep: 2 Şubat Aslan Dolunayı ile toplumsal duruşunuz ve kariyer yönünüz daha görünür hale geliyor. Üzerinizdeki sorumluluklar artabilir ama aynı zamanda emeklerinizin karşılığını alma ihtimaliniz de yüksek. “Ben bu hayatta nasıl bir iz bırakıyorum?” sorusu gündeme gelebilir. İş–özel hayat dengesi ilişkileri etkileyebilir. Partnerinizden destek görmek isteyebilirsiniz.

Sevgili Yay ve yükselen Yay: 2 Şubat Aslan Dolunayı etkisiyle hayata bakış açınızı değiştiren bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Eğitim, seyahat, hukuk, uzaklarla ilgili konular ya da inançlarınız ön plana çıkabilir. Ufkunuzu genişleten bir karar almak isteyebilirsiniz. Bir ilişki size yeni bir perspektif kazandırabilir.

Sevgili Oğlak ve yükselen Oğlak: 2 Şubat Aslan Dolunayı ortak maddi kaynaklar, finans ve güven temasını ön plana çıkarıyor. Bir duygusal ya da maddi bağda netleşme yaşanabilir. Bir ödeme veya borç konusu çözüme kavuşturulabilir. Kontrol ihtiyacınızı fark edip bazı şeyleri akışa bırakmanız gerekebilir.

Sevgili Kova ve yükselen Kova: 2 Şubat Aslan Dolunayı ilişkiler ve ortaklık konularını aydınlatıyor. Hayatınızdaki insanların rolü daha net hale geliyor. Bir ilişkiyle ilgili karar alma sürecine girebilir, karşınızdaki kişiyi daha gerçekçi bir yerden görebilirsiniz. Sözleşmeler ve birebir iş ilişkileri gündeme gelebilir. Dengeler yeniden kuruluyor.

Sevgili Balık ve yükselen Balık: 2 Şubat Aslan Dolunayı etkisiyle çalışma hayatınız, günlük düzeniniz ve bedeninizin verdiği sinyaller daha görünür olabilir. Bir alışkanlığı değiştirme ya da hayatınızı daha sağlıklı bir düzene sokma ihtiyacı hissedebilirsiniz. İlişkilerde fedakârlık–denge konusu gündeme gelebilir. Kendinizi ihmal ettiğinizi fark edebilirsiniz.

2 Şubat 2026 saat 01:09’da 13 derece Aslan burcunda gerçekleşecek dolunay Güneş tutulması öncesi adeta gökyüzünde bir ışık patlamasından çok, içerde yanan bir ateşe benziyor. Aslan–Kova aksında kurulan bu karşıtlık bireyin kalbinden yükselen “ben” sesiyle zamanın ruhunun dayattığı kolektif gerçekliği karşı karşıya getirecek. Ay’ın Aslan’daki konumu görünme arzusunu, onurlu durma ihtiyacını ve bastırılmış cesareti yüzeye taşırken, Kova’daki Güneş’in Mars ve Plüton’la kurduğu sert bağlar bu isteğin masum bir heves değil, bir güç/iktidar/ego meselesi olabileceğini bize hatırlatır. Bu dolunayda sahneye çıkmak kolaydır ama sahnede kalmak zordur. Alkış geçicidir, bedel ise kalıcı… Sabit niteliklerin ağır bastığı gökyüzü, esnemeyen kararları, geri dönmeyen yolları ve bir kez fark edildiğinde unutulması imkânsız gerçekleri bize işaret ediyor.

Ay’ın Arcturus yıldızıyla kurduğu bağ bu dolunaya kadim zamanlardan gelen bir onur ve haysiyet tonu eklemekte ve sanki görünmeyen bir suret kişiyi kendi merkezine çağırmakta. Bu çağrı bağırmadan hayatın akışıyla doğal ama derin bir şekilde bize ulaşacaktır: “Kendini nerede küçülttün, nerede sustun, nerede ışığını geri çektin?” Bu dolunayda kopuşlar dramatik olmak zorunda değildir. Asıl “kırılmalar” kişinin içinde verdiği kararlarda yaşanacaktır. Bir rol artık ağır gelmeye başlayabilir, bir hedef ertelenemez hâle gelebilir ya da bir bağ, alışkanlık olmaktan öteye gidemediği için sessizce çözülür. 2 Şubat Aslan dolunayı Güneş tutulması öncesi bir finalden çok bir hatırlatma notu gibi, kişinin kendi gücünü başkasının gölgesinde değil kendi kalbinin merkezinde yeniden bulduğu bir an.

Screenshot_20260204-185842.webp

Uranüs bugünlerde Boğa burcunda durağan,
Aslan dolunayı enerjileri ile birleşti ve ani-şok edici bilgilerle karşılaştık. Ayrıca Pluto, karmada en büyük günahları gösterir. Bu süreçte kötülüğün sınırlarının ne kadar zorlandığını fark ettik.

📚 Ruhsal kitaplarda, hayatını yaşayan, ufak da olsa çaba gösteren ve elinden geleni yapan kişilerin ruhsal olarak gelişecekleri ve tekamülde ilerleyecekleri vaad edilir.

⚡️Ancak kötülük düşünen ve yapan, diğerlerine zarar veren kişilerin , hatta kitlelerden beddua ve kötü enerji alanların ruhsal gelişimlerinin duracağı yazar. Ruhsal kitaplarda karmik olarak en büyük cezanın bu olduğu belirtilir.
📚Mesnevi’de şöyle yazar:
“İhsan sahipleri öldüler, ihsanları kaldı…
Zâlimler de ölüp gittiler, fakat yaptıkları zulümler kaldı… vay o cana ki bu hileyi, bu kötülüğü yaptı!
Sakın, öldü de canını kurtardı sanma ha!...”
“kalem (kader) , herkesin işine layık olan ödül ve cezayı yazmıştır.
Eğri gidersen, kalem de sana eğri yazar.
Doğru gelirsen, kalem de kutluluğunu artırır. Zulmedersen kötüsün, gerisin geriye gittin…”

💣Bu günlerde Dünya çapında büyük bir kin enerjisinin yoğunlaştığını görüyoruz.
Bunun yanında durugörürler kitaplarında kin ve nefretin siyah -bordo tonlarında , dikenli ve oldukça olumsuz bir enerji olduğunu yazarlar.
⚡⚡️ Kin ve nefret, olduğu yere zarar verir. Bu enerjiler bizde olduğu sürece hem ruh sağlığı, hem de beden sağlığımızda etkilerini görebiliriz.
⚡️boyun-sırt ağrıları, tutulma
⚡️migren, baş ağrıları
⚡️sağ kol sorunları, sinir sistemi problemleri,
⚡️sabah ayılamamak -gece uykusuzluk
⚡️kaza ve kırılmalar gibi deneyimler getirebilir.

✅ Odaklandığımız şey büyür ve enerjisini güçlendirir. Bu yüzden Dünyaya zarar veren lanetli enerjilerden dikkatimizi çekmek daha verimli olacaktır.

✅ İyi ve kötüyü zıtlıklar ile birlikte öğreniriz ve ruh bu şekilde farkındalık yaşar. Bize düşen
🍓erdemlerimizi geliştirmek, akıl-mantık enerjisinde kalmak ve duygulardan uzaklaşmak
🍓bilinçli olmak ve iyilikler- iyi işler bırakma konusunda daha çok neler yapabiliriz diye düşünmek.

İlkay Çıkla

Back
X